onsdag 28 september 2011

Nytt liv vid 96

När jag blir så där runt sextio. Några år framför eller efter.
Då är drömmen att bosätta mig utomlands. Vart vet jag inte riktigt, bara det är varmt längre tid än i Sverige.
Läser om Eva, 96 år !!, som nu ska flytta till sonen som är bosatt i Thailand.
– Vi får se om jag klarar resan. Jag kanske somnar in, men då får det vara så, säger hon och skrattar.
Hoppas att allt går bra och att hon kommer att trivas. Vilken krutgumma !

måndag 19 september 2011

Kläder för politiker

Varför kommenteras det endast om kvinnors kläder och utseende inom politiken och inte om männens?

Har sett och tänkt på det förrut men när jag i dagarna läste om den nya RÖDA danska statsministern Helle Thorning-Schmidt, att hon ibland har kallats Gucci-Helle, så kunde jag inte låta bli att "undra" i ett inlägg.
Jag har inte en blekaste aning om Reinfeldt har modehus designad kostym och vilken/vilka i så fall. Jag har vare sig det intresset, inte det ögat att se det heller. Å jag ger tusan i vilket faktiskt.
Har sökt runt på nätet för att hitta svar på om han har, men jag har inte lyckats.

Däremot finns det ganska got
t om kommentarer i ledare och artiklar där kvinnliga politikers kläder nämns. Ja till och med deras accessoarer. (ni kommer väl ihåg Mona Sahlins röda Louis Vitton väska) Varför ges det kommentarer om kläder och annat när det ska vara politiken det handlar om? So what, om de är snyggt klädda, har kläder från modehus ? Tillåter deras plånböcker det så.
Men det var ju inte det som var själva saken, utan den att det faktiskt behövs skrivas om och läggas fokus på över huvudtaget. Irriterande. Kanske ett införande av en politikerdräkt/kostym skulle göra succé ? Ja det vill säga, bara den inte är från Boss eller Gucci....

söndag 11 september 2011

11 september 2001

-Äntligen, äntligen, äntligen, sa jag högt för mig själv. Nu skulle operationen genomföras som ska göra mig bra, operationen som jag väntat på i över två år.
-Så jäkla gött !
Jag tittade mig omkring, är det någon som sett mig ? Jag sitter i bilen på US parkeringsplats, nyss utkommen från läkarbesök på ortopeden och nu satt jag och pratade för mig själv. Jätte glad och överlycklig.
Jag startade bilen och körde iväg. Klockan är femton, nyheterna startar innan jag hunnit ut från parkeringen.
- Vad sa hon ? Flygplan som flugit in in World Trade Center ? Jag stannar till, är tvungen att lyssna färdigt innan jag åker vidare.
Jag vet att jag tänkte; - kära nån, den personen om den överlevde, kommer inte ha kvar sitt flygcertifikat. När man inte kan hantera planet bättre än så ska man nog inte flyga....

Men så säger nyhetsläsaren att det verkar vara ett stort passagerar plan. Håren ställer sig på hela kroppen, jag ryser och det går som en ilning genom kroppen.
-Informationen är knapp, fortsätter nyheterna, vi återkommer med mer information i nästa sändning
Jag startar bilen, måste hem, kolla TV om de visar nåt. Hem kom jag, och vi vet väl alla hur det såg ut. Bilderna som visas är helt osannolika. Kan det verkligen ha hänt ? Rapporterna om även ett andra plan i WTC och troligen ytterligare kapade flygplan gjorde att jag undrade om det verkligen, verkligen var på riktigt.

Min tisdag 11 september 2001 glömmer jag aldrig. Kommer du ihåg vad du gjorde denna dag ?

Media: AB,