måndag 24 februari 2014

Ole dole doff...

Att det är skillnad på var vi är bosatta är väl ingen konstig sak i sig. En del bor i större städer med allt vad det innebär. Större och mera utbud av det mesta, tex. så som butiker, mot de som bor i mindre orter eller ute på landsbygden.
Men att det är stora skillnader på vart man bor när det kommer till rättsväsendet. Närmare bestämt domstolsbeslut gällande överklagande om beslut i sjukförsäkrings ärenden från försäkringskassan, om man döms ha rätt eller fel.
Hela 30% skillnad i hur många som fått beslut ändrat i förvaltningsrätten när man jämför Stockholm och Luleå. Vad beror den stora skillnaden på ? Har försäkringskassan i Luleå missbedömt så många fall att de blir ändrade i rätten eller är det i Stockholm som både försäkringskassa o förvaltningsrätt är säkra på sin sak och har tagit rätt beslut från början ?


Länk: SVT , mitt egna inlägg När man är för sjuk...

torsdag 13 februari 2014

Uppvaknande

Vaknar till. Projekteringen från klockan visar i taket att klockan är 04.04. Ute från köket hör jag datorns läte när den startas om. Yrvaken fattar jag ingenting.
Ahhh, uppdatering. Glömt datorn på...
Men vad fasen nu ? Far ur sängen medan jag hör hur Rysslands nationalsång börjar sjungas. ??????
Datorn spelar upp föregående blogg inlägget . Helt av sig själv.
Tillbaka till sängen igen.....

onsdag 5 februari 2014

Svart dimma över Sotji

Månadens stora händelse. 2014 års stora händelse. Vinter OS.
Härliga kamper, välkända och nya idrottsutövare skriver in nya fina idrottsminnen i "kom ihåg" böckerna och på våra näthinnor. Härliga veckor som jag brukar se fram emot.
Denna gången är det liksom som en svart dimma täcker hela "spektaklet". Finner ingen riktig; Jädrans vad kul att det snart drar igång !

Det har vecka in o vecka ut, under en lång tid tillbaka, skrivits, visats och på andra sätt rapporterats om missförhållanden, händelser och annat från Sotji. Inga solskenshistorier precis. Vare sig det gällt hur människor behandlas, deras värde eller politiska och sexuella läggning. Hemska saker har framkommit.
Politik och idrott ska inte blandas ihop. Jo det har jag också hört...
Men när det är saker och ämnen som man känner att det inte går att blunda för eller vara tyst om. Hur gör man då ? Det måste finnas även aktiva i OS trupperna som tycker likadant. Hur gör dom ? Eller rättare sagt, hur klara de att vara där och veta ? Njuter dom av OS ?


Länkar : SVT, SVT1, SVT2, SVT3, HelsingborgsDagblad, DN, bland många, många
Här har det varit dödläge länge. Alltför länge.
Skriv eller lägg ned.
Jag skriver.