fredag 29 april 2011

Skönt med fredag

Näe det är inget häx bål, det är en Valborgsmässoeld. Det är dags att sjung in våren och hälsa Maj välkommen. Månaden Maj...
Fast inte förrän i morrn. Idag blir det egen brasa, grillen ska tändas till kvällen.
Grillat är gott.

TREVLIG FREDAGSKVÄLL !


lördag 23 april 2011

Glad Påsk !

Det var Påsk. Barnen hade målat en massa ägg och lagt i en korg. Tuppen råkade komma förbi och såg alla färgglada äggen, varpå han rusade iväg från bondgården och iväg till djurparken där han spöade upp påfågeln.
Kanske blir kycklingarna som ovan...

GLAD PÅSK !

Eftersom Påsken är så sen
i år krockar den med bruttorna Mimmi & Nellies födelsedagar. Så inte nog med att man, eller jag bäst att säga, sätter i mig massor med Påskgodis och mat så är det även gourmé mat och tårta. Flera dagar i sträck !
Träffade en gammal klasskamrat i veckan, han har kommit igång och tränar flera pass i veckan och gått ned många kilo i vikt. Hans kommentar var "det finns ingen ursäkt, det är bara att starta och köra på" och så tittade han uppifrån och ned på mig med ett leende.
Jag förstod....
Jaja får väl ta hjälp av honom när Påsken är slut. Nu återgår jag till mitt Påskägg !



Ställ aldrig, ALDRIG, Påskliljor och Tulpaner i kyl för att de ska "vänta" med att slå ut. I alla fall inte ett kylskåp som har termostaten ur funktion och har temp nästan som en frys.
Ja ni fattar säkert ?
Fick kasta alla blommorna. De var frysta allihop, de blev som snor efter några minuter i rumstemperatur F ********* J**** S***
Idag ska jag köpa nya !



FORTSATT TREVLIG PÅSKHELG !



tisdag 19 april 2011

Vad blir det till middag ?

Tanken att få någons hund eller katt, tillagad som måltid på tallriken gör att det vänder sig i magen. Tyvärr kan det vara en vanlig företeelse i Kina, tydligen.
Husdjur stjäls, hundar i detta fall, forslas i lastbilar in till restauranger i Peking. 430 hundar räddades igår, i alla fall från att bli mat. Men alla överlever nog ändå inte pga deras dåliga skick.

Någon sugen på middag i Peking ?

DN

fredag 15 april 2011

Full aktivitet

Inte mycket kvar av vinter fodret, men i resterna hänger "hacke". Bäst att förse sig medan det finns. I holken intill har nu Blåmesar och Pilfinkar kollat läget. Det ser ut som det är de sist nämnda som tagit kommandot och tänker flytta in. I fjol var det också ett Pilfinks par som valde husrum hos mig. Det var ett evigt flygande med all tänkbart bomaterial men sedan bara försvann de. Om "äktenskapet" inte höll eller vad som skedde höll de för sig själva. Så hoppas att det blir lite barn i år.

I grannens parabol
flyttar andra fåglar in. Eller försöker rättare sagt. Skator. De kämpar för fullt med att få fast grenar. Tyvärr har de även mig och andra grannar att kämpa mot, som tycker att det inte var ett bra ställe för att bygga bo på. Stackarna. Tur att en annan granne, lite längre bort på gatan, gärna vill ha dem hos sig. Så jag ska hjälpa dem att flytta dit.....


Det händer mycket i naturen för tillfället
. Inte bara parbildning, bobyggen och andra familje angelägenheter. Utan det knoppas och blommar även lite varstans. Härligt !


En liten vit stjärt. Annars smälter rådjuret in ganska så bra i naturens färger. Att vintern är över tycker nog även rådjuret om. Nu varken kyla eller matbrist.


Bill & Bull kommenterar

Nytt jobbskatteavdrag, det femte i raden.
Det ska "löna sig" att arbeta", framför Reinfeldt i Dagens Eko intervju. Fler väljer jobb istället för bidrag, sa Borg här om dagen i riksdagen.

Löna sig och väljer ?

Näe, jag ångrade mig. Jag orkar inte med det här. Inte just nu i alla fall.


torsdag 14 april 2011

tisdag 12 april 2011

Nya ord förändrar inte sjukförsäkringen

Förändringar i sjukförsäkringen, äntligen ! Socialförsäkringsminister Kristersson och regeringen "erkänner" att det finns brister i försäkringen och tänkta förändringarna ska ut på remissförslag. Meeeeeen, jag läser och läser, lyssnar och jag lyssnar igen på vad Kristersson säger. Förändringarna ? Bristerna - regler som kastat ut sjuka människor i ingemansland, tidsbegränsningar vid sjukdom, de orimliga gränserna och krav till sjukersättning och inte minst den "påhittade" arbetsmarknaden som sjuka prövas emot. Hittar ingen av dessa punkter i regeringens förändrings förslag. Istället slår sig Ulf Kristersson sig för bröstet och säger : "Sjukförsäkringsreformen har i huvudsak varit framgångsrik" "enskilda personer har kommit i kläm" "Vi föreslår därför nu flera viktiga justeringar" " De viktiga justeringarna" som regeringen har på förslag kan läsas här. Nya ord som "skäligt eller oskäligt" i bedömningen om sjukdom - ska det underlätta ? Jag undrar bara rätt och slätt - Är det på allvar de menar att detta är förändringar som ska göra stor skillnad? (suck) media: DN, AB, VF bloggat: EtthjärtaRÖTT, Stardust, Utredarna

fredag 1 april 2011

Gnagare - nej tack

Den här pajsarn´slutatde det inte väl för. Jodå lite hemsk tycker jag att jag är... han skulle ju bara smaka på osten... Tack så mycket grannen för att du tog bort honom ur fällan åt mig !
Hoppas han får så mycket ost han vill och kan äta i himmelen !

April, April

Ny månad, bäst att vara på sin vakt idag ?

I media brukar Aprilskämten inte var så svåra att skilja ut , men i bland så kan de vara ganska så kluriga.


Kollar in gamla skämt som varit genom tiderna, det finns allt från ändring av måttet PI, apelsiner som skördats från granar, att införa böter om man använder dator och internet om man är alkoholpåverkad (den kanske skulle vara bra?) till att äntligen har det gjorts hamburgare för vänster hänta.

Vad blir det för nya upptäckter eller förmaningar år 2011 ?