fredag 26 september 2014

Sommarminnen



En bild från i somras. Utsikt utöver sjön Tåkern.
Lugnt, fridfullt och tyst, ja förutom alla fåglar med olika läte som ljöd i sommarkvällen.
Så härligt att "känna tillbaka".
Trevlig helg ! 

onsdag 17 september 2014

Nästan besatt

Ni som än inte haft lyckan att få tipset att läsa eller helt enkelt missat Diana Gabaldons sju böcker om Claire Beauchamps och Jamie Fraser har verkligen något att se fram emot. Genre - lite svårt att sätta dem i en, det blir snarare två. Historia och science fiction. Utspelar sig i Skottland, Frankrike och USA.
Jag kan nästan inte sätta ord på hur bra jag tycker att de är. Ja jag är nästan lite besatt.
Böckerna har jag läst, nej tänker inte tala om exakt hur många gånger, flertalet gånger är det...
När jag läser bildar jag mig en bild av hur karaktärerna möjligen skulle se ut. Många böcker blir till film eller serier, oftast kanske inte filmerna lyckas bli lika bra som böckerna. Undantag finns.
Så när nyheten kom att Gabaldons böcker skulle filmas blev intresset världen över stort. Så många fans, lika eller mer besatta än jag, hade synpunkter på vem som skulle få rollerna. Hur de skulle se ut och verkligen passa för rollen.
Läste lite om och under rollsättningen. Vem skulle få äran ? Huvudrollerna "testades" med olika skådespelare. Caitriona Balfe blev Calire och Sam Heughan - Jamie.

Den 9 augusti hade Outlander (Främlingen) premiär på kanalen Starz i USA. I mitten av september även premiär i Sverige på Viaplay.Det har gjorts verkligen bra, lyckats fånga allt enligt boken, så här långt. Men så är ju också producent för det hela Donald D. Moore. Han som skrivit manus och produktion för Star Trek.
Så ni som inte läst böckerna eller nu sett serien. Gört´!

Claire & Jamie


tisdag 16 september 2014

Nu är det dags

Jag var nära att bara trycka Avsluta konto. Avsluta bloggen, sluta skriva. Inläggen har ju ändå månader emellan sig.
Sedan tänkte jag, -Väntar till efter sommaren, jag har saker som engagerar och intresserar mig. Lagom att börja skriva efter semester och inför kommande riksdagsval i september.
Men nej, jag orkade inte riktigt ta tag i skrivandet... Väntar till efter valet.
Valet har genomförts. Söndagen den 14 september har sprungit förbi. Tisdag och nu vet i tusan om jag vill låta bli att ta tag i skrivandet igen. Nu kliar det i fingrarna och händelser gör att det måste nog skrivas lite.

Vet att skrivandet för med sig både trevliga och mindre trevliga kommentarer, beroende på vilket ämne som tas upp. Det får man vara beredd att ta. Det är så det ska vara. Vi tycker ju olika och får därför framföra det utåt också.
Politik - medför vitt spridda åsikter. Så här precis i valtider är det heta diskussioner lite varstans. Oavsett om man är grön, röd, blå eller något annat så får vi tycka som vi vill i vårt demokratiska land. Suveränt ! Det är ok att tycka olika. Men så kommer MEN...

MEN, hur olika är ok att tycka ? 
Att SD skulle gå framåt det trodde nog alla, men dessa siffror som visas för partiet över nästan hela landet är skrämmande. Kanske inte skrämmande, det visar mera på att det är stort missnöje antar jag.
De som jag vet har röstat på SD nämner endast EN sakfråga - Invandring och flyktingpolitik. För det är de inte rasister, inte de flesta i alla fall....
Följ Henrik Schyfferts idé : "Låt SD tyna bort i vardagstristessen" Kanske lättare sagt än gjort, men alltid värt ett försök.