måndag 23 juli 2012

Hur blir det en jordgubbe ?

Sommaren ramlar på. Sommaren ja, inte är det något riktigt sommar väder precis. Men inget att göra åt, bara att nöja sig med att ena stunden regnar det och andra så lyser (faktiskt) solen.

En dag förra veckan plockade jag lite jordgubbar. I raden några meter bort plockade två barn och deras morfar de härliga röda bären. Flickan stod och studerade en jordgubbe mellan fingrarna och frågade morfar: Hörrö du morfar, hur får man in jordgubbssmaken i de här sakerna?
Jag kunde inte låta bli att skratta till. Så gulligt, vilka funderingar! Fråga henne där sa morfadern och pekade på mig, för han såg att jag skrattade. - VET hon det, sa flickan väldigt undrande. Precis som, vet inte morfar det så hur kan hon veta det. Jag log länge och tänkte själv på frågan medan jag plockade. Hur FÅR man in jordgubbssmaken egentligen ?? 

Idag är det 25 år sedan pappa gick bort. Helt otroligt vad  fort tiden går. Idag även vår bröllopsdag, 18 år är många år sedan det också. 
Det har vi idag firat på tu man hand med god mat och dryck. 
Dagen för 18 år sedan var varm. Väldigt varm. Det var en varm sommar, gräset var helt uppbränt. Den 23 juli var det 36 grader och brudparet höll på att smälta bort i värmen. 
Ingen risk för det idag....




måndag 9 juli 2012

TAXI - var god dröj (men hur länge????)

När man är bortbjuden och det räknas med "att man inte ska köra hem" är det jätte bussigt av värdfolket att hämta en´.
Vi hade som plan, halvt om halvt från min sida..., att vi skulle nog kunna gå hem. Eller annars tar vi taxi.

Förrätt, varmrätt, efterrätt med kaffe och sedan drink och småtugg. Det tar sin tid ! Kollade när klockan var 23.30 att det var nog tid att gå om vi nu skulle det. Det är en bit att ta sig, nästan fem och halv kilometer. Lite smått onykter tar det sin tid att promenera på nattkröken.
Men vi blev sittandes och hade trevligt i ännu över en timme så då slog jag promenad ur tanken. Herre jösses vi skulle ju inte vara hemma förrän.....näe alldeles för lång tid !
Så 00.50 ringer jag taxi. Stan/kommunen där jag bor, inte så stor, ca 26000 personer nånstans. Så vi har taxi. Eller rättare sagt det var vad jag/vi trodde. 
Ringde, ringde och ringde. Kom till ett mobilsvar. Jaha, nytt för hålan att man lämnar meddelande om vart man är och vill, men ganska bra om man vet när taxin kommer OM den kommer. ???
Det blev det sistnämnda. Det kom aldrig någon taxi. Efter att ha ringt säkert tio gånger och väntat i fyrtiofem minuter var nu klockan halv två. "-Jaja stannar ni en stund till kan ni åka hem med tidningsbudet" var förslaget från värden.
Det gjorde vi inte, vi fick låna parets cyklar hem. Tack snälla, då kom vi hem betydligt kvickare !
Hade jag fått syn på en taxibil under hemfärden...

Ringde taxi idag, måndag fm. De svarade direkt ! Frågade artigt om de körde tjugofyra timmar om dygnet året om ? Jo det gjorde de naturligtvis, fick jag till svar. Svaret på min fråga vad de då gjort i natt när ingen svarade var att täckningen nog var så dålig när chaufförerna var ute och åkte så samtalet aldrig går fram. Skit snack ! Det är ju inte ute i ur skogen vi bor eller är. Jag tror att det jäkeln låg o sov. 
Efter mer än en halv timmes försök ska det väl kunna gå att nå dem på telefon ? Äh, tror inte ett dugg på det. Föreslog att de skulle byta till sig bättre mobiler eller annat system om det nu är så dåligt. Tjejen i växeln beklagade det hela djupt och hoppades att vi skulle slippa strul nästa gång vi ringer efter taxi. Om vi ringer efter taxi...
Fasen vilket tur att det är sommar !

söndag 8 juli 2012

Det ÄR som jag länge misstänkt...

... skillnad på folk och FOLK. 
Usch o fy !

Handelsminister Ewa Björling känner sig jätte kränkt, efter att "det pep" och blev visiterad när hon gick igenom kontrollen vid Bromma flygplats. Stackars Ewa ! 
För oss andra "vanliga" sker det alltid efter att det gett utslag när vi går igenom bågen vid flygplatsen. Buuhuu.

AB

fredag 6 juli 2012

Fem år för att komma till insikt

Folkpartiets Björklund är en kul typ. Eller förresten, inte rolig tycker jag att han är när allt kommer omkring.  Alliansen verkar knaka ordentligt i fogarna. Det i sig kan vara roligt.... börjar de märka av det sjunkande skeppet mån tro ?
"De fyra" verkar i dessa dagar dra åt olika i håll i ett antal sakfrågor. Idag, från Almedalen var det herr Björklund som framförde att han tycker att A-kassan är orättvis. Nämen ?!

Han var ju själv med och beslutade och genomförde förändringarna 2007 och tog innan genomförandet del av den ganska hårda kritiken som framfördes, bla. just om att det skulle resultera i stora kostnads skillnader i avgifterna beroende vilket arbete man har. Att nu kalla det för orättvist är bara för dumt. 
Det verkar nästan vara en nyhet nu, fem år senare och då inte endast för Björklund utan även för ledarna av C och KD, om hur stora skillnaderna är. Det kallar jag något eller någon för att vara dumt.