tisdag 26 mars 2013

Mums


Några sådana här blev det igår med räkor, lök och creme fraiche. Sen byttes det till jordgubbar o glass istället på våfflorna. En riktig festmåndagmiddag !
Idag blev det macka och juice....


tisdag 12 mars 2013

Vad jag längtar

Kan du inte bara försvinna *#%*£¤¤£"@ vinter !



Att vara eller inte vara - DET är frågan

Funderar ni någon gång lite djupare i saker o ting ? Om ert liv, er tillkomst och allt det andra runt omkring ?
Nej, jag har inte tagit några glas och sedan satt mig här för att skriva inlägg på bloggen. Inte heller tagit fler av mina piller än vad som är nyttigt.

Inte vet jag varför jag gör det ? Eller gör alla det ? Funderar över hur och varför vi kommit till och varför vissa växter eller djur ser ut och är på ett visst sätt. Hur som, det är otroligt fascinerande !
Älskar djur o natur, inte människor lika mycket... Att se naturprogram från olika delar av världen är fantastiskt. På SVT 2, söndagar, visas en serie om och från Afrika. BBC har under två års tid spelat in Afrikas olika regioner. Liv som lever av varandra. Ofta ett mycket hårt prov för att just överleva.
En fråga jag frågar mig om mig själv, om andra människor och djur är : Vad är anledningen till att jag föddes just här ? Ja jag vet... kan gå ett steg till bakåt. Varför JAG föddes över huvudtaget ? 
Varför jag, han, hon, den eller det på just den platsen ?
Tag exemplet i från BBC programmet. Sydafrikans pingvin, som kan klara fyrtio minus grader, häckar på en plats utmed Afrikas kust och måste istället uthärda fyrtio graders värme. Det medan herr och fru pingvin turas om att ruva sina ägg. 
Pingvinerna som tros ha lockats dit av de kalla strömmarna i vatten runt kusten och blivit kvar, men som sagt på land allt annat än kallt klimat. Snacka om att vara eller komma till fel plats i "fel" kropp liksom.

Hade besök av dörrknackande troende idag. Kunde ha tagit upp "livets alla frågor" med dem. Hahaha, då hade jag möjligen kunnat presentera några svar på en del av frågorna eller kanske inte förresten. 

OM JAG VISSTE VAD MENINGEN MED LIVET ÄR SKULLE JAG INTE BEHÖVA SKRIVA. DÅ SKULLE JAG BARA KUNNA SITTA OCH VETA
                                                                                                                Erlend Loe

tisdag 5 mars 2013

Lösenord, en plåga

Hur många lösenord ska man behöva hålla reda på ? Har ni samma till flera olika saker eller olika ?
Ursäkta men, satan vad lösenord det är att hålla ordning på och komma ihåg.
Många lösenord blire´...
Det är bankkort, bensinkort, internetsidor och system.
Är det någon som har tips till hur man ska göra ? För det ska vara siffror ena gången, bokstäver i nästa och blandat med allt vad tangentbordet innehåller den tredje. Så fortsätter det, i det oändliga.