lördag 25 september 2010

Sent ska ansvariga vakna....

Att det höjdes mängder av varnade röster, från många olika instanser, innan genomförandet och att det talades om flera fallgropar i de nya sjukförsäkrings reglerna var inget Alliansen brydde sig om.
"Skrämsel propaganda från Socialdemokraterna" var en av kommentarer från ansvariga.
Det var under första månaderna 2008 - det är över två år sedan !

Att nu från Alliansen sida visa att man "bryr sig" är nästan skrattretande.
"Enskilda fall" har lyfts fram i media eller som socialminister Göran Hägglund sa – Den radda av ärenden som uppmärksammats visar att vi behöver agera.
"Ingen ska ramla mellan stolarna" säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson.

Att det är just det många, många sjuka gjort under flera års tid har inte spelat någon roll - SÅ VARFÖR BRY SIG NU ? Har pressen blivit för stor ? Har det med valresultatet att göra ?
Nej Alliansen det är ingen tävling i att vara populär, inte vända kappan efter vinden.
Ni har blundat hela tiden för hur reglerna (inte) fungerat.

Jag välkomnar verkligen att sjukförsäkrings reglerna ses över - men kom inte och säg att ni BRYR ER i Alliansen för då hade ni gjort det från början och lyssnat in och tagit varningarna på allvar innan införandet.

Media: AB, DN, VF
Bloggat: AlliansFrittSverige, AlliansFrittSverige2, RödaBerget

torsdag 23 september 2010

Ett helt annat inlägg ----- Att fylla 40 och inte fira (hemma)

I flera dagars tid har jag börjat på inlägg, raderat, skrivit igen, sparat för att sedan igen kasta bort det jag rattlat.
Känns som om luften, orken (den lilla jag hade), näst intill som om själen har lämnat mig. Det finns hur mycket som helst att ta upp i och med söndagens val och händelser i samband med det.
Men jag orkar inte.


Jag ser tillbaka istället.....
Sedan länge hade jag bestämt att jag inte skulle vara hemma den dagen när jag lämnade trettiotalet för fyrtiotalet...
Planerna var många och olika, men till slut blev det Gran Canaria ihop med make, bror, fyra brorsbarn, en maka. :D och ett damsällskap.
Alltså ett helt gäng.



Komma bort, njuta av värme och sol. Umgås med familjen och ha det gott. Bättre kan det inte vara eller bli. Precis som jag tänkt mig.


Firandet började redan vid frukost, fint blomsterarrangemang. Tack Marie-Anne.


Tårtan som serverades vid eftermiddags fikat. Mycket god, gjord av ett bageri med tysktalande hantverkare - svårt med ä & å...



Födelsedagsmiddag intogs
på restaurang El Labrador, ca tio minuter från San Agustin, uppe i bergen i Montaña Data.
Mycket trevligt och mysigt ställe. Man sitter utomhus i en avokadolund på gamla palmstubbar vid stenplattebord. Så besök vid dåligt väder är nog inte att rekommendera. Vi åt Tapas till förrätt sen valde jag lammribbs med Canarisk potatis. Så gott !


Att välja att åka bort när jag fyllde var ju för att fira med närmaste familjen. Inget presenttvång, snarare tvärtom, men det märktes INTE. Och inte när jag kom hem heller. Har fått så mycket fina presenter och blivit firad. Jätte trevligt - både att åka bort och inte vara hemma och sedan bli firad hemma ändå...

Ingen nyhet - jag älskar kor ! Nedan är den största jag nu äger. Hon heter TYRA och den fick jag av släktingar - TACK Micke & Lisa och Jimmy!

Hon mjölkar dock lite dåligt ;)

Enzior undrar vad det är som kommit in...


TACK Lillemor & Alf för fint handgjort konstverk.

Av älsklingarna från Japan, massor av fint.
Sake med glas, te/kaffe koppar med fint handmålat motiv, Yebisu ölmuggar och olika saker med sakura motiv. TACK kära Yuka & Tim !

Kossa inköpt av Mimmi under Englands vistelsen.
TACK gumman !
TACK - bror och tjejer - jag ska ha riktigt sköna och härliga dagar under SPA vistelsen.
TACK, TACK, TACK !
TACK även för fin mässingsstake, halsband, kristall och blommor !
Ett fint album fann bror på öna´, här ska allt dokumenteras från veckan

"WEIRDOS ON VACATION"

måndag 13 september 2010

Folk i ens omgivning tror inte att det är sanning

Hur är det möjligt att folk inte är insatta i vad som sker och hur det (inte) fungerar med sjukförsäkringsreglerna som infördes 1 juli 2008 ?

Är rapporterna om sjuka personer som utförsäkrats inte tillräckliga ? Det handlar INTE om enskilda fall. Tar man inte in hur saker fungerar så länge man inte själv blivit drabbad ?

I dagens Östgöta Correspondent (artikel inte publicerad på nätet) finns att läsa om cancer sjuk kvinna som nekats sjukersättning från FK. För att få sjukersättning ska det vara medicinskt bevisat att arbetsförmågan är stadigvarande nedsatt för all framtid.

Vad mer krävs än att man har en sjukdom som man kommer att dö av för att det ska vara bevisat som stadigvarande ?

Ordförande i socialutskottet, Gunnar Axén, säger att det är viktigt att personen i fråga överklagar försäkringskassans beslut till domstol. Är det det sjuka ska behöva göra ? Överklaga besluten som man fått av den instans som jag trodde skulle vara till hjälp och stöd när man drabbats av skada eller sjukdom.

Att det är reglerna som skrivits på ett sådant sätt så att sjuka nekas ersättning är inget vare sig Gunnar Axén eller Alliansen vill kännas vid. Kvinnan berättar i artikeln "När jag berättar för folk att jag inte får ersättning tror de inte att jag talar sanning"

Jag pratade här om dagen med en arbetskamrat från forna tider. Vi pratade om min egen situation som sjukskriven och om just att sjuka hamnar utanför. Hon ställde sig frågande till förekomsten av att sjuka hamnar utanför och nekas ersättning från FK, av olika anledningar. Hon sa : Men Fredrik, ja statsministern säger ju.... att är man sjuk ska man ha ersättning från FK. Punkt slut.

Ja visst skulle man skulle kunna tro att det är sanningen....

Bloggat : Utredarna, MyNewsdesk

onsdag 8 september 2010

Så olika man kan tycka

Idag har Mona Sahlin varit på besök i Linköping. Kanske Sveriges nästa statsminister som var där på Stora Torget ?

Jag hade tänkt skriva om att jag tycker att media och icke Rödgröna sympatisörer är obegripligt hårda gentemot Mona, om att rösta och hur olika, uppenbarligen!, vi vill och tycker att vårt samhälle ska se ut.
Men efter jag läst blogginlägget hos ETT HJÄRTA RÖTT, så struntar jag i det. ALLT står där !

För MIG är det inte ett parti eller personval, det är ett val om ideologi och om hur jag tycker att Sveriges politik ska drivas.

Weirdos on vacation

Borta alldeles, alldeles förträffligt - men hemma ÄR bäst.
En vecka i värme, med lägsta dagstemperatur 33 grader..., massor av bad och vila. God mat och dryck, trevligt sällskap och "inträdelsen" mellan 40 och 50 årsintervallen blev mycket, mycket trevlig den också.

Med familjen samlad, nio personer sammanlagt, är resultatet av veckan alla tummar upp. Mycket skratt och stoj.
Inte alla gånger hjärnan/hjärnorna hängde med i värmen, därav överskriften till inlägget-Weirdos on vacation - den fina lämpliga titeln på sällskapet kom My på.
Jag kommenterar inte saken vidare .....

Bilder kommer senare, kanske.