onsdag 23 maj 2012

Som jag skrev...

... i sista inlägget : Det är ljuvligt nu !
Alldeles FÖR härligt väder för att skriva blogginlägg.





tisdag 8 maj 2012

Det är ljuvligt nu

Så här vackert är det ute. Grönskan slår ute med en hisklig fart och tyvärr varar inte blommorna länge. Vitsipporna nästan överblommade. Jag ångrar alldeles förfärligt att jag inte filmade en stund. För fågelkvittret som var runt i kring där jag gick, det var den som gjorde pricken över iet till att det var en så underbar promenad.





måndag 7 maj 2012

Ingen Karlsson här inte

Lite mera hockey. Eller snarare namn på spelare. Svåruttalade, konstiga eller lite roliga enligt mig får jag väl tillägga. Ni kanske kan säga och uttala dessa namn tio gånger i rad....
Vad sägs om Vitryska spelaren KOSTYUCHYONOK Viktor eller fransmannen HECQUEFEUILLE Kevin. Kanske att kazaken KRASNOSLOBODTSEV Vadim är lättare ?
Helt klart lättare är hundmaten... lite felstavat... FROLIK Michael. När vi nu är inne på mat, italienska ishockeyspelare låter som nåt man kan äta eller dricka. FELICETTI Luca, SCANDELLA Giulio, BORGATELLO Christian och MARCHETTI Stefano.
Men ett namn som bara är vackert, jadå jag bjuder på mig och erkänner att jag är lite galen, är den schweiziska spelarens namn. BLINDENBACHER Severin
Någon som håller med ? Näpp, skulle inte tro det...

söndag 6 maj 2012

Snö i maj, nej Tack !

Våren har anlänt. Hör på radion att det är annat i Norrbotten, det ligger massor med snö kvar plus att det har kommit två-tre decimeter nysnö sedan igår. 
Njaaaa, jag vill inte byta. Nu vill jag ha grönt i stället för vitt. Men i natt har det varit minusgrader, så än har inte kylan gett sig.



Nu så spelas och ses det på hockey-VM för fullt. Fullt är det dock inte på arenorna där det spelas. Hur fasen tänker de där höjdarna som bestämmer biljett priset för matcherna? Det finns väl ingen som kan betala 400-1495:- per person och match ? Jo, kom nu familjen så går vi på hockey, två vuxna och två barn.... Jippie !
Så står Christer Englund, ordförande i svenska ishockey kommittén, och pratar om att det är Allsvenskan i fotboll som drar och tar publik från hockeyn. Men efter möte igår dumpades biljett priset från 1295:- till 395:- !!!, och folk strömmade till för att se hockey. Ja du Christer, priset kanske hade nåt med det hela att göra än då..... ???
Mycket bra att förbundet lyssnade och tog till sig av kritiken och agerade. Men varför, varför dessa hutlösa priser från början ?