fredag 16 juli 2010

Alla siffror är bra - i den sjuka sjukförsäkringsreformen

Har sagt och skrivit det förut; jag tror inte riktigt att det är sant.
Men jag får ge mig, det ÄR sant.

Sant och på riktigt.
När jag först hörde talas om de förändringarna som regeringen ville genomföra fick jag en ordentlig klump i magen. Tänkte sedan att det är inte möjligt att de förslag som lagts kunde bli verklighet. Men...
Under tiden och vägen fram, mot den dag som "mina sjukdagar skulle ta slut", har jag försökt att intala mig själv att gör ett försök att förstå regel förändringarna. Det kommer nog att bli bra, var inte orolig, det löser sig, att få hjälp och stöd. Det låter ju jätte bra!

Sitter här - en och halv månad efter avslutad ALI (arbetslivsintroduktion).
Arbetsförmedlingen kan inte se att det kan hjälpa mig tillbaka till någon form av arbete. Jag har inte de fysiska möjligheterna
Försäkringskassan är tyst som muren, inget besked om jag blir ansedd som "sjuk" igen. Bara att de inte tar någon hänsyn om vad som kommit fram under tiden i ALI. Men vad faaan har jag gjort där då och varför ?

Det gick jäkligt smidigt att komma ur sjukförsäkringen och till arbetsförmedlingen. Men att de två myndigheterna skulle samarbeta var inget som ingick och var tänkt i det nya sjukförsäkringssystemet
Men allt är bra, BARA BRA enligt Socialförsäkrings minister Cristina Husmark Pehrsson.
Du borde skämmas Cristina! Ha en sådan position och inte kunna eller vilja se hur verkligheten ser ut. Det är underbart att det finns de som blivit hjälpta av reformen. Men resten ?

Hoppas att regeringens, däribland Husmark Pehrssons dagar i maktens finrum håller på att räknas ned.

Media: DN, AB (sjuka skapar arbete!), SVT

2 kommentarer:

 1. Stämmer allt du skriver,,

  Att detta visar på total saknad av kompetens och på den slapphet som råder inom försäkringskassans väggar! Ja! jag säger väggar! för kassans anställda (de är många) har aldrig varit utanför sina respektive kontor. De har alldrig träffat eller kontrollerat sina kunder utanför de egna domänerna! Försäkringsläkarna har aldrig träffat dem de "dömer"! Utredningarna är endast förprogramerade standardfraser, enligt i förväg fastställda formuleringar, allt inprogramerat av resp it-avdelning.
  Det visar på den ryggradslöshet och brist på civilkurage som råder hos försäkringskassans anställda.
  Personligt ansvar för sina handlingar har ens inte föresvävat kassans personal att de faktiskt har!
  Det är dags att statuera exempel, och åtala kassans personal, alla för en, och en för alla. Lika lite som de behandlar sina kunder individuellt! lika lite bör vi ta hänsyn till deras individuella prestationer.
  Allt detta sagt, utan att glömma bort att deras uppdragsgivare (staten och regeringen) har utfärdat hafsiga, slarviga och omänskliga direktiv och lagar.
  De fåtal anställda på kassan som fortfarande har ett uns av stolthet kvar i kroppen? bör sluta sig samman och protestera mot sin uppdragsgivare och ynkliga arbetskamrater.

  SvaraRadera
 2. Ska själv bli utförsäkrad till hösten, och ser definitivt inte fram mot detta.
  Håller för närvarande på att överklaga en avslagen arbetsskada(tidigare beviljad), och det är Domstol till hösten som gäller.
  FK har i det närmaste hittat på en anledning till avslag och jag hoppas verkligen på en seger i Domstolen, just för att FK ej har sett till fakta, utan bestämt att min skada numera är en sjukdom ,utan att ha belägg för detta!!.
  Jag måse alltså bevisa mig frisk för att få vara sjuk - logik!!...eller??.

  Min facklige handläggare sa att Domstolarna lägger stor vikt vid vad AF kommt fram till vid ALI, men det är ju Domstolarna det, och ska man gå den välgen tar det LÅNG TID!!.

  Nej det största hopp som finns för de sjuka, eller de som kan bli sjuk eller skadad är regeringsskifte!!!.

  SvaraRadera