onsdag 11 april 2012

Borta oerhört bra men...

Hemma igen. Mycket att smälta. Skillnaden från att leva i lilla hålan i Sverige istället för Japan går inte riktigt på något sätt att jämföra. Människor i stor mängd. Hus och byggnader i storlekarna STOR. Visst finns det stora hur här också, jag vet. Näe förresten, det gör det inte. 
Att jämföra vår lands yta och vår befolkningsmängd med Japans är ju skrattretande. Har det skrivits fel ? Sverige 21 inv/kvm2 och Japan 342,6 inv/kvm2. Men ändå ... borta bra men hemma bäst.

En helt fantastisk resa, upplevelse och minne för livet har det varit. Toppen på allt, resans huvudsyfte, att få vara med på bröllops ceremoni i ett Shinto och Buddistiskt tempel. Brudparets underbara kläder, kimono och samurai dräkt. Vi fick inte fota i templet under ceremonin, det gjorde en medföljande fotograf, men här en bild på paret efteråt på hotellet. Ceremonin hölls i Toshogu Shrine som ligger utanför staden Nikko, ca 12 mil nordväst om Tokyo.

Yuka & Tim


Dagarna efter bröllopet spenderade vi i Yuka och Tims stad, Oyama. Yukas mamma o pappa tog bla. oss med på utflykt upp i bergen där det blev stopp för mat och besök i tempel och shrine.
Mat - Soba nudlar. Nudlar gjorda på bovete. Jätte gott. Alla åt så fat och skålar blev tomma.


Vid templet vaktar, ja inte vet jag vad han heter. Otäck ser han ut i alla fall. Här kommer nog inga onda ting förbi...Tillbaka in i Tokyo för de sista dagarna innan hemresa och ett besök i Shinjuku Gyoen National Garden. Vädret var strålande och vyerna lika så. En park mitt i stor Tokyo och det kan vara såååå underbart !
Kanske inga bilder kan ge samma känsla som att vara där på plats. En upplevelse som aldrig glöms. Vackert, vackert.
Till sist... måste bara lägga in en bild på något HELT annat. 
Instruktionen till toan på ett av hotellen vi bodde på. Avancerade grejer som detta är man inte van vid när man besöker "huset". :)1 kommentar:

  1. Härligt att höra att ni är hemma välbehållna. Den där tempelvakten kan inte va att leka med....Förstår att det var en härlig resa, med bröllopsceremoni som pricken över i.

    SvaraRadera