torsdag 30 juni 2011

Väderomslag & Elvis has left the building

Klarblå himmel och helt underbart. Varmt och hett. Hjärnan nästan ur funktion...
Därefter dags för regn och åska. Hjärnan definitivt ur funktion. Är det nåt som jag påverkas av, förutom mina piller och alkohol !, så är det åska. Usch för ÅSKA !
Nu har åskan dragit bort men kvar är regnet. Det smattrar på altantaket. Lite skönt och ro fyllt, men jag har hellre sol och värme.

Kvar är också EN stackars unge i holken. Alla syskonen, sju har jag sett och räknat till, har lämnat nästet. Den sitter där inne och piper mest hela tiden. Hjärtskärande. Fågelmamman har inte övergivet den men hon kommer inte ofta och ger den mat. Vill att det ska sluta pipa från holken av den anledningen att den flugit ut och inte av nån annan.
De ut flugna barnen kunde minsann flyga riktigt bra. Fasen tänk att sitta där inne i en trång holk och sen hoppa ut och kunna ta sig iväg direkt. För mig i alla fall - fascinerande...

fredag 24 juni 2011

onsdag 22 juni 2011

Det finns viktigare saker än sommarlov & semester **uppdatering**

Tänk att få byta värld med Gunnar Axén och regeringen för en vecka eller så.
Fast jag vill det egentligen inte, för deras värld skiljer sig så otroligt mycket mot min. Så jag skulle troligvis känna mig helt bortkommen...
Att få göra allt på deras vis.
Att rösta igenom förslag och sedan Inte behöva ta ansvar för det man har genomfört.
Inte kännas vid problem och fel. Låtsas som ingenting. (som många andra varnat, sett och informerat om)
Att säga: Det är inte vårt fel , det är myndigheternas när människor hamnat mellan stolarna

Varje månad utförsäkras nya personer
, hur många som blir nollade och stående helt utan någon inkomst vet jag inte. Men att det förekommer överhuvudtaget är helt galet.
Ingen sjuk har blivit frisk eller hjälpt av att bli fråntagna ersättningen. Inte jag, inte nån annan heller.

**uppdatering**

Jaha så blev det då så att regeringspartierna stoppade de tänkta förändringarna i sjukförsäkringen.
Gunnar Axéns kommentar är nästan komisk...
– Medborgarna ska kunna förvänta sig att när riksdagen fattar beslut så vet vi vad vi fattar beslut om. Det vet vi inte i det här ärendet just nu, för det är så dåligt berett.

Varför spelar det nån roll att remiss instanser ska se över förlaget nu ? Det vändes ut och in på sjukförsäkrings reformen när den låg ute för remiss.
Brydde sig och lyssnade regeringen på det då ?

Nej istället sades det att det var skrämsel propaganda av oppositionen, att det inte fanns några som helst "hål" i deras "nya" försäkring.
Nej, få en början på ett slut på den här soppan som regeringen ställt till med för sjuka !

Media: AB, SR, AB1
Bloggat: Martin Moberg, Röda Berget

Uttalningssvårigheter

Två kompisar var på bilsemester i Louisiana. När de närmade sig staden Natchitoches blev de osams om hur namnet uttalades. De diskuterade fram och tillbaka tills de stannade för lunch. När de beställde frågade de blondinen bakom disken: - Innan vi beställer kan du avgöra en tvist vi har? Var snäll och uttala var vi är .. väldigt långsamt?
Blondinen lutar sig fram över disken och säger: Burrr, Gerrr, Kingggggg...

söndag 19 juni 2011

Lördagstur i omgivningarna

Vid stranden av Tåkern, vid Glänås fågeltorn & naturreservat var det fullt liv. Ljudet från alla olika slags sjöfågel är i härdigt. Föräldrar som skyddar och matar sina små i alla vrår.
Omberg ser ut som en vägg på andra sidan sjön.

Efter ett besök på andra sidan, näst precis rakt över vattnet mitt i bilden, fick jag med mig gubben på en tur runt sjön. Njöt av naturen.

Fin allé, som tvunget skulle förevigas. Skulle naturligtvis backat tillbaka så att jag kunde ha fotat hela "tunneln" av grönska.

Blommor, Bär & Djur


Vilken tur att jag fotade
"mina kära" Pioner när jag gjorde. För idag när regnet har öst ned, från tidig morgon och än inte gett sig, så ser de inte lika härligt fina ut. Förb*****e väder !

Lördagsfrukost. Inte vilken frukost som helst. Min första jordgubbsfrukost för året. Östgötagubbar ! Ser ni den lilla "jordgubbsblomman" i mitten ?




Liten söt sak.


En annan söt sak är katten Enzior..... Han totalt stört vägrar att titta upp på mig en endaste gång när jag ska fota honom.
- Ta dina bilder o stick, lyser det i ögonen.

torsdag 16 juni 2011

Dagar som far förbi

En dag, ett ögonblick i sänder.
Orden får mig att tänka på Sandell-Berg, dödsfall och begravning. Så illa och sjuk har jag inte varit, men ändå. Snarare att jag reflekterar över att vi styr inte över så mycket när det väl gäller. Ibland är det bara att luta sig tillbaka och finna sig i att läget är som det är.

Det sker saker under några dagar i alla fall, fast en själv är lite frånvarande. Världen stapplar liksom vidare.
Den första och den sista, duellen mellan Reinfeldt & Juholt, innan regeringen tar sommarlov. Hur det gick ? Bra, tror jag. Men jag är färgad...
Årets sommarpratare har avslöjats. Jag lyssnar så ofta jag bara kan. Nu när de finns på nätet kan man lyssna när det passar en själv om inte annat. Har klippt ur "pratarordningen" och satt upp på kylskåpsdörren.

Blommorna på syrenerna har trillat av, pionerna har slagit ut. De doftar underbart ! Tror faktiskt att det har blivit Flugsnapparungar i holken. Ja ni ser, det händer lite !

SvD, SR, SVT, SR

tisdag 14 juni 2011

Klagoinlägg

Fy fasen för att ha feber och vara förkyld !
Stackars mig....

lördag 11 juni 2011

STUDENT

SÅÅÅÅ LYCKLIG, ord kan inte beskriva !
Söt som socker...

Liten blir stor, roligt och lite pinsamt att se gamla bilder från förr. Men lika söt redan då.

GRATTIS MY !

torsdag 9 juni 2011

Studentdags

Tor har dragit runt även idag med sin vagn...
Åskat alltså. Men i dag lite mera på håll. Inte som i tisdagskväll då det var ordentligt oväder med åska på mycket, mycket nära håll. Usch.
Rädd och rädd ? Men mycket respektfull för kraften. Ända sedan vi hade sommarställe på landet och upplevde tidernas åskoväder, kan ha varit 1982 eller 1983, har jag "ogillat" åskan.

Hoppas "han" nu drar bort och tar regnet med sig. Imorgon är det dags för studenter ! Visst vädret rår vi ju inte på, men visst är det härligare på alla sätt och vis om solen skiner på alla glada, lyckliga och fullärda ungdomar ?