onsdag 30 september 2009

En helt annan melodi

Från Dan Anderssons Höstmelodi till det stora vemodet...
Ingen bild i detta klipp, men det ska ju lyssnas så..... Och det ÄR verkligen nåt att lyssna på !



Höstmelodi

Jag är ensam i mina minnens hus, men det gamla går jag till dom,och mitt hjärtas gård är en bräddad säng med ångestens mörka blom.
Som man väntar ett vårregn, så väntar jag den svala och stränga tid,som skall bädda min ungdoms gula blad i snöns barmhärtiga frid.

En sommarens ungmö hon dröjer väl än med en kärlekens visa från förr,och står som en tiggerska bedjande kvar vid min ungdoms stängda dörr.
Som flyttande fåglar försvinna de år som gjorde mitt hjärta glatt,och dagens saga och kvällens sång de ropa: vi gå - god natt!

Så faren, I fåglar från barnets land, jag gläds ej längre åt er!
Här kommer en djupens och mörkrets örn och slår vid mitt läger ner.
Han har natt kring vilande vingar och hans huvud är grått av år,men djupt in i brinnande ögon jag skymtar ett hopp om vår.

Kan hända hans vingar och rygg ha makt att föra mig bort en gång,till andra land och till andra hav att lära en sommarens sång.
Kan hända han för mig med glädje bort till en strand av en sällsam sjömed vågor som orgelbrus bärande mig till en drömmens blommande ö.

Och där skall min gård vara full av träd och av storm som psalmers brus,och min själ bli en harpa som sjunger högt i vårens lågande ljus.
En harpa som brister och smältes ihop med Det Eviga, det som ä r,och som i sin ändlösa famn av frid den namnlösa tystnaden bär.

Dan Andersson

Höst på riktigt

Nu attan är det höst, höst på riktigt. Två mornar i rad har marken varit alldeles vit av frost. Låg där, varmt och skönt under täcket i sängen, och hörde grannen skrapa rutorna på bilen. Jag låg kvar en extra stund.
Minsann, det ÄR höst på riktigt. Funderat på att gå i ide, någon ?


bildbevis

Idag kommer Tim hem flyttandes från Japan, Tokyo. Han kommer inte att gilla att komma hem till ett så här kallt Sverige.
I sällskap har han sin japanska flickvän. Inte ett ord vare sig av engelska eller svenska talar hon. Ja så vida hon inte har legat i hårdträning hos Tim med svenskan och lärt sig ett och annat ord den senaste veckan. Kommer inte att vara lätt att föra samtal med henne. Det får lova att bli teckenspråk för hela slanten när Tim inte är med.
Kul ska det bli, otroligt kul, att se och träffa honom igen. Ja flickvännen Yoka (osäker stavning) också.
Bra födelsedagspresent Mia får, hon som grattas nedan, att få hem sin "förlorade" son just idag.

G R A T T I S ! !


GRATTIS MIA PÅ DIN FÖDELSEDAG !

söndag 27 september 2009

Döden kommer ALLTID oväntat

Alla förlorar någon någongång. En del gör det alltför många gånger eller på grymma sätt. Tyvärr förekommer även kombinationen av de båda.

Att gå vidare efter att man förlorat någon, vare sig om personen var sjuk eller lämnade jordelivet hastigt av en olyckshändelse, är chockerande. Att tro att man kan eller är förberedd inför någons bortgång är en helt galen tanke.
Visst, man är förberedd så tillvida att hjärnan möjlig förtsått en sjukprognos som dödlig, inget mera finns att göra. Men där ifrån till att vara förberedd när den dagen kommer då personen avlider - finns inte.
Lika lite som det inte finns någon förberedelse inför ett dödsbud efter olyckshändelse.

Läser debatt artikeln i DN - "Närdöden oväntat slår till måste de sörjande få hjälp”- och tycker att det är mycket tragiskt. Tragiskt att det inte funnits hjälp och stöd till den skrivande när hon som mest behövde det. Eller var det att hon inte visste vart hon skulle vända sig ?
Familj och nära vänner förväntas finnas där och vara till stöd för den sörjande. Men de sörjer ju också, hur och varför ska de kunna vara till stöd för någon annan ?
Men är man lämnad ensam, utan släkt eller vänner, och inte kan ta sig samman eller lyckas söka hjälp själv, då vore det naturligtvis bra att det fanns en enhet som "fångar upp" de som mist någon. Men att det skulle bli en regeringssak, det vet jag inte.

Sorg och sorgearbete är något det sällan pratas om. Det är något man SKA klara av, måste klara av.
Är osäker på hur det fungerar i olika län och sjukhus med hjälp eller stöd till sörjande, kan bara anta att det är säkert stor skillnad eftersom jag själv inte alls kan känna igen mig i den skrivandes berättelse. Har varit lyckligt lottad med bra stöd, i mina händelser.
Alla är vi olika och därmed behöver vi olika hjälp i svåra situationer. Något/Några som alltid finns till hands när det än behövs är kyrkan. Diakoner och jourhavande präst. De är proffs.

lördag 26 september 2009

Så vackert

Blev otroligt rörd, fastnade helt av hennes framträdande i Skavlans program igår kväll. Inte endast av hennes otroliga historia om hur hon lyckats komma tillbaka efter sin svåra olycka hon var med om, utan också av hennes musik. Så otroligt vackert !
Du kan vara lugn, det är alltså inte A.A. jag fastnat för utan Melody Gardot. Vilken tjej. Om du inte såg programmet och hörde hennes berättelse om hennes svåra olycka får du antingen se reprisen eller googla hennes namn....

Lyssna, är det inte fint så det räcker till och blir över ?



fredag 25 september 2009

Fredag med Anka- sprängd anka ?

Fredag - veckorna springer i väg. Nästa vecka september till ända. Vi går in i den riktiga hösten. Mycket värmeljus går det åt i dessa tider, varje kväll eldas det i nio ljuslyktor vid TV-bordet hemma hos mig. Ljusbranschen går bra, och tänk vad jag sparar el !
Fredag - om det är en hemmakväll brukar jag och flera med mig säkert se till att ha lite "fredagsmys". Lite extra god mat och dryck.
Ser i TV-tablån att det blir Anka hos Skavlan. Jösses ! Att en människa kan bli så uppschåsad ? Möjligen kan hennes bubbla få sig ett par törnar, när hon upptäcker att det inte är så många som är avundsjuka på hennes liv. Stackars Anka.

Anka - det finns Kalle Anka, Arne Anka, badanka och så då Anna Anka. Till kvällen kanske jag ska slå till att göra sprängd anka, Ankan till ära ?
Göran Greider skrev här om dagen att han föredrar Kalle Anka. Han har uppfostrat sina brorssöner alldeles själv och har ett fritt förhållande till en självständig Kajsa. Håller med, Anna Ankas liv vill man verkligen byta till det ?


TREVLIG HELG !

torsdag 24 september 2009

Att skaffa sig lite extra pengar

Så bra, nu har polisen gömt sina helikoptrar. Hoppas bara att de hittar dom igen....
Ända sedan i går morse, när "helikopterrånet" inträffade, har det känts pinsamt. Pinsamt på det viset att värdedepån G4S var ett lätt byte.
Att på ett så lätt sätt slå ut polisens helikoptrar, att sedan rånarna kan ta sig in flygandes, osynliga på radar gör inte saken bättre. Var var polisen, ?
Tydligen är G4S det största vaktbolag som finns. Ca 570 000 anställda. Företaget har anställda som är verksamma inom legosoldat branschen. Ju flera man är desto bredare kunskapsområde....

Läser rubriken "Rånarna landade som proffs" på en av nättidningarna. Ja men va fan, har man valt att råna en värdedepå med hjälp av en helikopter så vore det väl bra konstigt att inte se till att ha någon som kan manövrera den bra. Jösses !

onsdag 23 september 2009

G R A T T I S ! !

Så oförskämt av mig, jag har glömt bort att lägga in att svärmor fyller idag. Hon blir idag... jätte många år !

GRATTIS SVÄRMOR !

tisdag 22 september 2009

Money, money

Ibland önskar jag att hade lite mera pengar på banken, eller i madrassen. Ja, var är det bästa och säkraste stället att ha dem på ?
Säkert flera med mig som önskar samma sak. Vara så rik att jag inte behövde bry mig vad saker och ting kostar, vara helt oberoende.
Läste nånstans att oavsett om du har mycket eller lite pengar är de till för att njutas av. Det är väl på nåt sätt sant, man får helt enkelt njuta på lite olika sätt och olika mycket.

Jag kan INTE till skillnad mot oligarken Roman Abramovitj, han som äger fotbollslaget Chelsea ni vet, köpa sommarbostad. Ja, han kallar det för sommarstuga, men för oss andra dödliga är det mera åt residens hållet. Bungalows(flertal!), tennisbanor(flertal!)och pooler(också flertal!) är vad som ingår i sommarstugeköpet som ligger på ön Saint-Barthélemy i Karibien. Hela rasket kostade inte mera än dryga 600 miljoner kronor. Klart han slog till !
Han, Roman, måste ha ett ställe att lägga intill med båten vid. Båten, skeppet, fartyget eller vad man kallar storleken på den som han beställt är inte levererad än. Men snart. Blir någon överraskad om jag meddelar att lyxyachten är den största någonsin ?
Kostnad......... 8 miljarder kronor.
En liten undran bara, varför i ...... har man en pool på en yacht ? Kan man inte bada i det blöta båten ligger i ? AHHHHHHH, haj risk kanske ?
här är den lilla båten på provtur i Hamburg, Roman ser ganska nöjd ut
Asch, tro nu inte att jag är avundsjuk. Sådana där siffror fattar jag inte. Jag håller mig till 100-lappar och tusen-lappar, och jag tycker att jag är rik.
Nu ska jag skrapa en Triss-lott, det har nog ALDRIG Roman gjort !

måndag 21 september 2009

Nio dagar kvar

Efter två år i Japan är Tim, alias FavoritPojken, snart på väg till Sverige igen. NIO dagar kvar. Om det blir för att stanna i Svedala är det ingen som vet.
Men det ska bli så kul att träffa honom igen !
Det intressanta med utlandsboende är naturligtvis skillnader i levnadsstandard, samhällsfunktioner, ja hela paketet. Får bli en ordentlig utfrågning om hur han tyckt och tycker att skillnaderna är.

Läser en insändare/debattinlägg, skrivet av en USAsvenska. Hon vet mycket väl vad skillnader är och innebär. Inlägget handlar om den amerikanska sjukvården och om president Obamas sjukvårdsreform.
Hon berättar att hon efter en lång och utdragen lunginflammation, redan efter fem veckors läkarvård använt upp ett helt års försäkringspengar. Låg inkomsttagare som hon själv har enkelt inte råd att bli sjuk. Skillnader, ja oerhörda skillnader mellan USAs medborgare.

Råd kommer en del att ha, till att spendera mera pengar efter regeringens skattesänkning nästa år. Det är bra, jätte bra ! Undrar hur Borg fick tag på nyckeln till sedelpressen ?


torsdag 17 september 2009

Sjukförsäkringen - en het sak

Vice ordförande i riksdagens social-försäkringsutskott Veronica Palm (S) och ordförande i den samma Gunnar Axén (M) har bloggduellerat i eftermiddag på Aftonbladet sida.
Olika frågor har ställts. Svar har getts i form av att från Alliansen sida, Gunnar Axén, drar regler och satsningar som de gjort. Samma malande varje gång. "Ingen kommer att bli utförsäkrad." "De som är förhindrade att delta i arbetslivsinriktad rehabilitering kommer kunna få fortsatt stöd via sjukförsäkringen."

Hur kommer det sig då att det redan är människor som med läkarutlåtande i sin hand har fått sin sjukpenning indragen ? Där FK gjort en helt annan bedömning än den försäkrades egna läkare. Det ifråga sätts både den sjuke och läkare och gör bedömningen - Frisk - och drar där efter in ersättningen. I gårdagens intervju (AB) som gjordes med Gunnar Axén säger han angående den manifestation som genomfördes på Mynttorget i Stockholm ; "Det hela måste röra sig om missförstånd eller helt enkelt att inte reglerna har förståtts."

Dessa personer med indragna ersättningar är inte påhittade !

Att då sedan tro att INGEN av dessa 50 000 pesoner som står på tur INTE kommer att bli utförsäkrad. Det är som att tro på Tomten !
Men inget annat svar ges: INGEN KOMMER ATT BLI UTFÖRSÄKRAD !

media: AB1, AB2, AB3,
bloggat: Veronica Palm, RESURS1, RESURS2

onsdag 16 september 2009

Ett annat inlägg än det var tänkt

Skulle egentligen skriva vidare om dagens namnlist överlämnande och om FK, naturligtvis. Men jag känner att jag kan inte riktigt tänka klart i ämnet, för jag är ARG. Ännu ARGARE blir jag när jag seroch hör ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott Gunnar Axén tala om missförstånd och faan vet allt vad karl sa. Jag stängde av, och för tillfället byter jag ämne. Fast jag återkommer i saken- VAR SÅ SÄKER !

Till något annat.
Lyssnade på radio P4 i eftermiddags, på Lotta Broomés program. Där var Mia Törnblom gäst. Mia, som ni säkert vet har föreläsningar i och om god självkänsla Att tro på sig själv, känna sig och vara värdefull och allt det där andra som man ska känna om sig själv. Fast man nästan aldrig gör...
Hon verkar vara en härlig människa, hennes positiva och glada jag smittade av sig när jag lyssnade. Hon pratade om många saker, men en sak var att man inte ska glömma bort att ge uppmuntran och säga "bra gjort" ord. Inte endast när saker blivit utförda bra utan även goda ord typ; Oh vad du är fin ! Vilken härlig människa du är !

Gör ett test blev uppmaningen från Mia: Skicka ett SMS till dina barn och tala om för dem "Gud vilken härlig skitunge du är !
Mia fortsatte: att det med all säkerhet skulle komma undrande SMS tillbaka från barnen, eftersom de inte är vana att få "uppmuntrande" ord.
Jag testade, eftersom jag inte har egna barn blev det till mina brorsbarn 15 och 17 år. SMS:t tillbaka från 15 åringen var HEJ :D ? och från 17åringen Hej på dig du galna faster !
Ganska bra ändå....

Med uppmuntrande ord kan man göra en stor skillnad. Slösa med dem.
Kom ihåg !
Det är när man förtjänar dem minst som man behöver dem mest !

Manifestation pågår

Just nu pågår manifestationen- "Bekämpa sjukdomar istället för att bekämpa sjuka!"- för fullt på Mynttorget i Stockholm.
Rapport och DN skulle göra reportage från händelsernas centrum. Förmodligen flera från media är där och uppmärksammar överlämningen av protestlistorna mot den så kallade "utförsäkringslagen".

Stora famnen till Margareta Tiger, Gertie Gladnikoff & Jenny Fjell !


bloggar: Protestera, RESURS

tisdag 15 september 2009

Nu är Patrick - like the wind

Patrick Swayze 1952 -2009

RÖTT & GRÖNT - Lyckliga Norge

Norge visar vägen. Den rödgröna regeringen får fortsatt förtroende i Norge. Ett historiskt val, inte sedan 1985 har en sittande regering blivit omvald.
Ett år till vårt eget val. Önskar att det norska rödgröna "smittar" av sig och att även Sverige blir Alliansfritt hösten 2010.

media: SvD, DN
bloggat: Jonas Sjöstedt, Peter Andersson,

måndag 14 september 2009

Härligt för öga & gom

gurkor i svärfars växthus

svamp från skogen :D

Asterplanertering hos svärmor & svärfar

äpplen i min egna trädgård

gurkembryo hos svärfar

Asterkonstverk

ett fat med mmmmmmm



mera godsaker på träd

Onsdag 16 september - MANIFESTATIONSDAGS

Manifestationen mot
utförsäkring och utslagning av sjuka

Bekämpa sjukdom, inte sjuka!

16 september kl 11- 12, Mynttorget, Stockholm
Namnlistorna som skrivits på i protest mot de nya sjukförsäkringsreglerna som Alliansen införde 1 juli 2008 kommer att överlämnas av Margareta Tiger och Gertie Gladnikoff.
De regler som nu gör att personer blivit utförsäkrade från sjukpenning. Fortfarade SJUKA !
Personer som riskerar att bli utförsäkrade under 2010/2011 eftersom den tidsbegränsade sjukersättningen tagits bort. Fortfarande SJUKA !
Läs mer här, här, här, här, här......

onsdag 9 september 2009

(S)krämmer det bort väljarna eller tvärtom ?

"Höjd skatt, ny förmögenhets skatt och skatt på exklusiva fastigheter krävs för att klara jobben och kvaliteten i skolan och vården", så skriver Mona Sahlin och Tomas Östros på debatt i dagens DN.

Förlorar S väljare eller blir det tvärtom ? Att vara ärlig och säga "vi vill höja skatten", när sittande regering talar om ytterligare skattesänkning, kan väl bara sägas vara mycket dumt. Eller ?


Läs rapporten "Högerpolitiken klyver Sverige" från S, V och Mp.

Media: DN, AB
Bloggar: AlliansFrittSverige, Peter Andersson1, 2, Johan Ulvenlöv -rödgrön

tisdag 8 september 2009

Helt tom

Har vid flera tillfällen under kvällen börjat på inlägg, men jag är het tom i skallen. Helt slut.
Läser om Pernods tänkta försäljning av Vin&Sprit, klart som tusan att de bara vill behålla det ABSOLUT bästa i den affären.
Läser också om att både SAAB och VOLVO kan bli kinesiskt. Låter inget vidare..
Sen är det Reinfeldt som helt plötsligt hittat nyckeln till sedelpressarna, eller inte ? Han sprider ut pengar både till höger och till vänster. MEST HÖGER !

Näe, jag orkar inte. Jag hör fortfarande katternas gapande, ylande, avgrundsvrålande i min skalle efter eftermiddagens resa till veterinären. Att de orkar ? Faan, det är väl bara att lägga sig ned i sin bur, njuta av att få lämna huset och titta på omgivningen under resan . Ska det va´så svårt ?

Nu lägger jag mig i alla fall. Inte ett dugg svårt !

måndag 7 september 2009

En dag kvar



Snart är det dags. Årets resa. En ljudlig resa på ca 12 minuter x 2 fram och tillbaka till veterinären för att katterna ska få den årliga vaccinationen.
Varning ! Helst hörselskydd på eller bilstereon på mycket hög volym, det sist nämnda är väl inte särskilt sjyst mot katterna och deras öron. Men vadå, mina öron då ?

Mina två fyrbenta älsklingar åker inte bil ofta. Säger med jämna mellan rum att vi ska ta och åka en sväng med dem bara för att de ska få åka bil. Men det blir aldrig av. Så nu står man här igen när det är dags att fara till veterinären med fasa inför resan. Imorron är det dags.

torsdag 3 september 2009

Suveränt för en ko och katt älskare


Långt, långt in i skogen

Om någon undrar; jo jag somnade en stund.... (replik till morgonens inlägg)

Att jag skulle följa en av mina chefers uppmaning, så här drygt tio år senare. Det trodde jag aldrig. En chef som vi alla verkligen inte gillade och hade dagliga duster med, om det mesta.
Då när uppmaningen gavs, var den inte riktad till mig, men vi arbetskamrater skojade och skrattade gott åt åt både chefen och den personen som blev uppmanad.
Uppmanad till vad undrar ni ?

Det var under ett utveckligssamtal som en av mina dåvarade arbetskamrater blev uppmanad till att ta med sig en kudde och åka ut till en öde ö. Sätta sig där och riktigt, riktigt fundera över , Vad vill jag med mitt liv ?
Att få en sådan uppmaning från sin chef, nja jag vet inte om det är vare sig så uppskattat eller klokt.
Hur som, efter gårdagens besök hos läkaren på US behövde jag också fundera. Fundera över livet. Så jag åkte ut, inte till en öde ö, men långt ut i skogen. Där är det också ganska så öde.

Fundera ja, vad hjälper det att jag funderar ? Hjärnan har så mycket tankar att jag blir helt slut. Skador hit, operationer dit, arbete, försäkringskassan, sjukersättning, tidsbegränsad sjukersättning, läkarintyg, ifråga sättanden; det syns inte att du är sjuk, utförsäkring...

JAG SKREK. Om det var någon i närheten i skogen blev de nog chockade och har skogsskräck för evigt. Jag skrek ett Ronja rövardotter skrik, fast nu inget vårskrik utan ett skrik av... ja jag vet inte vad. Hopplöshet.

Sover fortfarande INTE


klicka för större bild

Sömnproblem


Tänkte; jag hoppar ett tag så kan jag nog sova sen..... Så faaan heller !
Nu har jag ju ännu mera ont i armarna. Dumt, mycket mycket dumt.

onsdag 2 september 2009

Ett leende från okänd

HON undrade säkert; Men SKA hon kliva ut ur bilen eller ?
Jag lyckades ganska snabbt få en parkeringsplats på US, ibland kan det ta en evighet. (Om parkeringsmöjligheterna på US är en helt annan historia) Blev sittande kvar i bilen, funderande försökte samla ihop tankarna lite.

Då knackade HON på rutan. Jag vaknade till liv lite generat och tryckte på knappen så att bilrutan åkte ned.
-Här varsågod! Ta min parkeringsbiljett. Den räcker till halv fem, om du inte ska vara längre än så kan du ta den, sa tjejen utanför med ett stort leende.
-Tack, svarade jag och tog emot biljetten.

Den vänliga gesten och hennes leende gjorde att min klump i magen släppte av lite. Det var pga klumpen jag satt där i bilen. Ville inte riktigt gå in, gå in och höra min läkare "spå" hur min framtid ser ut. Ville inte....

Tack för leendet ! Det gjorde besöket lättare.



tisdag 1 september 2009

GRATTIS till mig själv på födelsedagen !


**uppdatering**

MIN födelsedag... ett år äldre. Ändå sitter jag och önskar att jag vore ännu ett år äldre. För om planerna och önskningarna går som tänkt kommer solstolarna nedan (solstolarna finns på Aruba om nånvill veta) inte att vara tomma, utan vara belägrade av MIG & El Toro. Fasen sitta här och önska att man fyllde 40...


Nu ska jag skrapa TRISS-lotter jag fått i present. Måste ju ha reskapital...