torsdag 16 augusti 2012

Gott, gottgottigottgott

Vilket härligt ställe !! Smultronstället i Söderköping. I sällskap med Mia, My, Nellie och Zami var gubben o jag där på besök. Några veckor sedan nu, men det är nästan så att mättnaden på glass sitter i.... 
Otroligt fina och mumsiga skapelser men oj, oj, oj. Ögat vill ha mer än vad magen mäktar med. Trevligt och gott var det !


 Visst ser det gott ut ?




 Ut med kanalen hade "frun" vänt upp .... tydligen hittat nåt i buskaget. Vad vet i tusan :)


Kolla in stor o liten ! Den lilla snäckan var inte större än en halv centimeter. Så söt. Dessa har jag fullt upp att "rädda" när jag tex. är ute o går. Ja stackarna som är där mitt på cykelvägen, helt lämnade åt sitt öde. Brukar lyfta och "hjälpa dem" över till säker mark. Till gräset. Ja, ja skratta ni.... 
Sniglar dock, hjälper jag aldrig !!



Två dagar, sen kommer Tim "hem" från Japan ! Jädrans vad härligt o kul det ska bli. Bott "borta" i fem års tid, men kommer nu hem för att börja studera. Hoppas att det inte dröjer länge innan även fru Yuka kommer flyttandes till Sverige. Underbart !!!

 

måndag 6 augusti 2012

Vardag, OS & härliga djur

Jaha då var DEN dagen framme. Dagen då väckarklockan igen ringde kl 05.00. Semestern slut.
Näe visst jag klagar inte, för jag kunde lägga mig igen när maken gått iväg till arbetet. Just idag var det mycket skönt, det erkänner jag. Men tro mig jag saknar att gå upp och i väg till arbetet. Inte saknaden efter att gå upp nästintill okristligt tidigt men att gå i väg till ett arbete.
Katterna undrade ; Vad fasen pågår ? Den ena av dem stod länge vid ytterdörren när husse gått. Mjauandes. Det brukar han nästan endast göra när "mamma", alltså jag, går ut. Så nu blir husse glad...

OS, kollar och lyssnar ni ? Jag gör, inte hela tiden men mycket. I alla fall när det är svenska färger på startlinjerna. Medaljer har det blivit också, duktigt !
Men vissa idrotter och grenar har jag svårt för, till och med att se på. Jag får ont. Rejält ONT. De grenarna som är allra värst är inom friidrotten. Spjut, diskus och kula. Ja, slägga är ingen höjdare heller kan jag säga !
Ja bara tanken på att kasta iväg något föremål på det där sättet gör ont. Måste göra ont. Ja visst skojar jag lite, men med mina "skruttiga" armar skulle det inte bli så bra.

Nu från tävlande människor till djur. Härliga djur !
Jag kan kalla mig själv för ko älskare. Jag samlar på kor, och får i present o gåva, i alla dess olika sorter och material som kan tänkas. Alla lika fina. Men inget slår naturligtvis riktiga levande.
Har du tittat ordentligt på ko ? Vilka ögon. Dessa fina djur. 
En blöt, snorig mule som trycker sig intill. Lång, lång grov sandpapper sträv tunga som försöker slicka en så fort den får chansen. Visst är det härligt ?
Men.... ett stort HUR ! Hur har jag kunnat missa ? För det har jag, totalt. DEXTERKOR.
Var visst ett inslag på någon nyhet sändning om dessa nötkreatur. En djur i mindre format. En tjur har en mankhöjd på ca 100-110 cm. Mot en "normal" tjur 100-190 cm. Nu har jag massor att läsa och kolla in om Dexterkor.

bild från bondeliv.se



torsdag 2 augusti 2012

Onsdag med nostalgi som avslutning

Idag "hamnade" jag på Skänninge marken. Ett besök där är inte bara en möjlighet till att köpa något onödigt utan även för att träffa personer som man inte har träffat på ganska länge. 
Jag träffade ingen, men brända mandlar är gott !
Man får även se och uppleva människor som, ja hur ska jag säga..., som man reagerar på. Lite åt "original" hållet, lite över det normala. Intressant är att fundera över vart alla kommer ifrån. Långväga, semestrande eller boendes i närheten ?
Såg en man med en T-shirt : Kvinnor kan. Men vaddå ?

Ingen kommentar...
Köpte en ny potatisstöt/mosare, så nu kan det få bli höst så gubben min kan göra potatismos & rotmos. 
Tyg blev det också, snyggt och billigt. Bra kombination !

Sen bar det av till Vadstena. Onsdag och nostalgiträff med strålande väder innebär ett i överkant "befolkat" Vadstena. Härligt. En del av "juvelerna" som står uppställda i raderna är riktiga juveler andra inte... 


 Mycket fin, Ford så klart...


 Jack Daniel´s flaska i fin omgivning.


 Den enda fina bilen av detta märke, enligt min gubbe...