måndag 9 juli 2012

TAXI - var god dröj (men hur länge????)

När man är bortbjuden och det räknas med "att man inte ska köra hem" är det jätte bussigt av värdfolket att hämta en´.
Vi hade som plan, halvt om halvt från min sida..., att vi skulle nog kunna gå hem. Eller annars tar vi taxi.

Förrätt, varmrätt, efterrätt med kaffe och sedan drink och småtugg. Det tar sin tid ! Kollade när klockan var 23.30 att det var nog tid att gå om vi nu skulle det. Det är en bit att ta sig, nästan fem och halv kilometer. Lite smått onykter tar det sin tid att promenera på nattkröken.
Men vi blev sittandes och hade trevligt i ännu över en timme så då slog jag promenad ur tanken. Herre jösses vi skulle ju inte vara hemma förrän.....näe alldeles för lång tid !
Så 00.50 ringer jag taxi. Stan/kommunen där jag bor, inte så stor, ca 26000 personer nånstans. Så vi har taxi. Eller rättare sagt det var vad jag/vi trodde. 
Ringde, ringde och ringde. Kom till ett mobilsvar. Jaha, nytt för hålan att man lämnar meddelande om vart man är och vill, men ganska bra om man vet när taxin kommer OM den kommer. ???
Det blev det sistnämnda. Det kom aldrig någon taxi. Efter att ha ringt säkert tio gånger och väntat i fyrtiofem minuter var nu klockan halv två. "-Jaja stannar ni en stund till kan ni åka hem med tidningsbudet" var förslaget från värden.
Det gjorde vi inte, vi fick låna parets cyklar hem. Tack snälla, då kom vi hem betydligt kvickare !
Hade jag fått syn på en taxibil under hemfärden...

Ringde taxi idag, måndag fm. De svarade direkt ! Frågade artigt om de körde tjugofyra timmar om dygnet året om ? Jo det gjorde de naturligtvis, fick jag till svar. Svaret på min fråga vad de då gjort i natt när ingen svarade var att täckningen nog var så dålig när chaufförerna var ute och åkte så samtalet aldrig går fram. Skit snack ! Det är ju inte ute i ur skogen vi bor eller är. Jag tror att det jäkeln låg o sov. 
Efter mer än en halv timmes försök ska det väl kunna gå att nå dem på telefon ? Äh, tror inte ett dugg på det. Föreslog att de skulle byta till sig bättre mobiler eller annat system om det nu är så dåligt. Tjejen i växeln beklagade det hela djupt och hoppades att vi skulle slippa strul nästa gång vi ringer efter taxi. Om vi ringer efter taxi...
Fasen vilket tur att det är sommar !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar