måndag 6 augusti 2012

Vardag, OS & härliga djur

Jaha då var DEN dagen framme. Dagen då väckarklockan igen ringde kl 05.00. Semestern slut.
Näe visst jag klagar inte, för jag kunde lägga mig igen när maken gått iväg till arbetet. Just idag var det mycket skönt, det erkänner jag. Men tro mig jag saknar att gå upp och i väg till arbetet. Inte saknaden efter att gå upp nästintill okristligt tidigt men att gå i väg till ett arbete.
Katterna undrade ; Vad fasen pågår ? Den ena av dem stod länge vid ytterdörren när husse gått. Mjauandes. Det brukar han nästan endast göra när "mamma", alltså jag, går ut. Så nu blir husse glad...

OS, kollar och lyssnar ni ? Jag gör, inte hela tiden men mycket. I alla fall när det är svenska färger på startlinjerna. Medaljer har det blivit också, duktigt !
Men vissa idrotter och grenar har jag svårt för, till och med att se på. Jag får ont. Rejält ONT. De grenarna som är allra värst är inom friidrotten. Spjut, diskus och kula. Ja, slägga är ingen höjdare heller kan jag säga !
Ja bara tanken på att kasta iväg något föremål på det där sättet gör ont. Måste göra ont. Ja visst skojar jag lite, men med mina "skruttiga" armar skulle det inte bli så bra.

Nu från tävlande människor till djur. Härliga djur !
Jag kan kalla mig själv för ko älskare. Jag samlar på kor, och får i present o gåva, i alla dess olika sorter och material som kan tänkas. Alla lika fina. Men inget slår naturligtvis riktiga levande.
Har du tittat ordentligt på ko ? Vilka ögon. Dessa fina djur. 
En blöt, snorig mule som trycker sig intill. Lång, lång grov sandpapper sträv tunga som försöker slicka en så fort den får chansen. Visst är det härligt ?
Men.... ett stort HUR ! Hur har jag kunnat missa ? För det har jag, totalt. DEXTERKOR.
Var visst ett inslag på någon nyhet sändning om dessa nötkreatur. En djur i mindre format. En tjur har en mankhöjd på ca 100-110 cm. Mot en "normal" tjur 100-190 cm. Nu har jag massor att läsa och kolla in om Dexterkor.

bild från bondeliv.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar