tisdag 28 oktober 2008

En dag efter

I gårdagens DN hade socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson ett svar på Kommunalordförande Ylva Thörns inlägg från förra veckan (23/10).

Det handlar så klart om sjukskrivna och den nya "utsorteringskedjan" som gäller från 1 juli 2008. Att som sjukskriven behöva oroa sig för, om man ska bli "utkastad" både från försäkringskassan och/eller sitt arbete, är inget som på skyndar tillfrisknandet precis.
Det upplevs som det har blivit allt vanligare att arbetsgivare säger upp sjukskrivna anställda, vilket motsägs av bestämt av socialförsäkringsministern.

Ingen som har möjlighet att återvända till sin arbetsplats kan sägas upp, säger Cristina Husmark Pehrsson.

Näe, det är just DET. Har möjlighet att återvända till sin arbetsplats inom en viss tid. Därefter prövas mot hela arbetsmarknaden. Just denna punkt stjälper många lass.....
Företagen kommer även lätt undan sitt ansvar gentemot den som är sjukskriven, för ohälsan har ofta sitt ursprung från just arbetet.

Lite motsägelsefullt är det allt, Cristina Husmark Pehrsson, när dina sista ord i svaret lyder;

"Det är min absoluta övertygelse att regeringens åtgärder, och en ökad aktivitet från arbetsmarknadens parter, kommer att leda till att betydligt färre människor sägs upp från sina arbetsplatser på grund av sjukdom."


Betydligt färre var orden. Ingen person ska med rätta kunna bli uppsagd just för att den är sjukskriven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar