torsdag 26 april 2012

Lotteri med försäkringskassa och beslut

När det stod klart för mig så där efter att tredje, fjärde operationen; Näe det här kom visst inte att bli så som jag hade tänkt mig.... Då hade det gått nästan två års tid av sjukskrivning. Redan.
Jag som BARA skulle få den där operationen gjord så skulle jag bli bra och all värk och problem skulle vara som bortblåsta och snart vara tillbaka till mitt omtyckta arbetet. Det var jag hade tänkt och trott.

Det jag HELLER INTE hade trott var att jag skulle bli utförsäkrad från sjukförsäkringen. Sjukförsäkringen som ska vara en till hjälp när man är för sjuk för att klara av sitt arbete. Det var verkligen inget jag ville eller själv planerade att vara frånvarande från arbetslivet nästan ytterligare sex år.
Men jag har haft tur. RIKTIG TUR, nästan som att jag vunnit på lotteri enligt artikeln i dagens DN. Jag fick mitt mål ändrat av förvaltningsrätten, som ansåg mig vara berättigad ersättning från sjukförsäkringen. Jag får tacka än en gång mitt ombud Göran Söderlund och att jag inte bor i någon storstadsregion.
Det är många som överklagat sina beslut från försäkringskassan, många som förvaltningsrätten ändrat besluten för men även de som fått avslag. Tydligen då, enligt granskningen, så skiljer det mycket mellan Sveriges rätter om du kommer gå "vinnande" ur rätten med ditt mål.
Vad dessa skillnader beror på och om det nu är tur man har när besluten från försäkringskassan ändras kan diskuteras ganska länge.
Jag ska köpa mig en lott - jag har ju redan vunnit på den.

Media: DN1, DN2
Några av mina egna inlägg: 1, 2, 3, 4, & 5.

1 kommentar:

  1. Usch ja jag blev med utförsäkrad :( Förstört allt för mig nu tom tänderna ramlar ur munnen på mig men ingen hjälp får jag o inga pengar har jag + ständig värk. Inte kul när man är 33 känns som livet är slut

    http://tandjakten.blogg.se

    SvaraRadera