lördag 26 februari 2011

Trevlig helg !

Ibland fångar man precis något i rätt sekund...
Kanske inte den sötaste bilden på Enzior, men ändå. :D Vilket gap ! Ser ut som värsta orm munnen. Bläääkhh.


Har investerat i ytterligare en kamera. Vår systemkamera i all ära, men den är alldeles för tung för att bära med sig vid promenader och dylikt.
Så nu är det ännu roligare att "gå på tur" när jag kan ha kameran i fickan. Man vet ju aldrig vad man stöter på uti naturen ?
Duvan nedan är iofs infångad på bild i trädgården.Det brukar vara flera duvor men den här vita verkar ofta vara lite för sig själv. Brevduva & kärleksduva ?




Dessa två pajsarna "hittade" jag när jag öppnade ytterdörren efter avklarad promenad. "Det kommer ju nån i dörren och då mååååste vi bara kolla vem det är..."
Mycket välkomnande !

Jaja jag vet, ni har fått se bilder på tulpaner av olika slag mer än en gång, två gånger t.o.m flera gånger än tre. :D
Haha ni kommer att få se fler än då, de är ju så vackra ! De håller tron uppe på att det lurar en vår bakom kröken. En lång, lång krök tycks det men ändå.

En bild från förra helgen, då visade termometern någonstans mellan 15-20 minus grader. Passande då att riktigt visa hur det kändes. SVINKALLT var ordet. Undrar vad andra tänkte, som gick förbi där vi gått, snövallarna fulla med skrivna ord. En del av dem kanske lite överraskande att läsa ute i snön...

Trevlig helg !

söndag 20 februari 2011

På tal om väderstationer....



Utifall du inte förstår vad siffrorna egentligen säger så är det ju bara att kolla in bilden på hur vädret är och vad som är lämplig klädsel. Till och med lämlig sysselsättning visas....

Länk: TFA-Dostmann



Brrrrrrrr

Bästa sättet att ta reda på om ens ute termometer visar rätt ? Förslag någon ?
Från mig till grannen tre hus bort skiljer det 3-4 grader, jag har ALLTID kallare. :D
Båda har vi så kallade väderstationer, med sensorer som sitter ute.
Har en termometer till, en sådan med en "sladd" som hänger ut genom fönstret. Den visar oftast 2-2,5 grad varmare än min station, så jag testade och hängde ut den på samma ställe som sensorn är placerad och då blev skillnaden endast 0,4. Så på ett ungefär verkar de i alla fall stämma överens.
Annat med tempen några hus bort på gatan.... varmare ju högre nummer på husen... ??

Inte denna lördag heller


&%#**¤" ="**& /#&% !
Jag hade stora planer, verkligen STORA planer om framtiden, eftersom jag denna lördag skulle vinna Drömvinsten på Lotto. Först hade jag tänkt lägga mig i ett sedel/pengabad, kasta runt med lite sedelbuntar, bara ligga där och vara som Farbror Joakim. Men näe då ! Planerna får ligga vilande ett tag till.

lördag 19 februari 2011

Ett "gupp" med flera trevliga ställen

Jaha, gjorde jag reklam för de nya skorna i förra inlägget får jag vara ärlig med fortsättningen.
Jag har lämnat tillbaka dem. Det var säkert underbara och garanterat jätte bra skor - MEN de passade inte mina fötter och ben. Å de´är ju ganska väsentligt att skor ska vara sköna....

Så i går blev det en ny tur till Sharpman.
Om man forsätter vägen söderut från Hogstad, där jag lämnade tillbaka skorna, kommer man till ett underbart bageri/konditori och en förträfflig restaurang/krog. Allt beläget i Väderstad.
Först ett stopp på konditoriet, för att ha eftermiddags fikat ordnat.... Sedan lunch på krogen, tack för sällskapet förresten !, vilket var en alldeles suverän måltid.
Har skrivit om dessa ställen tidigare - om ni inte följt mina order förrut så gör det nu. Åk till Väderstad, ni är garanterat inte missnöjda när ni åker där ifrån !

Idag blir det till att njuta av vädret, en promenad i fina vintervädret. Fast UTAN Icebug skor...
Sen är det till att ladda för födelsedagskalas till kvällen. Gatugrannen fyller år - Grattis !
TREVLIG HELG !

onsdag 16 februari 2011

Tack !

Han sa snällt varsågod !
Men kanske att maken blev lite överraskad när jag tackade honom för skorna som jag själv köpt i alla hjärtans dag present - fast från honom....

tisdag 8 februari 2011

Visitkort

Var på långpromenad en dag för en tid sedan och hamnade på ett besök hos far & mor på kyrkogården Snön börjar att smälta undan ganska rejält, men fortfarande var det till att pulsa i snö den sista biten fram till gravplatsen.
Hade köpt med mig en bukett med rosor som jag lade framme vid stenen.

Det var underbart väder några dagar senare då jag passerade förbi kyrkogården igen och hade egentligen bara tänkt gå förbi, men det jag såg var ett skogsavverknings område. Överallt bland gravstenarna låg fällda träd, grenar och kvistar och stora spår av maskiner i snön. Hade jag inte sett gravstenar, liggare och lyktor kunde man lätt tro att man hamnat mitt ute i skogen.

Av nyfikenhet gick jag in och kollade hur det såg ut vid "vår plats". Det jag såg gjorde att jag började skratta för mig själv. Massor med rådjurspår av olika slag...
Vid kottarna sticker stjälkarna fram av rosorna som jag några dagar tidigare lagt dit, själva blommorna är borta. Eller om det är blommorna som "lagts tillbaka" i en brun hög lite framför i snön.... ??
Vilka sötingar !