lördag 31 mars 2012

Dagar i Tokyo

Första drinken i Tokyo smakade mycket bra. Färsk hel ananas med juice av den samma och vodka. Drink nr. 2 var lite annorlunda... Av någon konstig anledning blev det dubbel mängd alkohol i den. Låt aldrig någon annan beställa åt dig !

Vädret har varit lite kallare i Tokyo än vanligt så körsbärsträden har inte riktigt tagit fart i sin blomning. Men några finns det här och var och för nästa vecka ser det ut att kunna bli en härlig fröjd för ögat. Det är även dessa blommor, kan titta hur länge som helst.



Igår var vi på besök på Tims arbete. IKEA. Kul att se vart han håller till när han arbetar och intressant att se hur IKEA ser ut i Japan. Allt såg ut som hemma. Den enda skillnaden att skyltar står med svenskt namn och japanskt på alla grejer. 
Till och med i restaurangen kände vi igen oss - KÖTTBULLAR !





Varför inte köpa med ett Köttbulle set hem ?

fredag 30 mars 2012

Shopaholic i Tokyo

Jodå, om det inte framgick av föregående inlägg, så kom vi fram till Japan, Tokyo. Ska försöka att komma ihåg hur det var när jag tycker det är trångt och mycket folk hemma nästa gång. Kanske att man får köa lite då och då hemmavid men HÄR är det oftast kö vad och vart man än ska. Jädrans vad folk !

Gänget, bror - svägerska - barn tre stycken - gubben - o så jag, har shoppat loss ordentligt några dagar. Idag dock har vi varit på ett svenskt varuhus. Ni får till imorgon på er att gissa vart, då kommer det lite bilder.

tisdag 27 mars 2012

Japan here we come

Ångesten över flygresans längd börjar ta för mycket plats när jag läser "Time left to Tokyo" och det fortfarande visar över 6 h, då försöker jag dra nytta av de andra uppgifterna på flight informationen. 
Som att : "Speed 938 km/h" "Total distance 9640 km" "Altitude 11936 m" och att det är jäkligt, jäkligt kallt ute på andra sidan det lilla fönstret där jag ser ingenting passera förbi. Hur fasen hade jag annars tagit mig till favoritpojken Tim och hans söta Yuka ? Tagit en båt tur ? Ja det hade väl fått bli ett lastfartyg och jag hade väl fått starta resan straxt efter Jul för att komma fram tills nu... Näe just inget alternativ.

Med data om höjd, fart och annat så blir slutsatsen att det är bra fantastiskt att vi kan ta oss från A till B på detta sätt. Att denna "pippi" kan ta så många människor med vikt av både oss, packning och annat ända hemifrån till asien i ett enda svep på nästan BARA tretton timmar. Tack Boeing och KLM för de´!

Kan inte låta bli lite fakta...

På en vanlig långflygning med en 747 används ca 5,5 ton mat.
Det får plats att parkera 45 st medelstora personbilar på vingarnas yta.
747 lyfter med 396,9 tons vikt.
747 bär upp till 240 000 liter flygbränsle.

Ja det är bra fantastiskt med flygplan....



måndag 19 mars 2012

59 personer dog 2011 på sitt arbete

Jag kunde inte hindra tårarna. De steg och rann ned för kinderna när reportaget om Gustaf visades på TV. Att på sitt arbete bli skadad, få men för resten av sitt liv eller att mista livet är så tragiskt så att det saknas ord.
Tyvärr är Gustaf en i raden av många, många som blivit skadade, stympade eller som omkommit på sin arbetsplats. Vems är ansvaret ? 
Arbetsmiljöbrott, oftast ingen fällande dom. En bot mot företaget är det vanliga. En bot för ett liv, vad är det ? 
,,
-Är det på det sättet arbetsmiljölagen fungerar i realiteten, då måste man göra om den. För då kan man bara konstatera, att vill man ta bort någon, då är det bättre att köra över nån med truck på arbetsplatsen, än att slå ihjäl nån ute på stan, säger Jörgen Näsström, ombudsman på IF Metall Norrbotten.,,

Läs DAs granskningar ; Natt över BillingsforsMånga döda - få dömda,  De dog på jobbet 2011
SVT

torsdag 15 mars 2012

Kan det vara finare ?


Vaddå fint matsalsbord ? Skulle inte JAG platsa där eller ?

Många dagar blir´e

Det är 285 dagar till Julafton. 292 dagar till vi ska fira in ett nytt år. 3 093 dagar till jag fyller 50 år. Fast endast 673 dagar till maken gör det...
861 dagar så firar maken o jag 20-årig bröllopsdag. 8 840 dagar sedan vi träffades för första gången.
15 170 dagar sedan jag föddes. Kära nån...
Men... det är ENDAST 13 DAGAR KVAR TILL VI FÅR KRAMA YUKA & TIM !

måndag 12 mars 2012

Tiden går fort


Nu är det verkligen hög tid att skriva ett inlägg. Det har gått så lång tid sedan jag skrev att när jag nu loggade in känner jag inte igen mig. Blogger har ändrat hela utseendet. Vad i ****** är detta ?
Allt ser helt annorlunda ut. Där ser man... där fick jag för att ha varit mer än dålig på att skriva !

Host, host... Äntligen börjar hostan och förkylningen att ge sig. Fjorton dagar räcker. Jag sa åt maken att jag INTE ville ha hans baciller, men inte hjälpte det.
Under de senaste veckorna har även arbetet med en uppgradering i sängkammaren pågått. Nu är det färdigt ! Ny tapetserat och på bilderna håller maken på att sätta garderobsinredningen på plats. Naturligtvis måstes en tröja av topp kvalité hängas dit när en bild skulle tas...


Här har dörrarna kommit på plats också. Det blev så fint så.