fredag 24 februari 2012

Namn på en prinsessa

Prinsessa Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte.

Vilka rubriker det blev efter att namnen tillkänna givits. "Opassande", "inga kunganamn" osv, osv. Inga traditionella kungahus namn, men varför måste det vara det. Finns det regler för det också?
Fina namn åt en fin liten "sessa". Verkligen kul - hertiginnan av Östergötland.

Vi har fått en egen liten prinsessa !




Media: SVT, AB, AB2, Corren, Corren2


Vårkänslor

Någon mer som har börjat få vårkänslor ? Igår när solen sken med klarblå himmel fick jag det. Det sitter i lite idag också, trots att vädret idag är lite grått.
Planerar för en rosrabatt, så jag satte mig ned och kollade runt bland nätsidor om och med rosor. Ja man har att göra en stund om jag säger så... Vad med rossorter det finns ! Den ena vackrare än den andra. Fast på bilder är alla vackra, att få ett sådant exemplar att växa och blomma i mina rabatter är en helt annan sak. Här är några av sorterna som jag fastnat för.


Comtes de Champagne


Queen of Sweden


Amaretto


Alnwick Castle


Rotilia

Alla bilder från FLORA LINNEA


torsdag 23 februari 2012

En prinsessa


Grattis Victoria & Daniel till en nyfödd prinsessa.

Nu kommer STORKEN !

Sitter uppe, när det egentligen är tid för att sova. Sova, det ska man ju göra om nätterna. Ute blåser det "höststorm". Tydligen går det bra med sådant på denna sida nyår också. Var nyss ute och hämtade in ljuslyktan som står vid entre´dörren. Lite för sent kan jag tycka... en lykta som nu har trasiga glas. Jaja, finns nya glas att köpa. Jädrans vad det blåser !



Läser att det är STORA nyheter på G. Kronprinsessan Victoria och Daniel är på BB. Nu är det dags ! Hoppas allt går väl vid förlossningen. Det ska hållas liverapportering nu kl 04,35 från Karolinska sjukhuset. Spännande.


tisdag 21 februari 2012

Hur många Semlor blir det ?

Undrar hur många Semlor det görs och äts i Sverige idag ? Vet att det idag säljs ca 1000 st där jag ska köpa mina, och det är på ett kondis som ligger i ett mindre samhälle. Plus alla duktiga som gör egna hembakade.
Många Semlor blir det....

torsdag 9 februari 2012

Håll koll på brösten !


Sakta men säkert håller de på att veckla ut sig till sitt normala. De, brösten, har idag varit inklämda i mammografi apparaten för undersökning.
Undersökningen upplevs helt olika, som allt annat, mellan oss damer. En del tycker att det är hemskt andra lite lättare. Hur som är det något som ALLA kvinnor ska göra - UNDERSÖK BRÖSTEN !
Att nu vänta på besked och svar - att allt ska vara ok är jobbigt. Tänk om ?, finns alltid där.

Undersök brösten, gå på mammografi och stöd Rosa bandet.


lördag 4 februari 2012

Livets vatten & fjäderfän

Fredagskvällens huvudämne var - WHISKY . Ihop med vännen M testades det runt bland whiskyvärldens finheter på whiskymässa i Linköping. Tänk så mycket goda drycker det finns ! Kvällens favorit utses en japansk whisky från Nikka, Miyagikyo 15 år gammal. Men så klart.... ingen annan whisky slår whisky med stort W. Aberlour ÄR nummer ETT alla dagar i veckan !

Idag underbar promenad kylan till trots. Strålande sol och -14 grader kvittrade fåglarna nästan som om det vore vår. Kanske att de har lite vårkänslor ändå för i ett träd var det två Talgoxar som "vänslades" intensivt. Jag misstänker starkt att det var för att få upp lite värme... stackars små krakar.
Nästan mitt i centrum i ett annat träd var det invasion av Sidensvansar. Det måste ha varit minst flera hundra stycken. Åh vilket härligt kvitter.

Nähe, trevligt kvitter på er, eller FORTSATT TREVLIG HELG !

fredag 3 februari 2012

Så olika värld

Jag har en egen bostad, en villa. Jag har rinnande vatten ur mina kranar. Toalett, INNE, också med rinnande vatten i. Till och med "samma" vatten som kommer ur min kran...
Jag har elektricitet. Jag är omgiven av maskiner, så som tvätt, disk och TV apparat. Jag har en bil i garaget. Jag har en dator. Jag är uppkopplad på Internet. Har därmed kontakt med HELA världen.

Så finns det dom som bor i Amazonas regnskog. En helt isolerad stam. Som aldrig har haft kontakt med någon annan människa än de som är i "deras värld". Fascinerande !


Länk : SVT

torsdag 2 februari 2012

Slött och orkeslöst

TOBBE , han har sjukdom att skylla på, när hans blogg är stilla. Men jag, jag har just ingen anledning alls att skylla på. Här är bara dött och stilla ändå. Jo, lite beror det på att energin i armarna och lusten till att skriva inte finns.

Men håll ut... lusten och orken trillar nog på snart igen...