torsdag 4 mars 2010

Regeringsbytet kommer närmare

Samtidigt som jag blir utkörd från sjukförsäkringen, sedan uppmanad av socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson att söka pengar på socialen ska jag med ett leende tycka att det är ok att betala för någon annans städhjälp.

"1400:- /månaden för att få en normal stor villa två ggr i månaden storstädad är en kostnad ALLA kan klara av" läser jag som en kommentar både på en blogg jag trillar över och på SvD.

Jag lämnar det dit hän.... men konstaterar att kommentar lämnaren och jag INTE lever samma typ av liv.


Herr Statminister är med ordentligt i debatten om RUT (hushållsnära tjänster), annat har varit i debatten om sjukförsäkrings reformen. Tyst.

Vid en borttagning av RUT-avdrag undrar Reinfeldt: "Varför är inte svenska folket lika engagerade i städjobben som när det gällde jobben i Sveriges fordonsindustri ?"
Skämtar han eller är det på riktigt ?

Bara för att sjukdagarna bestäms för att vara slut genom att nya regler säger så, gör inte människor friska. Från FK till AF, den ena dagen till den andra. Många bedöms för sjuka för att jobba men även också- inte tillräckligt sjuka- för att få ersättning från FK.
Själv är jag mitt inne i ruljansen. Är jag tillräckligt sjuk för att få fortsatt ersättning eller är det AF som gäller ?
Har fått förklaringen sagd till mig flera gånger, men det går liksom inte in i skallen - "Du får nu hjälp och stöd för att komma tillbaka till arbetslivet".
Jo men visst, kan inte bli mer än överlycklig. Men vad och hur gör jag med mina medicinska problem ? Min värk, mina begränsningar ? De har inte försvunnit bara för att mina sjukdagar tagit slut. Läkarutlåtande avspisas på löpande band. Även mitt utlåtande av min läkare.
Det hela handlar om är ORD. Rätt utformat, rätt skrivet, rätt ordval, rätt formulering i läkarutlåtandet kan möjligen ge dig rätten till ersättning. ORD. Rätt ORD.
Den här förändringen **läs försämringen** av sjukförsäkringen är så sjuk att den går inte att förstå.
Det är fasen ingen hjälp eller stöttning att slänga ut sjuka människor från sjukförsäkringen.

Jag HAR elefantminne, trots mitt stora piller intag -
räkna med att jag den 19 september kommer ihåg hur jag och andra sjukskrivna har blivit behandlade och behandlats.

Media: Sydsvenskan, DN1, AB,
Bloggat: Etthjärta RÖTT, PeterAndersson

Med det här inlägget tar jag paus, eventuellt stänger jag ned bloggen. Att kommentera saker eller händelser som berör är nödvändig, men orken och möjligheterna till att skriva räcker inte till.

På återhörande, hoppas jag.

5 kommentarer:

 1. Jag hoppas du kommer tillbaks! Din röst behövs.

  SvaraRadera
 2. Håller med Eva, din röst behövs. Samtidigt förstår jag dig, ingen är hjälpt av att kastas ut ur sjukförsäkringen. Inte bli jagade och ifrågasatta som nu sker. Det gör verkligen ingen person friskare.Hoppas det löser sig för dig.

  Bort med Alliansen från Rosenbad !

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Eva och Bengt, du behövs verkligen, Helena, och jag hoppas att du återkommer efter en (kortare) tids andhämtning. det du skriver nu senast är fan bland det bästa, jo det är sant, jag läst när det gäller att sammanfatta regeringens orättfärdiga klasspolitik.

  SvaraRadera
 4. På återhörande hoppas jag med, jag instämmer i allt vad de andra skrivit här. Jag skriver under anonymt men det är jag Sussie som du kanske sett på Tobbes blogg.

  SvaraRadera
 5. Jag också hoppas på att du orkar komma tillbaka på bloggen. Och jag ska göra allt vad kan för att vi ska bli av med alliansen.
  Kram från Monica

  SvaraRadera