torsdag 26 januari 2012

Fågelräkning


Nu är det dags igen. Årets fågelräkning. Räkna fåglarna som besöker ditt fågelbord.
Från imorgon fredag 27 jan - söndag 30 jan kan du räkna. Hur du gör när du räknar kan du läsa här och lite annan info hittar du här.

Räkna på !

Bland det vackraste som finns

Nu står det vaser med härliga tulpaner lite överallt i huset. Härligt !

Vem blir det ?

Ja jag skrev att jag tyckte att han, Håkan Juholt, skulle avgå. Det var så det blev, bra tycker jag. Sedan det hände har spekulationerna gått varma om vem/vilka som är tänkbara kandidater som efterträdare. Den som skriker högst blir de´?

Hoppas verkligen att personen som utses inte tillhör någon av de som synts och hörts mest under de senaste månaderna. Typ herr Österberg, Östros. Inga favoriter hos mig, men säkert hos andra. Mina förslag är Carin Jämtin, Stefan Löfven eller Jan Eliasson. Carin har jag alltid gillat, en sympatisk person. Alltid saklig, ingen som hörs men alltid levererar. Stefan är ju utanför regeringen men en favorit tack vare hans arbete som ordförande i IF Metall.
Den sist nämnda är väl egentligen den som jag skulle vilja hålla som främsta kandidaten. Visst ligger väl åldern lite till last, men vilken pondus herr Eliasson har.
När jag sitter och skriver detta poppar det upp på nyhetssidan att just Löfven kommer att bli ny ordförande, men ännu som obekräftade uppgifter.
Låter bra, det blir till att följa under dagen.

torsdag 19 januari 2012

Sjunkande skepp

Kapten Schettino på det havererade fartyget Costa Concordia anklagas för att ha övergett och lämnat fartyget i ett tidigt skede.
Nu förklarar han i förhör att han snubblade och hamnade i en livbåt och kunde inte ta sig tillbaka upp på fartyget. Tänk vilken tur han ändå hade - när han snubblade kunde han ju hamnat i havet och det kunde ha slutat illa...
Kära nån, det måste nog vara bland den sämsta och dummaste förklaring någonsin !?

Sjunkande skepp är även socialdemokraterna som parti. Kan karln inte självmant kliva åt sidan ? NEJ Juholt, du HAR INTE starkt stöd ute i landet. Hur förklaras annars opinionmätnings siffrorna ?


Skööönt , i möra är de´fredag !


onsdag 18 januari 2012

Stackars make/maka


Föredragshållaren talar om gifter och annat olämpligt i födan. Han frågar åhörarna: - Känner någon av er till något som vi äter som kan förorsaka oss åratal av lidande? En röst i mängden: - Bröllopstårta.....

Hur ska man lyckas ?

Att stå utan arbete när man är gammal eller att vara arbetslös som ung är precis lika illa och svårt. Att bedöma när någon är ung är kanske lätt, men när är man gammal och tydligen ännu mer oattraktiv på arbetsmarknaden? Som arbetssökande ska man inte vara för ung, inte vara för gammal, ha utbildning helst högskola och samtidigt besitta yrkeserfarenhet.
Men VEM vill arbetsgivarna ha då? Inte Jörgen Jonsson, 57 år och Sandra Lind, 21 år i alla fall.
Läser om dessa arbetssökande i Corren respektive DA, tyvärr finns inte artikeln om Jörgen på nätet utan endast i papperstidningen.
Jörgen har sökt tusentals arbeten och Linda femhundra. Är det konstigt att de inte mår väl ? Jörgen som som förra året hamnade i fas-3 är rädd att han aldrig ska ta sig ur. Han säger : Det absolut värsta är att man gör ett jobb som ingen vill betala för.

Betalas för arbete
görs inte heller i Indonesien. Där säger sig arbetare på en skofabrik som tillverkar Nikeskor ha arbetat gratis övertid i arton år. ARTON ÅR ! Men nu ska de åtminstone få sin övertid utbetald för två år bak i tiden. Bra arbetat av facket, det finns nog fler fabriker som står på tur.
Undrar var mina Asics skor är gjorda?


tisdag 17 januari 2012

Så tycker jag

Efter att makens födelsedagsgäster igår tackat för sig satte jag mig o kollade rapporter, bilder och "skvaller" från idrottsgalan på nätet.
Fint uppklädda stjärnor, knappt man känner igen dem. Liksom van vid att det flesta har tävlingsdress på sig. Svettiga, flåsiga med snor och dregel hängande. Men nu som sagt, alla fint uppklädda. Men en sak, mycket störande...

Följande gäller alla och alltid, tycker jag, men speciellt vid sådana här tillställningar där "fina folket" ska passera förbi på röda mattan - GEN FAN I ATT HA HÄNDERNA I BYXFICKORNA !!!!!!
Posera med finaste kostymen/klänningen/dräkten med händerna i fickorna. Det ser mer än illa ut. Usch för fickor !

söndag 15 januari 2012

Kär o galen

På dagen 24 år sedan första träffen, på tu man hand. Hur kan det vara så länge sedan, jag är ju inte många år äldre än 25 ?
Jag hämtades upp i herrns bil. Färden gick till Linköping och biobesök. Sen dess har det varit vi. Puss på dig gubben !





Idag är det tulpanens dag. Älskar verkligen tulpaner, alla dessa former och olika färger. Köp en bukett till den/de som ni har varmast i hjärtat. Det är lika härligt att ge blommor som att få, nästan...





torsdag 5 januari 2012

Valcirkus i USA

Hur kommer det sig att många, de flesta, av politikerna som är kandidater till att utmana Obama ser ut som inställsamma flinande krokodiler ? Vilken jäkla cirkus det hela är.

onsdag 4 januari 2012

Bokslut 2011

Nytt år, då ska det göras bokslut och det gångna året summeras. Har det skett några speciella händelser? För att summera 2011 är det ju bra att kommer ihåg vad som skett...

Dagarna och månaderna smyger förbi ganska så fort. Visst händer det väl något att minnas nästan varje dag, men inte alltid av den karaktären att det "hamnar" i minnesbanken. Ja vad är det som gör att vissa händelser fastnar i minnet på en´ och andra inte? En del större händelser gör det inte medan små vardags saker fastnar och ger härliga återblickar eller tyvärr tvärtom, gnager o gnager och för med sig ett jobbigt obehag. Där är väl svaret, det är känslorna och upplevelsen i det som sker som stannar hos oss i minnet. Stort eller litet.

Stor händelse och stor upplevelse
var det i juli när maken och jag för andra gången var på semester i Skottland. HÄRLIGT ! Att få uppleva blå himmel och strålande sol, fyra dagar av sju , när man besöker Skottland trodde jag inte var möjligt. Men det var det. Vädret var verkligen grädde på moset- vi hade ju redan naturen och whiskyn!

STOR händelse nr 2 var att Tim & Yuka var "hemma" i Sverige på besök. Fick krama och klämma på dem lite. Dom framförde då stor händelse nr 3, eller som den också kommer att kallas STOOOOOR HÄNDELSE NR 1 under 2012. Vi blev bjudna till Japan på bröllop. Om 88 dagar åker jag och sex andra familjemedlemmar.

En annan ganska så stor
händelse under 2011, egentligen avsaknaden av en. Ett år utan någon slags operation! Kändes tomt..... det har varit en eller flera varje år sedan 2001.

Ja jag har många mindre händelser att skriva om, men det får vara. Konstaterar att 2011 är slut, nytt år har startat. Hoppas detta året ger många STORA händelser så det finns nåt att skriva om nästa gång det är dags.


Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.


tisdag 3 januari 2012

Trodde det var Aprilskämt i januari

Jul- och nyårshelg nyss passerat. Med EN extra dag ledigt - Annandagen. Inte direkt några "klämdagar" att ta ledigt när det rör sig om näst intill hel vecka mellan jul & nyår. Helgdagarna skulle istället alltid inträffa mitt i veckan. Men nu så ska det visst bli tvärtom...
Från och med 2017, om amerikanska forskare får bestämma, kommer alla jul- nyårshelgdagar att infalla på lördag och söndag. Klämdagar är ett aber tycker de. De kostar bara massor av resurser och tid.
Dessutom skulle det vara bättre för ekonomin. Inga röda dagar som "stjäl" en massa miljarder från näringslivet. Det har även tidigare gjorts försök att ta bort den gällande Gregorianska kalendern, men inte lyckats. Återstår att se hur det blir denna gång.
Nu vänder och vrider han sig, påven Gregorius XIII, i sin grav. Hans kalender ska vara i fred! Klämdagar ska vi ha. Lite extra dagar att kanske kunna ta ledigt. Det behöver vi!
Om inte annat, just att vara ledig andra dagar än bara lördagar och söndagar ger inte det lite extra ledighets känsla?

Länk : SVT

Makeover

God fortsättning på nya året !
Vi startar 2012 med att göra om lite. Nytt år, nytt utseende. Rosor som bakgrund tyckte jag kunde passa, för de finns nog både i himmelen och i helvetet. Eller ?