måndag 11 februari 2013

Djur på K

Här sprutar inte energin precis. Här är lugnt. Ko lugnt.
Fast just om kon rör det sig  och surrar lite. I förbi passerande huvuden. Ni har ingen aning om vad jag syftar på, eller hur ?
Om ni kollar in bilden nedan. Den här finfina kon, ja ARLA kon..., sitter på vår garagevägg. Kommentera gärna ! Är den så himla lustig ? Är det för att det är just en ARLA ko eller är det att ha en ko över huvudtaget på garageväggen som gör det så himla kul ? Säg ni...
Har fått flera kommentarer och ute hört passerande prata om MIN ko och fnissa lite. Fått frågan om jag eller någon i familjen arbetar på ARLA. 

JAG BARA ÄLSKAR KOSSOR OCH NUMMERSKYLTEN ÄR MIN FINA 30-ÅRS PRESENT !

Idag när jag kom hem efter en promenad med daghunden stod en bil av större modell utanför huset. Jag hade sett dem på gatorna innan, de lade i reklam av något slag i postlådorna. Såg att de stannat lite innan vår brevlåda och kollade på garaget. Föraren tog upp mobilen och fotade kon på väggen. Ja jag antar ju att det var på kon.... De såg att jag kom och började flina när jag gick bakom deras bil och upp på avfarten. Då for de i väg. 
Undrar om de var avundsjuka på min fina ko eller om de hade "roligt" åt den. Bäst för dem att det var det förstnämnda....

All energi, nästan, har jag den senaste veckan lagt på en våra katter som fått allergi. Foder allergi, vilket medför att byte av kattmat krävs.
Ja även jag som har haft katt/er i många år tänkte att det är nog lite bekymmer men inget omöjligt att få djuren att äta en annan kattmat. Men åhhhhh vad jag har tagit fel !
Den lilla älskade pälsbollen har under en veckas tid fått prova fyra olika sorters mat. Egentligen ska man fasa in ny matsort när man byter men eftersom han inte tål den han innan åt så fick det bli helt nytt på en gång.
Ingen, INGEN av sorterna har han ätit. Bror hans däremot, han har ätit av alla sorterna !
Till sist fick den lilla matvägraren mat som passade men tyvärr inte riktigt tål. Men vad göra när han på ett mycket bestämt sätt visat att han då INTE tänkt äta av "den där maten" som vi ställt fram. Hoppas nu att den hemska klådan försvinner, såren läker och den bortkliade pälsen snabbt växer ut igen.

Nu har bokstäverna flödat, men en sista sak. En fråga.
Du kör bil. En röd varningslampa tänds med texten "Check engine"
Öppnar motorhuven och  "kollar" motorn. Men HUR länge måste jag ha huven öppen och kolla motorn innan lampan släcks ?
Fem minuter är tydligen för lite, den lyser fortfarande.
????


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar