fredag 29 januari 2010

Lugnt på bloggen - läser Bokslut Reinfeldt

Ja KAN INTE låta bli att skriva... men mina armar ber mig.
Tar en paus från bloggandet. En vecka eller två...
( jo det är just troligt.... får se hur många dar det blir)
Jag ägnar mig åt att läsa Bokslut Reinfeldt under tiden - köp den och läs ni också !


TREVLIG HELG !

torsdag 28 januari 2010

Ett klargörande

Upptäckte en kommentar, lämnad här på bloggen för ett tag sedan. Personen som lämnat kommentaren tycker att jag är och har blivit TRÅKIG... (tydligen har jag varit mindre tråkig innan...)

JAG ÄR TRÅKIG !
Det ÄR tråkigt i dagens SVERIGE - med ministrar som dessa...


måndag 25 januari 2010

Helena Rivière & Gunnar Axén - hjälper Reinfeldt bort från regeringsstolen

Nu måste väl ändå botten vara nådd ?
Som valda politiker, sittande i socilaförsäkringsutskottet, hänga ut enskilda personer och enskilda fall.
Detta har vid tidigare frågetillfällen varit helt otänkbart och emot "regler" att göra just det - UTTALA SIG I ENSKILDA FALL.
Genom att skriva detta inlägg på AB debatt om en privat persons sjukdomsbild och liv har moderaterna passerat en gräns som är oförlåtlig.

Nu vet ALLA (ni som inte hade kommit på det än) hur och vad (M) anser och tycker om människor som har haft oturen att bli sjuka eller skadade.

Länkar: AB, PeterAndersson, AlliansFrittSverige

Reinfeldt ord till sjukskrivna

Nu har statsminister Reinfeldt, i SVT Partiledardebatt, klargjort hur det fungerar att vara sjuk.

Det handlar om enligt statsministern; fasta tidpunkter, ordning och reda OCH tidgränser där den sjuke vet att man måste "anstränga sig" ytterligare.

Reinfeldt, Reinfeldt - jag hoppas verkligen att du också blir UTFÖRSÄKRAD snart !


Media: AB, DN, SvD
Bloggat: PeterAndersson1, PeterAnderssson2, ClaesKrantz

lördag 23 januari 2010

GRATTIS !


Hon på kortet ovan fyllde 18 år i går. Men vi firar henne ordentligt idag, så även här !
GRATTIS MY !

fredag 22 januari 2010

Dravel, Superarbetskraft och Omänsklig behandling

Jag tänker inte slösa på min knappa ork och energi på att skriva något längre inlägg. Men några lästips.....

Mats Eriksson, skrev i igår något riktigt bra. ( inte endast igår, han skriver ofta bra saker)
Jag köper, liksom Mats, inte att det skett med tvång att bli förtidpensionär som Alliansen påstår. Inte heller att 140 personer om dagen förtidspensionerades under förra regeringstiden. Den siffran finns inte framräknad någonstans. Någon ?

Ett Hjärta RÖTT, som vanligt... , med sina träffsäkra och innehållsrika inlägg. Dagens inlägg om "superarbetskraften" som arbetsgivare vill ha. Var får vi andra, som inte tillhör den kategorin, möjligheten till återgång i arbete ?

Börje Hörnlund, centerpartist som i dagens AB - debatt kritiserar "sina egna" i Alliansen.

citat:
"Det är fler och fler som upplever att regeringen har ett omänskligt egoistiskt anletsdrag. Sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer verkar regeringen se som en restpost som kollektivt skall bestraffas."


Åter till vila och stillhet.... TREVLIG HELG !

lördag 16 januari 2010

G R A T T I S ! ! - hemma är det skönast


Grattis min älskade EL TORO på din födelsedag !

Han blev sååå ledsen när jag sa att jag inte orkade eller tänkte skriva nåt på bloggen idag, att jag inte ens skulle gratulera gubben.
Så fram med datorn.....

Hemma igen, skönt.
Operationen gick bra, lite lättare än vad läkaren trott. Så det är skönt.
Inget gips, klarade mig undan med bandage och rörelse/användarförbud av armen i två veckor. Blev en lång väntan på avdelning och op, många olycksfall. Så det såg länge ut som om jag skulle få återvända hem utan ingrepp. Men så till sist (nån ska ju vara sist), sist för dagen, rullades jag in på operationsalen.

VARFÖR, VARFÖR VARFÖR..... Tjänar alla dessa "änglar" som tar hand om en´inte mera i lön ? Sjuksystrar, undersköterskor och biträden.
VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR ?


TREVLIG HELG

onsdag 13 januari 2010

Alliansens humana politik - sätter verkligen den lilla människan i centrum

Att läsa att det finns dom som berömmer och tycker att de "nya" sjukförsäkringsreglerna fungerar bra samt debattartikeln - "Nu närmar vi oss en normal nivå", gör att jag går igång på alla cylindrar.
Att sedan i samma artikelserie läsa om så tragiska ting som att personer funderar på att ta sina liv, och faktiskt gjort det, pga att de känt sig helt maktlösa - gör att man blir helt bestört.
Att statsminister Reinfeldt förklaring "att människor kommer i kläm vid förändringar" gör inte att jag blir mindre upprörd.

Alla varningar från olika instanser som regeringen valde att inte lyssna på eller ta till sig - nu är resultat här, det har liksom hunnit i fatt. Hoppas att det även hinner i fatt Alliansen själva....

"De nya reglerna är en hjälp tillbaka, en kortare väg till ett friskare liv" - jo jag tackar.

Hur Alliansregeringens förändringar av sjukförsäkringen har påverkat och drabbat sjuka debatteras och diskuteras i kvällens Uppdrag Granskning. Se och kommentera !

Nu tar jag paus från bloggen, I morgon är det dags. Igen. För sjätte gången. Dags för ny operation. Operation, gips ca tre veckor, sjukgymnastik och rehabilitering väntar. Men det får inte ta någon tid. För tid har jag inte. Eller kanske ska jag se det som det är just det jag har.

TID, massor med TID. Fyrtiosex dagar kvar till utförsäkring.


Att läsa : EttHjärtaRÖTT, AB1, AB2, AB3, AB4, AB5

måndag 11 januari 2010

Nya sjukförsäkringsregler är för sjuka att förstå

Här om dagen skrev DN skribenten Hanne Kjöller om "rätten till ett uselt liv". Ett uselt liv som sjukskriven.
Idag rapporteras det i media och press om att det var flera som nekades sjukpenning under sista kvartalet 2009 jämförelsevis samma period 2008.

Nekades ersättning - människor har INTE blivit friskare !

Försäkringskassans generaldirektör Adriana Lender, uppger att det är de nya reglerna som är resultatet.
"De nya reglerna är tydligare och anger tydliga tidsgränser för när vissa insatser ska vara gjorda", anser Lender. Det står eller framgår inte om så är fallet, ja att insatserna ÄR insatta och gjorda.
Men det får jag väl anta, för inte blir väl någon sjuk utslängd eller utförsäkrad innan....

"Att långtidssjukskrivning i sig är en hälsofara är nog någonting som man kan konstatera även medicinskt, säger Adriana Lender."

Svaret på hur stor hälsofara det är med att utförsäkra/slänga ut personer från sjukförsäkringen står det dock inget om.
Den undersökningen får vi väl vänta på att se. Men helt klart är det allt annat än till någons hjälp i tillfrisknadet/rehabiliteringen med att bli utan ersättning.
Det kallar jag ett uselt liv - också.

DNs signerat vänder och vrider på orden, som vanligt, och får det att handla om något annat än vad det gör.
Skribenten skriver -"Sjukskrivning: Märklig vänsterstrid för rätten till ett uselt liv."
Ja det är /kan vara ett uselt liv att vara långtidssjukskriven, men lika uselt, om inte värre, att bli utförsäkrad.
En prövning och introduktion till arbetslivet ska ske parallellt med FK och AF. Inte ska man bli utkastad från det ena (FK) för att eventuellt vara kvar i det andra(AF) ... eller för att komma tillbaka till det första(FK). Herre jösses !
Det kallar jag ett uselt liv - också.

Hanne skriver, "Och det finns absolut människor som efter två och ett halvt års sjukskrivning fortfarande inte kan jobba. För dem finns förtidspension."
Två och ett halvt år, det nästan ingen tid alls. Vid några tillfällen kanske det kan avgöras och "sätta domen" efter den tiden, men annars krävs det en längre tid än så.
Vi är alla olika, att det ska kunna få ta tid att komma tillbaka är självklart.

Det kallar jag INTE rätten till ett uselt liv.

Media/Press: DN1, DN2, SR

torsdag 7 januari 2010

Välfärd - kan den bli kallare

Arbetsförmedlingen är överraskad, den stora anstormningen av utförsäkrade uteblev. Mellan 5000-7000 personer "saknas", de har inte anmält sig hos AF för medverkan i introduktionsprogrammet som erbjuds. "Erbjuds", visst låter det attans fint ? Vad erbjuds om jag inte orkar eller kan ta mig till AF ? VAD ?

Att ta beslutet - att inte gå till AF - är oerhört tufft. Det är lika med = en säker tid utan någon inkomst. Ingen klarar sig att stå utan inkomst. Ingen längre tid. I mitt fall får jag hoppas och förlita mig på att gubben håller sig frisk och inte blir utan arbete. Om man ingen "andra hälft" har att leva på, vad gör man då ?
Att man får återvända till sjukförsäkringen om man inte skulle orka eller klara av programmet på AF är ju det som sagts. Möjligheten finns så klart, men tro inte att man kommer tillbaka in i sjukförsäkringen , "bara" för att du inte orkar pga att du är sjuk.
Näe det är inget jag tror på. Inte ett dugg.

Väl ute i kylan,ur försäkringen, kommer det att krävas överklagande och blodstångade huvuden. Vem kommer att göra bedömningen att personen har arbetsförmåga eller inte ? På samma sätt som besluten idag tas om man är berättigad till sjukpenning eller varaktig sjukersättning ?
I dags läget är ett intyg eller utlåtande från professorer och specialistläkare om hur ens hälsotillstånd är inget som man som sjukskriven har någon hjälp av i vissa fall. Många avskrivs som ingenting. Man står maktlös....

Henrietta Stein, avdelningschef på Arbetsförmedlingen, tror att många av de som inte dykt upp på AF har gjort ett försök att återvända till sina gamla arbeten. Möjligen har några gjort så, men jag tror att majoriten helt enkelt avstått och stannat hemma för att de är sjuka.
Tänka sig !

Det är naivt att tro att arbetsgivarna kommer att förändra och göra sitt yttersta att hitta nya och anpassade arbetsuppgifter åt en långtidssjukskriven anställd, efter ett halvt år är det ändå ok att säga upp personen/erna. Så personer som varit sjukskrivna längre finns det inget ansvar för. Istället blir man ju av med de som inte är tillräckligt produktiva på ett enkelt sätt.
Lika naivt, som sagt, är det att tro att efter tre månaders medverkan i AF introduktionsprogram ha möjlighet till att komma tillbaka i sjukförsäkringen. Det låter möjligen bra....


Minister Husmark-Pehrsson & co skapar vägar tillbaka till arbete och även bygger de broar till ett friskare liv.
Vägar som genererar många avåkningar för tillfället samt att alla broarna håller full broöppning dygnet runt .

Med andra ord - en trygg och mänsklig tillvaro..... fast tvärtom.

Media: SvD1, SvD2, SvD3, NSD

onsdag 6 januari 2010

Lycka med en gnutta vemod


Kärleken sprudlar.
Yuka & Tim lyfter om ca en halv timme från Arlanda, resan på deras "nya" liv startar.
Tim flyttar med Yuka hem/tillbaka till Japan.
Åhhh, om det inte vore så långt bort.....

tisdag 5 januari 2010

*****G R A T T I S ! !*****


Grattis raragrannen som fyller 60 år idag !
Ha en härlig dag.
HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

måndag 4 januari 2010

Den sjuka arbetsförmedlingen

God fortsättning på nya året. Hur vida 2010 blir ett gott år, det är ingen som vet ?

Året börjar med ångesten fast i halsen. Årets första dag och ca 17 000 personer utförsäkrades från sjukförsäkringen.
Ja det är i Sverige detta händer. Året är 2010, lägg på minnet gott folk !


Dessa 17 000 SJUKA personer har idag, fyra dagar in på nya året tvingats till arbetsförmedlingen för anmälan till att delta introduktionsprogrammet som erbjuds alla som utförsäkras pga att sjukdagarna tagit slut. Programmet som tänkt ta sjuka tillbaka till arbetslivet. Hur många som avstått sin "möjlighet" och hur många som idag gått till AF lär väl visa sig imorgon då siffrorna redovisas. Att röster från de sjuka också kommer att höras imorgon är något jag räknar med.

Men allt detta görs ju för att hjälpa oss sjuka, det känns sköööööönt....
För visst sjutton måste det hjälpa en sjuk till tillfrisknande, både snabbare och fullt ut, att bli utslängd från försäkringen ? Eller varför görs det på det här sättet annars ?
Att det ska finnas en bortre gräns för hur länge man kan/får vara sjuk är absurt. Rent av idiotiskt. ( NEJ Gunnar Axén - vi behöver INTE jämnföra med andra länders tidsgränser för sjukskrivning) Att ha regler som kräver att bedöma någon som "inte sjuk nog" eller "du har varit sjuk för länge" - Det ÄR sjukt !

GP, GP2, GP3

söndag 3 januari 2010

Skäms Sverige !

Att släppa ut 12 000 jägare med deras "skjutgalna finger" för att jaga 27 lovliga vargar. Det är precis så jäkla illa som det låter.
Om det ska jagas över huve´taget ?? på något vilt ska det utföras av en utsedd grupp som har det som yrke.
Att se och läsa om dessa "stolta jägare" som visar upp sig med de döda djuren, tom. att ställa upp sina barn intill för en bild.

Usch, Skäms Sverige !


DN, AB