onsdag 18 januari 2012

Hur ska man lyckas ?

Att stå utan arbete när man är gammal eller att vara arbetslös som ung är precis lika illa och svårt. Att bedöma när någon är ung är kanske lätt, men när är man gammal och tydligen ännu mer oattraktiv på arbetsmarknaden? Som arbetssökande ska man inte vara för ung, inte vara för gammal, ha utbildning helst högskola och samtidigt besitta yrkeserfarenhet.
Men VEM vill arbetsgivarna ha då? Inte Jörgen Jonsson, 57 år och Sandra Lind, 21 år i alla fall.
Läser om dessa arbetssökande i Corren respektive DA, tyvärr finns inte artikeln om Jörgen på nätet utan endast i papperstidningen.
Jörgen har sökt tusentals arbeten och Linda femhundra. Är det konstigt att de inte mår väl ? Jörgen som som förra året hamnade i fas-3 är rädd att han aldrig ska ta sig ur. Han säger : Det absolut värsta är att man gör ett jobb som ingen vill betala för.

Betalas för arbete
görs inte heller i Indonesien. Där säger sig arbetare på en skofabrik som tillverkar Nikeskor ha arbetat gratis övertid i arton år. ARTON ÅR ! Men nu ska de åtminstone få sin övertid utbetald för två år bak i tiden. Bra arbetat av facket, det finns nog fler fabriker som står på tur.
Undrar var mina Asics skor är gjorda?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar