tisdag 16 september 2014

Nu är det dags

Jag var nära att bara trycka Avsluta konto. Avsluta bloggen, sluta skriva. Inläggen har ju ändå månader emellan sig.
Sedan tänkte jag, -Väntar till efter sommaren, jag har saker som engagerar och intresserar mig. Lagom att börja skriva efter semester och inför kommande riksdagsval i september.
Men nej, jag orkade inte riktigt ta tag i skrivandet... Väntar till efter valet.
Valet har genomförts. Söndagen den 14 september har sprungit förbi. Tisdag och nu vet i tusan om jag vill låta bli att ta tag i skrivandet igen. Nu kliar det i fingrarna och händelser gör att det måste nog skrivas lite.

Vet att skrivandet för med sig både trevliga och mindre trevliga kommentarer, beroende på vilket ämne som tas upp. Det får man vara beredd att ta. Det är så det ska vara. Vi tycker ju olika och får därför framföra det utåt också.
Politik - medför vitt spridda åsikter. Så här precis i valtider är det heta diskussioner lite varstans. Oavsett om man är grön, röd, blå eller något annat så får vi tycka som vi vill i vårt demokratiska land. Suveränt ! Det är ok att tycka olika. Men så kommer MEN...

MEN, hur olika är ok att tycka ? 
Att SD skulle gå framåt det trodde nog alla, men dessa siffror som visas för partiet över nästan hela landet är skrämmande. Kanske inte skrämmande, det visar mera på att det är stort missnöje antar jag.
De som jag vet har röstat på SD nämner endast EN sakfråga - Invandring och flyktingpolitik. För det är de inte rasister, inte de flesta i alla fall....
Följ Henrik Schyfferts idé : "Låt SD tyna bort i vardagstristessen" Kanske lättare sagt än gjort, men alltid värt ett försök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar