tisdag 18 september 2012

Försäkringskassan ska bli "mjukare"

Försäkringskassan annonserar  "Ny bedömning av sjukersättning" och nätet fylls med kommentarer. Arga kommentarer, lättade kommentarer, oförskämda kommentarer och kommentarer som är på en sådan låg nivå att jag hoppas att personerna som skrivit dem halkat på tangenterna.

Undrar hur det kommer sig att FK helt plötsligt kan ändra i sin bedömning. De har regler att gå efter, de som skrevs 2008 i samband med den stora reformen i sjukförsäkringen. Formuleringen "arbetsförmågan inte kan anses stadigvarande nedsatt" ska inte längre vara en fras som FK kan neka någon ersättning med. Mycket bra.
Att det fortfarande ska handla om vilka ord som används i en patients bedömning är beklagligt men ändå är detta ett steg i rätt riktning.
Den nya bedömningen, är det något som gått upp för FK att den krävs efter att samma sjuka människor för andra gången blivit utförsäkrade och varit en ny runda hos Arbetsförmedlingen och återvänt till sjukförsäkringen. Med samma resultat - att de är för sjuka att kunna arbeta. Jag tror det. SR Nyheter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar