fredag 15 april 2011

Full aktivitet

Inte mycket kvar av vinter fodret, men i resterna hänger "hacke". Bäst att förse sig medan det finns. I holken intill har nu Blåmesar och Pilfinkar kollat läget. Det ser ut som det är de sist nämnda som tagit kommandot och tänker flytta in. I fjol var det också ett Pilfinks par som valde husrum hos mig. Det var ett evigt flygande med all tänkbart bomaterial men sedan bara försvann de. Om "äktenskapet" inte höll eller vad som skedde höll de för sig själva. Så hoppas att det blir lite barn i år.

I grannens parabol
flyttar andra fåglar in. Eller försöker rättare sagt. Skator. De kämpar för fullt med att få fast grenar. Tyvärr har de även mig och andra grannar att kämpa mot, som tycker att det inte var ett bra ställe för att bygga bo på. Stackarna. Tur att en annan granne, lite längre bort på gatan, gärna vill ha dem hos sig. Så jag ska hjälpa dem att flytta dit.....


Det händer mycket i naturen för tillfället
. Inte bara parbildning, bobyggen och andra familje angelägenheter. Utan det knoppas och blommar även lite varstans. Härligt !


En liten vit stjärt. Annars smälter rådjuret in ganska så bra i naturens färger. Att vintern är över tycker nog även rådjuret om. Nu varken kyla eller matbrist.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar