onsdag 26 oktober 2011

Tiotusenkronorsfråga


Men hur fasen funkar hjärnan på en´ ? (undanber mig alltför ovänliga ord om min hjärna...)
Har varit sjuk sedan i torsdags förra veckan. Med hög feber och nu är hela översta delen uppe på axlarna en enda snorboll.
När jag låg där och yrande med min feber så blev jag otroligt sugen på en av godissorterna som jag brukar plocka i påsen om/när jag handlar lösgodis. Syrliga snäckor, som på bilden. Inget speciellt godis, vanlig jäkla mjukt segt lösgodis....
Nu sitter jag här med en skål full med bara sådana godisar. Är jag sugen på dem nu när jag väl har dem ? Näe skulle inte tro det. Inte så som jag var här om dagen.
Så tillbaka till första raden - Men hur fasen funkar hjärnan på en´ ?

tisdag 18 oktober 2011

Skäms Sverige

Hur fasen kan detta vara möjligt att vi från Sverige utvisar en svårt sjuk gammal dam ? Skäms ni som tagit beslutet !

Media: AB, DN
Bloggat: Ett Hjärta Rött,

Förtroende eller inte - förändrar inget

I söndags var det dags igen, "kundnöjdsfrågor" om försäkringskassan. Uppringd av en trevlig kille från SKI.
Uppföljning från förra årets undersökning, om vilket förtroende jag har för försäkringskassan som myndighet och dess personal.
Man är anonym. Jaha ? Ju mer jag tänker på saken, om hur jag från början blivit "utvald" till att svara på frågorna, desto mera säker blir jag på att det inte sker med någon anonymitet som det sägs. Hur fungerar det i så fall ? De vet till och med mitt postnummer...

Struntar i vilket förresten, anonymt eller inte. Jag har inga hemligheter, jag kan berätta om alla mina kontakter och ärenden jag har haft/har hos försäkringskassan. När som, alla dagar om året.
De flesta kontakter bra men tyvärr några helt åt skogen. Tråkigt och sorgligt nog är det de dåliga händelserna som sitter kvar bäst i minnet.

Läser på nätet att förtroendet för försäkringskassan har sjunkit enligt en utredning gjord av sociologiprofessor Stefan Svallfors. Hmmm, nämen jasså !?

Mitt förtroende för försäkringskassan, ja det pendlar lite. Med undantag för några tillfällen genom åren så tror jag och hoppas att personalen på försäkringskassan arbetar och gör sitt yttersta för oss "kunder". Helt efter de förutsättningar och verktyg de har till sitt förfogande. Sen att det finns vissa personer som hamnat på "fel arbetsplats" det hör ju inte till förtroendet. "Fel person för arbetet" finns kanske även på andra ställen än försäkringskassan ?
Det är ju det förstås, att på en arbetsplats som försäkringskassan gör de nog mer skada än om de arbetat ute i en park och rensat ogräs...
Så mitt förtroende för försäkringskassan på en skala 1-10 ? Jag är snäll, så en svag 6.

Rapporten från SKI
tror jag ska vara klar någon gång i mitten av november. Tror inte att den heller kommer att visa på något ökat förtroende för försäkringskassan. Undrens tid kanske inte är förbi ?

Länkar: SR, DN,
Bloggat: AlliansFrittSverige

måndag 17 oktober 2011

Om man aldrig börjat

Vid nyår är det vanligt att folk får för sig att lova saker som de sedan oftast inte kan hålla. Så kallade nyårslöften. Jodå visst, en del klarar av att hålla och leva efter sina löften.
Det kan vara allt från gå ned i vikt, sluta med det en eller det andra. Typ rökning, snusning eller "andra laster" som personen tycker att den ska sluta med.
Eller som i vissa fall, som andra tycker personen ska sluta med....

Sen om personen håller löftet
kommer det att pratas vitt och brett om hur duktig han eller hon är. - Jag har varit rökfri i si och så många dagar, bla, bla, bla.
Herre jösses, jag har tex. varit rökfri i 41 år, 45 dagar, 6 timmar, 52 minuter och femton sekunder.

Vad jag vill ha sagt med det här inlägget ??? Ja om jag det visste.

onsdag 12 oktober 2011

61 dagar kvar till Lucia

Det var otroligt skönt ute i höst blåsten, ja så länge jag höll mig i solen. Löven blåste omkring, de dansar sista dansen innan de blir liggandes. Fina färger - grönt, gult, rött, orange, brunt i en salig blandning.
När jag kom in igen tänkte jag ; Det skulle varit gott och värmande med en mugg glögg. Visst, det finns nog droppar kvar från ifjol.... Men vem vill ha gammal glögg ?
Årets Blossa 11 är med smak av kaffe. Låter gott och måste testas. Har precis bokat en flaska.

tisdag 11 oktober 2011

Lovliga byten

Vad ska man tro ? Att det skett medvetet och med vetskap om reglerna för bostadsbidraget ?
Behöver väl knappast skriva att det är Juholts felaktigheter jag undrar över.
Blir så otroligt arg och besviken. Jag kan eller vill inte tro att det gjorts med avsikt men samtidigt går det inte att få ihop det med att han inte visste. ?????
Förtroende ? Nej, jag måste säga att jag har varit ganska så "sval" för Juholt ända från start. Med det här så tycker jag bara att han ska bort. När han än och vad han öppnar munnen om så kommer denna sak att vara den som alla tänker på. Inget förtroende finns.
Visst, jag har sagt flera gånger att det inte är något personval utan parti och politik är det som kommer först. Men med sådana här gjorda felaktigheter ska och kan man inte vara i fronten. Inte av något politiskt parti.

Om Juholt är en enda stor lysande måltavla sett i ett gevär så har den varg, som på Vikbolandet dödat många får, klarat sig från att hamna "i kornet".
Men nu, i och med att älgjakten startat, så har den 258 jägare efter sig ute i skogen. Vem har sagt att det ska vara en jämn kamp.... ?
Nu verkar det som om det kommit in ytterligare en varg i området. Illa vald tid måste jag säga...
Så risken är väl nu att det kommer att skjutas en frisk och en sjuk varg i området. För skillnad ser man väl inte på dem ? Hoppas för övrigt att årets jakt blir utan felskjutningar och personskador. Håller mig från skogen för säkerhets skull.


Media: Folkbladet, AB