tisdag 30 september 2008

Nattinatti


Mörkt i Industrin

Volvo PV varslade, idag Lastvagnar. 1400 jobb bort. Det i sin tur sätter igång en lavin, Volvos underleverantörer dras även dem inför tuffare tider. Hur många företag som kommer att behöva säga upp arbetare tillföljd lär visa sig, men det brukar röra sig om lika många som varslet är lagt.
Det är extra mörkt hösten 2008.

Hur katter tänker....

( skulle ha vetat allt detta innan vi hämtade hem de här två)

Vad människan är till för: Människor har fyra primära funktioner: att mata dig, att leka med dig och ge dig den uppmärksamhet du kräver, samt att göra rent i kattlådan.

Toaletten: Följ alltid med människor in på toaletten. Det är inte nödvändigt att göra något, sitt bara där och stirra. Denna regel gäller speciellt när dina människor har gäster.

Laga mat: När din människa lagar mat, sätt dig bakom hans ena häl. Du ses inte och därför har du större chans att bli trampad på och sen upplockad och tröstad kanske med en munsbit eller två.

Att leka: Sov ordentligt på dagen, så att du orkar leka under natten. Här nedanför är några av de viktigaste kattlekarna listade. Om du skulle göra ett litet misstag under leken och till exempel ramla av en stol, spela oberörd. Börja omedelbart slicka en kroppsdel och se ut som om det faktiskt var meningen att det skulle hända. Människan går alltid på det...

Fånga sängmusen: Människan försöker få dig att tro att det som rör sig under täcket är deras händer och fötter. Tro inte på detta... Det är faktiskt sängmöss, som påstås vara de godaste mössen i hela världen, även om ingen katt än så länge har lyckats fånga någon. Ett bra sätt att få tag in en sängmus är att försöka dra sig in i själva påslakanet med hjälp av klorna. Om människan skriker beror det på att en sängmus sprungit över hennes ben.

Springtävling: Denna lek kräver att du har en kattkompis. Lämplig tid att börja med springleken är just när dina människor somnat. Ta sats och spring allt vad ni orkar tvärs igenom alla rum. Sängar är hinder som måste passeras från huvudändan till fotändan. Ta ett stort språng så du landar i människans ansikte, sen tar du tre långa kliv, ett på magen, ett på benen och ett på fötterna, innan du brakar ner på golvet och fortsätter till nästa rum med en säng i. Denna lek gör att du får mer närhet till din människa. Den som hinner passera flest människor innan ni blir utslängda, vinner hela tävlingen.

Men Maud då !

Men hoppsan, alla kan vi gör dåliga investeringar. Till och med C och Maud Olofsson ! Maud har ofta, så fort hon kommit åt faktiskt, kritierat Mona Sahlin för att hon är dålig på ekonomi....

Men nu så tycks det väl så då att de kan ta varandra i hand ? Eller kanske det är så att Maud är den som är sämst med ekonomin. För inte är det så vidare att placerat centerpartiets pengar så att de nu i dagsläget gått back med 140 miljoner kronor.

Nu får hon nog verkligen ligga i som en BÄVER för att jobba tillbaka den förlorade kosingen !!

Det finns gränser

Vilken jäkla röstningsfråga det ställs idag på Aftonbladet om årets Elitseriehockey;
Är det Linköpings tur att vinna guld i år?

Nääääe, men varför skulle dom de´? Det brukar det BÄSTA laget göra !

GRATTIS !


HA EN BRA FÖDELSEDAG MIA !!

Dagens Ord 30 September

Vägen till himmelen visas ibland genom underliga vägmärken.

-----

måndag 29 september 2008

Börserna faller som höstlöven

Inte för att jag är innehavare av stora summor i fonder, men nu är det inte kul. Är ju så tänkt, att jag inte ska ha de placerade pengarna idag, imorgon eller ens om fem år. Men jag vill ha tillbaka dem ! Det är inte roligt att se hur de försvinner.

USAs krispaket nedröstat. Vad händer nu ? Alla börser runt om i världen rasade nedåt stort. Finansminister Odell säger; – Sverige kommer att stå mycket stabilare än andra länder, den saken är helt klar.
Är det säkert det ??

29 September

Lite händelser i parentes------

1560 dog Gustav Vasa

1919 beslutar den svenska riksdagen om åtta timmars arbetsdag.

1935 Jerry Lee Lewis föddes. Slog igenom 1957. Här är en av hitsen.....

Underbart är kort

Tittar i taket, där klockradion har projicering av tiden med stora röda siffror. 02.11, 02.55, 03.25, 04.15....
Katterna märker att jag är vaken, gosar intill sig båda två intill mitt huvud. Gosigt, varmt och behagligt. Enzior spinner lite lågt, han hörs knappt men vibrationen känns i huvudkudden.
04.58, Då brakar klockradion igång- Magnus Uggla--"fyra sekunder, underbart är kort"

El Toro slänger benen utöver sängkanten, katterna reser sig och går. Jaaaa, det var det. Underbart ÄR kort.

Dagens Ord 29 September

Män´skan har alltid råd och tröst emot en sorg,
som hon ej lider själv.

söndag 28 september 2008

Det var tider dé !

Säger väl en hel del om hur det är ställt med en.....förr spelade vi upp sånt här på förfesterna.
Ahhh, kanske förklaringen till varför man är som man är !






Höst 2

Flera höstbilder.......





lördag 27 september 2008

Höst 1


Börjar lite försiktigt, giftsvamp och buske i samma färgskala...

Two swedish "men" in Tokyo

Pratade med Sötebror, han hade kommit fram välbehållen till Tokyo och blivit uppmött av sonen på flygplatsen. Rara söta FavoritPojken LÄS FÖLJANDE: Inte bra att åka tåg när man är bakis.... ! =_=

Ja ja, de kommer nog att ha en mycket trevlig vecka ihop de där två. Hmmm
Idag, första kvällen skulle de till Park Hyatt, (rätta mig om det är fel) baren där är den som är med i filmen Lost in Translation.
Häftig utikt över Tokyo och säkert häftiga priser där efter....
Fast bra att gå dit första kvällen när bror inte har sovit så mycket på de senaste 36 timmarna pga. resan dit, då går det inte åt så mycket sprit för att komma igång.... eller slockna !

Lördagspyssel

Lördag, ensam att göra precis vad jag känner för... El Toro tillbringar dagen med att spela bridge. NEJ, jag ska INTE anmäla mig till nån nybörjargrupp !! (till dig som frågar)
Har det så skönt så, ska se fotboll och hockey. Lägga in och göra i ordning i nya datorn. Frågan är om jag hinner det jag tänkt till han kommer hem ?

Ska lägga in bilder, höstbilder. Ni ska få se och höra om hösten tills ni kräks ! Fick höra i våras när jag pratade om hur härligt det var att våren var på antågande; -Det är väl inget speciellt med att det blir vår och att det blir grönt. Det blir vår varje år. (skulle bli bra snopna....) Inget att hålla på och tjatat om....

Men jag tycker alla årstider är fina, så nu har jag börjat att föreviga hösten 2008. Ni ska få se bilder och jag skriva om hur oerhört härlig hösten är och bla bla bla bla...

fredag 26 september 2008

Lång dag, många mil

Bilen rullade ut på motorvägen, ganska tidigt i morse. Tuppen hade inte ens vaknat....
Var vid Arlanda och släppte av Sötebror vid klockan 08.00. Stockholm höll på att vakna, hur tusan orkar dom att varje morgon köa i dessa kilometer långa ormar av bilar ? Nej tack, inget för mig i alla fall.
Lite shopping under dagen, och nu är man bara trött, trött, trött



torsdag 25 september 2008

Fritt att sympatisera RÖTT eller BLÅTT

Håller med en annan bloggare om att vår lokala morronblaska har blivit "värre" i sin framtoning som högertidning.
Har många gånger tänkt att säga upp prenumerationen men det finns ju inget alternativ till morrontidning ? Inte bara för den politiska ställningen utan helt enkelt för att den inte är tillräckligt bra för de pengarna den kostar. Men man vill ju gärna ha lite lokala nyheter.
Tur är att eminente skribenten Torbjörn Gustavsson fortsätter att skriva och argumentera och sticka in huvet´i bi kupan genom att framföra sina åsikter med socialdemokratiska ögon. Bra jobbat Tobbe !

Databeroende......nästan

Nu börjar livet komma tillbaka till det normala, med datamaskiner vill säga. Vi hade ju datorn inlämnad för den fungerade inte som vi önskade. Förresten den funkade inte alls. Och den hade visst inte alls lust att vara med längre, så nu har den åkt till skroten. Ut med det gamla in med det nya !

Gósaker på väg

I morron bär det av, Sötebror åker till Tokyo. Inte så lite avund jag är, jag vill följa med.... Nåja, jag får följa med så långt som till Arlanda....
Men hur hade det sett ut, far och son likaså singlar som ska ut på restaurang och barbesök och kolla in Japanskabrudar. Då går det ju inte att dra med sig syster/faster..... Nån måtta finns det ju ändå !

Ska under dagen försöka att plocka ihop lite av det som Pojken hemskt gärna vill ha. Efter koll med Pojkensmor och systrar i går kommer han lätt att fylla en kyl och frys med alla varor. Frågan är bara hur bror ska få med sig allt ?

Dagens Ord 25 September

Det är många människor, som aldrig fått en hel glädje eller hel sorg;
det är fattiga andar, som måste nöja sig med själslivets smulor.
Stora sorger kunna rymma i sig något av lycka, för så vitt åtminstone som all andlig utveckling är ett slags lycka.

-------

onsdag 24 september 2008

Slappt är skönt

Soffan är en skön plats, tror jag ska sitta här på röven tills...ja jag vet inte när jag tänker resa mig ? Nu när man kan sitta här med datorn i knäet framför tv..... Jösses...

Dags igen

Tidig morron, alldeles för lite sömn. Själv har jag stört El Toro den stund jag sov med mina "nattliga oljud". Stackarn. Sen är det bara ett konstaterande; Man ska INTE vara hemifrån kattrackarna för länge, de behöver aktiveras på em och kvällarna, annars sover de INTE på nätterna. INTE jag heller ! #&***&# (läses~älskade luddbollar)
Min kropp börjar på allvar säga ifrån, vissa tider under vissa förhållanden kör man bara på. Men som sagt, nu börjar det dra sig mot stopp.

Dags igen för en resa till US. Iväg till svärmor, ut och kava på vägarna igen. Hoppas allt är bra idag så kanske hon inte behöver åka ända till US för koll nästa gång, och inte jag heller..... Dusch, låååång dusch så jag vaknar och sen iväg.

Ha en trevlig dag till vi hörs igen !

Dagens Ord 24 September

Leva, lida, lyda.

Jesper Svedberg

tisdag 23 september 2008

Kalasat ute på landet

Hemkommen från Vadstena Herrestad, födelsedagsträff hos svärmor. Hämtade först El Toro på arbetet i hålan Ödeshög, sen iväg mot Vadstena. Äntligen har de börjat arbetet med "dödsvägen" R50. Att inte flera olyckor händer där är ett rent under. Hur sjutton ska en vanlig personbil klara stäckan mellan Motala-Ödeshög nu när det sänkt hastigheten till 80km ? Missförstå mig inte, jag tycker hastigheten är helt ok, men kommer den tunga trafiken att sänka farten ? Skulle inte tro dé ! Som det varit idags läget med 90km har man knappt kommit undan med livhanken i behåll vissa gånger. Skapligt nervös man blir när det enda man ser är en stor grill som det står Scania på i baksätet !!
Förhoppningsvis kommer det att bli lite bättre när vägarbetet blir färdigt, 2+1väg, eller vad den nu kallas. Nåt måste göras vilket fall.
Bort med den tunga trafiken helt på sträckan, lättare sagt än gjort, när alternativen inte är tillräckligt bra och dessutom blir längre.

GRATTIS !


Födelsedagsfiraren idag är svärmor. Stort GRATTIS !!

Dagens Ord 23 September

Dygd måste stundom gå på skarpa törnen.
Där något måste göras, går ej an att svika av fruktan för en strid mot ilsket tadel,
som alltid hajen likt det skepp förföljer,
som lyser över vågen.

Shakespeare

måndag 22 september 2008

Olika promenader

Hemma igen efter besök uti skogen. Så skönt ! Fast det kunde varit en mer lycksam resa om jag funnit lite mera att plocka. Fick endast ihop 2 liter lingon. Fast det börjar bli lite sent, både årstidsmässigt och det faktum att andra skogstokar har plockat upp bären. man får skylla sig själv när man inte får tummen ur....
Nu har jag ialla fall så det räcker till ett kok till FavoritPojken, det har beställts lingonsylt till Tokyo !! Sylten flyger till Japan på fredag i Sötabrors resväska. Ja herre jösses, i den väskan kommer det inte att få plats så mycket annat än saker som Pojken har beställt, typ lingonsylt, Marabouchoklad, kakor, bröd och kaviar..... Faan finns det inte mat att köpa i Japan ?? Näe då, söta rara FavoritPojke, du ska få ALLT på önskelistan !!!

Tillbaka till skogen. Vad hade alla myggor, som överföll mig när jag kom till skogen, gjort om jag inte hade kommit ?? Vilket satans liv! - Undrar om det kommer förbi nåt levande ting i dag, som vi kan sticka ? Kanske imorron ? Vi surrar vidare här så får vi se.....
Ja men allvarligt, vilket liv ! Tur jag kom så de fick lite till livs.

Det var min promenad, andra har passat på att gå promenad med 2009 års budget. Det jag läst hittills är inget humörhöjande precis. Ska läsa igenom förändringarna, så långt jag orkar, innan ja kommenterar mera. För jag sitter inte här med förutfattade meningar om Alliansen lagda budget. Tro INTE dé !!

Dagens Ord 22 September

Skriv mod och kraft uppå din fana
och ryck framåt mot ödets lott !
Och du skall se, att livets bana
är ej så svår som du har spått.
Visst har hon sina hårda nötter,
men man har gjort sin plikt minsann,
om man med händer och med fötter
har bjudit till, så gott man kan.

Elias Sehlstedt

söndag 21 september 2008

Imorgon är en annan dag.....

Jag som trodde att det var JAG som bestämde hemma !? Inte fick jag med mig El Toro ut till skogen inte. Jag som längtade ! Men imorgon så.... Lika skönt att han inte är med, då kan jag gå där helt i godan ro precis hur länge jag vill. Eller sitta och bara lyssna på naturen. Inte höra; Ska vi åka hem snart ?

Men vi fick ta del av skogens godheter fast vi inte var ute själva och plockade något. Kärabror kom med en hel kasse med kantareller som vi fick ta del av. Tack bror och glöm inte att tacka svampplockaren !
Det blev god sås av en del av dem till middagen. Doften och smaken väckte minnen från förr. Pappa var en riktig plockare, av allt vad skogen hade att erbjuda. Tänk att jag inte kunnat ärva svampgenen. Att plocka bär går bra men att hitta svamp, mycket sämre. Får se imorgon om jag hittat nåt, kanske kommer hem helt utan "fångst".

Att höja eller sänka, det är frågan ?

Ser man på, Alliansen ska sänka A-kassan och det ska vara lättare att gå med. Med sådana förslag, sover verkligen råttsvansen Borg om nätterna ?
Tänk att jag kan inte tycka att det är ett bra förslag, faktiskt kommer jag ihåg höjningen som gjordes förra året. Det gör nog också de 500 000 som gått ur A-kassan sen dess.....
Nu kan jag/vi flytta runt med datorn lite var som. Köket, TVsoffan eller kanske sängen ? El Toro gillade inte datorn på det sistnämnda stället. Där skulle man göra annat, jag antar att ha menar sova...

Inte nog med att man har varit utan dator utan man har tappat bort sig liksom. Nu måste jag ju sitta här och hitta och kolla upp alla sidor som jag brukar besöka. Tar huuuuur lång tid som helst. Faan också. Sen läsa och uppdatera sig... Jag som hade tänkt ta med mig El Toro och filten till skogen. Ja han blir nog bara glad av att slippa, ingen skogmulle han inte. Men det är jag. Så skönt att komma ut till ingenting. Inget annat än skog och tystnad.
Avgjort, skogen får det bli. Datorn hinns med sen. Bäst att ge sig ut i skogen innan älgjakten börjar, sen är det ingen jäkel som törs ge sig ut.

Dagens Ord 21 September

Naturen, mörk på ljusan dag,
en oupplöslig gåta ruvar:
vad för din ande ej hon yppar av sin lag
avpressas henne ej med hävstång eller skruvar.

Goethe

lördag 20 september 2008

Samma vård för alla

Sjuk dator har inte varit etta på dagordningen senaste dagarna, fast att man tro det..... Har uppsökt sjukhusvård, inte för egen del utan med nära anhörig, flertalet gånger senaste dagarna.
Att plötsligt behöva ha akutvård, komma in på operation och bli omhändertagen på allra bästa sätt av underbar personal. Personal som verkligen skulle ha högre löner och visas mera uppskattning !
Tänka sig att när man blir dålig kunna uppsöka vilken akutvårdcentral eller akutsjukvård på större sjukhus. Men det är just så det är, vi kan göra det. Nu.
Så tacksamt !

Med tänkta privatiseringar inom sjukvården kommer detta att vara en tanke; Det var bättre förr ! Hoppas vi inte kommer till det.

Bra kvinna löser allt

Att det ska var så jäkla svårt att hitta ett fel på en dator ? Det kunde varit så att jag suttit här och lovordat data firman där datorn är inlämnad, men.... Det finns ALLTID men ! Kom hem med "burken" i fredags, glad och belåten med att felet på den hittats fort och lagats bara på två ½ dag. Skitbra ! Pluggade in kablar och sladdar, den startar INTE !

Snacka om att jag blev lite paff, först. Men det dröjde inte länge förrän det vände till; Men vad faaan !!!! Ett snabbt samtal till databutiken och iväg med eländet igen.
Och nu så tror ni: Så bra, det ordnade sig ändå med datorn eftersom hon nu bloggar igen. Ha, snällt tänkt men det hålls fortfarande på och söks efter felet och jag har varit och köpt en ny dator...... en bärbar som vi, nej förlåt JAG har tyckt att vi ska ha...... Herregud, går inte att vänta på att datanissen ska hitta felet och vara utan dator på obestämd tid. No way !

Yes, I´m back in buissness.

onsdag 17 september 2008

Det som INTE får hända har HÄNT !

Fick gå till grannen och låna datorn.

DATORHAVERI !!!

Klara sig utan dator gååååår ju inte, på återseende !

tisdag 16 september 2008

Vem är värd något ?

I DN idag, finner man senaste debatt artikeln från och av Alliansen. Deras vidare tänkta arbete med skattesänkningar, att återupprätta arbetslinjen och att bekämpa utanförskap. Detta ord som de själv inom Alliansen "uppfunnit". Ordets innebörd som i princip innefattar hela befolkningen. För hur var det nu igen ? Det räknades som utanförskap vid någon dags sjukskrivning och även vård av sjukt barn... Alltså inte enbart långtidssjuka elle arbetslösa.

Hinner inte läsa långt i artikeln förrän det tas upp; "Vi kommer aldrig att acceptera att människor tillåts fastna i långvarig frånvaro från jobb och arbetskamrater och inte ges en rättvis chans att få pröva sina förmågor på arbetsmarknaden."

Tillåts fastna i långvarig frånvaro, nej men att sätta regler och tidsbestämda ramar för hur länge du får vara sjuk det är till att hjälpa människor till en rättvis chans ?
I artikeln nämns även den minskning av utbetalningar från olika ersättningssystem som skett sedan 2006. Det har minskat med 125 000 människor. Har dessa männsikor fått arbete eller vad ? Även att den "trendmässiga ökningen av antalet personer som har sjuk- och aktivitetsersättning bröts under 2007." Jo men visst, uppföljning tack ! Många kommer att stå där helt utan stöd från något håll, men bara utbetalningarna minskar i systemen.....

Att med jobbskatteavdraget få tillbaka fler arbetslösa eller sjukskrivna i arbetslivet har inte förändrat någonting. Det har väl snarare blivit ännu tuffare på arbetsmarknaden. Med en eventuell lågkonjunktur kommer det sanna utanförskapet att öka.

Se sen hur pigg jag är.....


Jag vill, jag vill, jag vill

Sova, sova, sova.
Sova kan man väl göra när man dör? Eller är man egentligen vaken hela tiden då ?
Skit vilket, jag vill sova NU !
Fast man lyckas visst inte med allt man vill...


Dagens Ord 16 September

O kärlek, hur du omgestalta kan,
du gör den svage stark, den starke slagen,
förför den stadigaste, så att han
bedrar sig själv, men tror sig ej bedragen.

Byron

måndag 15 september 2008

Det var tider dé !

15 September

1968 -det var året, socialdemokraterna segrar i valet. För första gången sedan 1940 får man egen majoritet, tack vare 50.1 procent av svenska folkets röster.

Ullared-- inte bara för shopping

Text från Kollega;

Det finns 69 sätt att tillfredsställa en kvinna - ett av dem är att åka till Ullared, löd texten på en t-shirt Kollega stötte på i vimlet på Gekås.
Det finns andra sätt också, som man normalt inte förknippar med varuhusbesök. På Gekås går historien om paret som ertappades in flagrante i en av provhytterna.
Varuhuset har ett provrumsystem som går ut på att man skannar in antalet plagg, högst sju dock, som varje kund tar med sig in i ett tilldelat provrum med nummer. När man går ut skannas antalet plagg av. Detta system hindrar inte bara folk från att snatta, det tillåter också personalen att se vilka provrum som är upptagna och hur länge de är upptagna.
Vid ett tillfälle upptäckte provrumsexpediterna på damavdelningen att en kund varit inne i provrummet i över en timme. En expedit gick dit för att se om något hade hänt, för att fråga om kunden kanske behövde hjälp med något.
Det behövde inte kunden. Hon och hennes make var fullt upptagna av att hjälpa varandra nå extas.
- Haja, över en timme! säger vår uppgiftslämnare med lika delar avund som beundran i rösten och försäkrar historiens äkthet.

Lite natur


I år fullkomligt dignar Ingrid Marie trädet av frukt. Vare sig jag eller El Toro är några direkta trädgårdsmästare, framför allt kan vi inte eller vet hur man ska beskära fruktträd. Vi har läst och fått tips och därefter kapas det ! Vi har alltid haft frukt, men i år när vi inte brydde oss, inte orkade, inte hade tid (eller vad fasen nu anledningen var !) att beskära detta träd alls, då är det drösvis med äpplen. Vad ska vi dra för slutsats av det ? Hmmmm

Börserna rasar

Kommer nästa våg i börsraset nu ? Nu när nästa amerikanska storbank är på väg i konkurs. Att vår ekonomi är i hög grad beroende av den amerikanska är tydlig. Är vi på väg in i en allvarlig lågkonjuktur, är det här början... Se på Volvo i stort och Volvo PV där syns det tydligt, enligt prognos gjord av svenska ekonomer, kan det bli så många som upp till 50 000 som mister jobben nästa år.
Dystert var förnamnet !

När jag fyller år, år 2060

Då ska jag också hoppa fallskärm för första gången !
Läser i lokala morron tidningen (tyvärr ej på nätet) att Ruth Larsson på sin 90-årsdag ville göra nåt hon alltid tänkt göra, att hoppa fallskärm.
Att vara frisk och glad och kunna utföra saker som man länge drömt om ända upp i denna fina ålder. Så jädrans härligt !

Dagens Ord 15 September

Pengar kan Du mista,
pengar återfå;
lägga dem i kista,
och förvara så.
Ack, men tiden, tiden,
när den är förliden,
kommer ej igen:
Intet slags insegel,
icke lås och regel mäktar hålla den.

J. O. Wallin

söndag 14 september 2008

Kvällens tiotusenkronorsfråga

Tror ni att det kommer att finnas måndagar i himlen ?

Whisky, Whiskey och annan Gudadryck


Irländare kan sin sak för att inte tala om Skottar ! Där kan det verkligen göras droppar som gör livet värt att älska. Finns många exemplariska whiskies, så egentligen är det synd att endast nämna några. Men det finns utstickare;

Aberlour är nummer ETT

Strathisla, Bunnahabhain, Glenfiddich Caoran Reserva är också favoriter, ähh jag struntar i att rada upp dem. Mycket fint finns dé ! (ett ögonblick, ska bara hämta mig en liten dram)

Så nu tillbaka, mmmmm.

Prenumererar på en Whiskytidning, den ser man alltid framemot. Lite nyheter, reportage om destellerier och lite annat. Den kom i förra veckan, det stora whiskytestet som varje nummer är i tidningen handlade denna gång om; Bourbon och annan amerikansk whiskey. Bahh ! De fick äran over there att få till sig kunskap och traditioner av skotska och irländska immigranter, men nej då. Inte kunde de forsätta att göra som de blivit lärda.... och se så det gick. Andra sädeslag, inget källvatten och resultatet blev ett helt annat.

Tur att smaken är som baken ! Alla kan ju inte ha samma goda smak som en själv.... Ta bara musiken, samma låt fast heeeelt olika !

Slainte Mhath ! (Good health)

Det var helgen som susande förbi

Lördagkväll, träff med raragoabarndomsvännen med fam. Alltid lika trevligt, ännu trevligare blir det ju när "vi" (tjejer) vinner ALLA omgångar i kortspelet..... Förresten inte, stämningen blir lite dålig då eftersom killarna inte kan hantera en förlust. Så därför, för säkerhets skull, låter vi dem vinna nångång emellanåt ! Vad gör vi inte för husfriden ?

I dag har jag haft hemhjälp, utnyttjat hushållsnäratjänster. Bra att ungdomarna är pigga och alerta. Då kan jag låta dem göra saker som jag inte kan göra eller helt enkelt tycker är attan så tråkiga. Men det kostar.....
Tack så mycket för hjälpen My !

lördag 13 september 2008

Full med energi

Full fart. Förbereder inför kvällen, raragoabarndomsvännen med fam kommer hit. Ska bjudas på lite äta av olika slag. El Toro har dragit fram som en stormvind med dammsugaren, den är hans. Baaaaaara hans, jag har inte tagit nåt dammsugarkort. Eller så har jag mist det vid någon inträffad incident, så är det nog. Lika bra och skönt är dé !

Nu var det dags för en paus, så jag satte på TVn. Match mellan Liverpool-Manchester U, och om jag så sitter vid datorn så ser jag även TVn. Bra va ? Det var min syn på att ta paus..... men vad gör gubben, El Toro alltså ? Han tar på sig träningskläder och ger sig ut och springer ! Försöker på alla sätt och vis att trötta ut honom inne med "allehanda aktiviteter" men inte då. Själv ska jag nu lägga mig på soffan tills han kommer tillbaka..........

fredag 12 september 2008

Långt eller kort

Lösenord och koder ska man ha till allt. Man ska inte ha siffror som någon annan kan knäcka. Bara man kan knäcka dem själv, och det kan vara det svåra ! Ingen kod ska vara den andra lik, men det är ju just det man vill ha. För att komma ihåg dem. ?? Minst 6 siffror och/eller bokstäver, hmmm, det är som synes på bilden svårt med ett såååå långt lösenord.

Så var halva dagen borta

Vaknade tidigt med en attans huvudvärk. Var jag på fest igår kväll ? Näe inte vad jag minns.
Somnade om, vaknade inte förrän klockan sprungit halvvägs till lunch.
Dusch och kaffe, jag är seg som tuggummi ändå. Jag ger mig, lägger mig i soffan en stund till.....

torsdag 11 september 2008

God Natt ord av bäste herrn, Dan Andersson

Jag har mod...

Jag har mod att möta mänskor,
stilla, sorgsna, veka mänskor,
de, som tysta bära bördor,
tunga, hemliga och heta.
Jag har mod att se med kärlek
in i deras skrämda ögon,
jag har mod att trösta dem, fast
själv jag utan tröst och vila
släpar steg för steg mot mörkret.

Kanske ändå

Jag skulle kanske följt med till marken, uppe i skogen ? Handlat lite, kollat in folk ? Tack men nej tack, inte i detta vädret. Bättre att ta min bok och sätta mig i soffan och mysa av regnstänken på rutan............... Sköööönt !

Två golvpälsar

Skönt att ha brorsan att luta sig mot. Ligga och gosa en stund i solen, samtidigt välkomna de som kommer i dörren så man inte missar nån.


Dagens Ord 11 September

En ringa sak oss stundum minner på,
vad vi ur hågen ville slå;
en ton, en ros, den vilda stormens makt
drar gnistor fram ur minnets dunkla schakt.

Byron

onsdag 10 september 2008

SLUT ORD

Efter att ha sett kvällens Uppdrag Granskning i SVT 1 så säger jag bara;

TRYCKFRIHETEN ÄR I VISSA LÄGEN SKIT !

Lite smått å gott

Lite sent att ta Dagens ord så här dags, så idag slipper ni !

Varit på roadtrip med svärmor idag, blev skapliga 20 mil. Fast nästa gång behöver vi väl inte starta innan klockan har slagit 06.00 ?? Kommer nog sova gott i natt.

Tänkte ta lite saker i "backspegeln", inte i bilens utan i tiden.

10 September

1935 hörs för första gången radioshowen om Karl Alfred. Popeye, han med spenaten ni vet.

1956 Översvämmas skivaffärer i hela USA av folk som vill köpa Elvis senaste singel "Love Me Tender". Skivbolaget RCA var tvungen att påskynda utgivningen, i slutet av månaden kundes 900 000 förhandsorder räknas in.

I dag för 58 år sedan föddes Joe Perry, gitarrist i Aerosmith. Undrar, hur många av hans gitarrer han egentligen spelar på ? Hans gitarrsamling är ca 600 gitarrer !

Så nu är frågan, vilken video ska man ta ? Karl Alfred, Elvis eller Aerosmith ? Nog för att jag har blivit bärare av TCB-smycke och allt..... men det får bli Areosmiths Crying........ ja ok då OCH ELVIS Love Me Tender!






tisdag 9 september 2008

Två kommande dagar med mörka minnen

11 September 2001
Jag minns att jag bara satt där i bilen, just kommit ut från sjukhuset. Nyss utkommen från ortopedmottagningen med en operationstid i handen, äntligen skulle det bli av...

Tänkte; jag lyssnar på nyheterna innan jag ger mig av. Klockan var 16.00, dags för Ekonyheterna. Men vad säger dom ? Flygplan som kraschat in i World Trade Center byggnaderna. Hur kan det bara hända, två stycken plan ? Hur vilse kan man bara komma med dagens högteknologiska radarsystem och så till råga på allt, tydligen få fel på planen så man kraschar ?
Inte för att jag är superduktig på flygplan men under mina år på Saab (flyg) så har jag gått många kurser om hur flygplan fungerar och vad som sker vid nödsituationer. Inte har det varit att ta sikte mot höga hus.
Reportrar återger kaoset som utspelar sig i NY. Hela världen tycks ha stannat.

Idagar, veckor spelas samma bilder upp i TV. Fast nu har alla förstått att det ÄR på riktigt det HAR hänt. Bilderna har etsats fast på näthinnorna, alla de som miste livet, 2986 människor.
Tornen är borta, kvar är hål, i marken och i hjärtan. Jag grät.


10-11 September 2003
Hon men sort H, hon som med alla säkerhet skulle blivit vår nästa stadsminister även en betydande och kraftfull EU-ordförande. (min uppfattning) Knivhuggen på varuhus i Stockholm så svårt att hon senare avled på Karolinska sjukhuset. Anna Lindh var en person som verkligen sken. Hon fick politik att bli intressant, att engagera sig i och för.
När dödsbudet meddelades den 11 September miste alla en otroligt duktig kraft, inte endast inom Socialdemokratin. Jag grät.

Ett (S)lag i magen

Det är fler än Lars Ohly som tycker att Ylva Johanssons förlag för långtids-arbetslösa och sjukskrivna är oroväckande. Det blir att vänta på hela förslaget som kommer senare i veckan, innan jag kommenterar det hela mer. Men förslaget har satt igång en debatt, inte att säga om. Raggar Ylva på regeringssidan ?

Dagens Ord 9 September

>>Varför>> och >>huru>> äro olyckliga ord.

Luther

måndag 8 september 2008

Tack till FavoritPojken i Tokyo

Måste vi meddela polisen nu, att vi har vapen hemma ? För nu är vi ägare av fina Samuraj svärd. Tack snälla för presenten !

Olika världar

När jag idag läste artikeln i dagens SvD, "Kvinnor måste våga betala för tjänsterna" skriven av Sofia Nerbrand. Då kände jag mig som om jag kommer från en annan tid, kanske en annan värld ?

Hon tar upp TCO:s förslag och Wanja Lunby Wedins ord; "att kvinnor inte ska städa hos andra kvinnor."
Sofia vränger orden till att Wanja skulle mena att det vore fult och att det räknas mer eller mindre som skitjobb att ha städjobb som yrke. ???

Kvinnor ska sluta vara "så duktiga och klara allt själva ", enligt Sofia. Istället köpa hushållsnäratjänster för att hinna med familj och det som man prioriterar. Jo visst, plånboken då ?
"Att kunna köpa traditionellt kvinnliga arbetsuppgifter borde vara lika självklart som det är att låta någon annan byta däck på bilen, vår och höst, för en tämligen väl tilltagen summa pengar." Gäller inte debatten subventionen, eller har jag missuppfattat alltihop ?

Att kalla USAs nya vicepresidentkandidat Sarah Palin för superkvinna, för att hon var tillbaka i arbete tre dagar efter förlossning, kan inte säga att det är min definition på superkvinna.

Dagens Ord 8 September

Hos dig jag är-- fast skild av land och vatten,
du är mig när.
Nu sol går ner-- o, att med stjärnenatten,
du vore här !

Goethe

söndag 7 september 2008

Inte leka med maten !

Att göra konstverk av mat, det kan Japaner. Här en liten "turtle" på tallriken.

Segt som kola



Kräftpartaj igår kväll med Goavännerna, mycket trevligt. Ingen jätte sen eller tidig hemgång, vilket man nu säger och jag gick rakt. Men lite segt är det allt idag.

Nu går det åt lite kaffe, ligga här och pimpla vatten verkar jag inte bli piggare av !

Dagens Ord 7 September

Vem vet, om icke det att leva är att dö och tvärtom att dö är att leva.

Plato

lördag 6 september 2008

Dagens Ord 6 September

Din ungdom sökte kransen av konstnär och av vis; men snöd är hela glansen av sådan äras pris.
Vad stolt vi snille kalla, är eld förutan ro: bäst är, av gåvor alla, en barnslig enfalds tro.

P. D. A. Atterbom

fredag 5 september 2008

Helgen på intågande

Tur att man inte skulle ut och resa den här dagen;
5 september 1923 var det en "bra" kurs på USD. Kursen var 50 miljoner Mark för 1 Dollar !

Den brände nog i fickan.....


Annat som bränner, eller bränds vid, är fredagsmaten i ugnen om jag sitter här för länge. Så...


HA EN TREVLIG HELG ALLIHOP !


Ingen dag för rapporter

Att det ska behöva hända på en fredag, att Moderata ungdomsförbundet utkommer med sin rapport; Unga i offentlig Sektor. Ja, nu har ni helgen till att läsa och studera denna rapport ordentligt. För ordentligt måste man läsa för att hitta något som är bra. Meddela gärna när ni hittat nåt !

Jag har läst rapporten från början till slut, ett par gånger, och det enda jag får ut av den är att; inom den offentliga sektorn finns det inte nog prestige och ribban måste höjas för att "rätt personer" kommer in på diverse linjer och ut på arbetsmarknaden.
Lagar gällande anställningar och arbetstider är = strunt. Saker som ; ingen arbetstid är obekväm, individuell lönesättning och förbättring genom att erbjuda heltidsanställningar, får mig verkligen att undra.

Mina synpunkter och värderingar är så långt ifrån denna rapport, som förresten tog 8 månader att sammanställa, så det känns bara........ som luften går ur.

Kräftskiva på G


Fasen, lite otäckt är det ju, att lägga levande djur i en kokande gryta. Usch ! För att inte snacka om grymt ? Men det finns väl inget annat sätt att göra det på, att koka kräftor ?



Nu är koket gjort och nu väntas bara avsmakningen. Det ska bli imorron ikväll. Varannan klar, varannan kryddad, sen är jag allt annat än klar !

Men hallå !


Det är ju Fredag för tusan !!

Att dra sig tillbaka...

När jag går i pension, undrar vad min inkomst kommer att hamna på ? Så smått vet jag det redan, det gör ju alla. Det är ju så fiffigt att det beräknas på ett ungefär och så kommer det hem ett kuvert varje år som talar om summan.

Om livet inte förändras drastiskt, åt nåt håll.... Ja, antingen att jag helt plötsligt blir chef på någon statligt ägd insutition och tjänar många, många pengar eller att jag står helt utan inkomst. (sånt kan faktiskt hända i dagen Sverige, det har jag hört !) Ja, då blir det att klara sig på den summan i kuvertet.......

Detta lilla tankespån pga, tack vare Anitra Steens pension på 100 000 kronor. Att ställa frågan om det är för mycket betalt, ja det är bara för mycket !

Tidig morron

Vaknade av ett evigt "slaskande" intill mitt högra öra. Ena kattten tvättade den andra, grundligt, liggandes på en av mina huvudkuddar. Åh så gosigt ! Fast kanske inte kl 03:22..... precis som om dom skulle bry sig ?

Älskade El Toro brydde sig inte heller, han sov, han sover än. Skönt för honom !

Dagens Ord 5 September

Om i jordens dunkla dal ett hjärta du träffat har, då var rädd, var aktsam: det hjärtat ej förspill !
Syndens ängel, fördärvets ängel skilja syskons själar och andar; om du hör på de änglars röst, förbi ! Förbi ! Förbi !
Taga de änglar in i ditt bröst: Förbi ! Förbi ! Förbi !

C. J. L Almqvist

torsdag 4 september 2008

Eller inte ??


Om jag nu är född med stor käft och kraftiga huggtänder, ska jag inte använda mig av det då ? Ibland.....


Go natt !


En helt vanlig minister

Är det inte riktigt att bli kritiserad för att äga aktier och optioner i branscher som typ, vapen- och porrindustri i USA ?? Fast visst ja, nu är värdepappren sålda och tjänat circus 10 miljoner kronor. Spela roll ?

Som vanligt; jag har inga kommentaren till affärerna, säger utrikesminister Carl Bildt.

Usch, vilken konstig lukt...............

Hur ska man välja

Ja antingen blir det att åka bil kors å tvärs genom länet. Annars måste man bestämma vad man vill se och göra. Det sista är nog det att föreslå.

I helgen är det ÖstgötaDagarna. Med aktiviteter i varje liten by och håla. Allt från öppna lantgårdar, ateljéer, Hembygdsgårdar, hantverk & hemslöjdsbodar, naturguidningar och så alla, alla dessa fik och caféer. Jösses, hur ska man kunna välja ?

Kolla vidare här, det finns säkert nåt som passar !

Dagens Ord 4 September

Ej allt vad hoppet lovar en framtid hålla kan,
ej lyckans röda blomma slår ut för varje man.
Men tröttna ej att lova gott, mitt hjärta, varmt och fritt !
Gud drager väl ditt ödes lott; men löftet-det är ditt.

B. E. Malmström

onsdag 3 september 2008

Det är ju just dé att man inte vet, eller ?


Återblick

Idag 1967 inföll dagen H, då gick Sverige över till högertrafik. Vi som nu är vana högerkörare och som varit på besök i länder, kanske kört där själva, vet hur galet det blir. Inte konstigt att det var lite kaos på gatorna.

Semestrade i Skottland för några år sedan och jag fick till uppgift, eller tog mig, att vara den som skulle köra. Det hände ett par små insidenter, ingen kom till skada vill jag poängtera !, när bilen liksom ville vara på "fel" sida. Resesällskapet kom som sagt hem utan fysiska skador, kanske dock lite psykiska !

För trettio år sedan denna dag, alltså 1978, var Explorer Vodka Sveriges mest sålda spritsort. Det såldes 15,6 miljoner liter.... bara så ni vet...

Annat smått å gott;

1919 kvinnlig rösträtt i Italien.
1955 Bill Haley & his Comets tackar nej till turné i Australien. Det var inte betalningen på 2000 dollar per dag som var problemet, utan att det var så himla flygrädda.

Nåt som jag önskar inte hade hänt, fast det skedde ändå denna dag;
1941 den första massgasningen äger rum i Auschwitz.
Limp Bizkit hälsar välkommen !

Nu har jag gjort nåt som jag redan ångrar !

Jag har flyttat bloggen, hit till Blogger istället. Anledningen var flera, så strunt samma... Ni som varit på min tidigare blogg http://blog.bahnhof.se/wb703357 kommer att känna igen Er, för jag kommer inte att ändra mig om vad jag skriver eller hur jag skriver. Så.......