onsdag 31 oktober 2012

32 dagar till Advent

Hur kommer det sig, att vid midsommar vill man inte se, ännu mindre äta... Janssons frestelse, prinskorv, köttbullar och risgrynsgröt ?
Då vill vi alla ha, nästan, SILL O FÄRSK POTATIS. Inte heller längtar vi då efter att mysa med ljusstakar, ljusslingor och pynta Julgran. Men nu kan jag snart tänka mig en julköttbulle, en skinkskiva, kanske lite... Äsch, det är nog för att det snart är tid att laga middag.
Tänk vad traditioner, årstider och seder sitter rotade i oss. Ja, jag vet. Nu skriker säkert en del av er att det inte går att jämföra så här, det är tidpunkter och årstider som hör ihop med vissa saker eller mat. 

Just nu läääääängtar jag efter att få greja o pyssla med adventstakar, ljus och tomtar. Alla härliga dofter som hör advent och julen till. Inte långt kvar till det är dags...





lördag 27 oktober 2012

Mr Trump utmanar

Här är det minsann inte roligt. Stackars er som besöker den här bloggen. 
Jag kan inte lova att bättra mig med skrivandet, bara att jag ska försöka... 
Men följande är i alla fall roligt, ja en del av det är det annat inte.

VARNING - grova skämt !

Följande kan BARA hända i USA, eller ?
Det är ingen nyhet att president Obama varit ifrågasatt av en del människor ända sedan han inträdde i det politiska rampljuset . Bland annat har det frågats och antytts att Obama inte skulle vara "riktig" amerikan. Istället för att vara född på Hawaii som Obamas födelsebevis säger skulle Obama vara född i Kenya. 
Den som varit och fortfarande är mest högljudd i frågan är Donald Trump. 
Men sättet som han nu gör det på måste ändå anses vara skandalaktigt. 



Mr Trump vill alltså att President Obama ska visa sina betyg och ansöknings- och identitetshandlingar från college samt alla passdokument mot 5 miljoner dollar till valfri välgörenhetsorganisation. Men vad fan ? Som sagt, var mer kan detta hända ? Herre jösses !
President Obama har inte svarat på Mr Trumps begäran, tack och lov. Det är inget att svara på. Varsågod Mr Trump, ge dina 5 miljoner dollar till någon välgörenhetsorganisation. Du kan välja själv !

Naturligtvis så har det skojats på olika talkshower i USA om denna händelse. Stephen Colbert framförde i sin talkshow en egen begäran till Mr Trump. Jag översätter den inte men kolla gärna in den. Så jäkla bra !!!!!!!!!!


Presidenten själv "halv kommenterade" det hela hos Jay Lenos show...



2014, valupptakt. Vill vi ha det så här då mellan våra politiker ? Vi har ju flera inblandade i form av flera partier, så det kanske skulle bli mycket roligt.
Nej, troligtvis inte.


SVT