måndag 18 oktober 2010

Ansvariga politiker känner inget som helst ansvar

Det har under senare tid skrivits om i media och visats inslag på TV nyheter om att sjuka som utförsäkrats inte endast blivit utkastade från sjukförsäkringen utan även mist sina kollektiv- och privatförsäkringar.
Det är bra att det kommit upp försäkringsdebatten, för det är för jäkligt !
Det varnades från flera instanser i remisssvaret innan reformen genomfördes att just detta skulle ske, pga att man helt plötsligt INTE ÄR sjuk längre utan att man ska infinna sig på arbetsförmedlingen för utredning. Som frisk...
Eftersom försäkringsbolagen går på försäkringskassans beslut (tror inte att det finns någon som inte gör det?) om att man får sjukpenning eller annan ersättning, faller det hela när ens dagar helt plötsligt är slut. FAST MAN FORTFARANDE ÄR SJUK.

Nu har Gunnar Axén uttalat sig i just detta, tilläggsförsäkringar eller privata.
Jag skakar bara på huvudet. Kunde åtminstone inte Reinfeldt sett till att Axén följde Husmark-Pehrson....

I en intervju i Dagen Eko svarar Axén:
"– Om det är en privat försäkring eller en kollektivavtalad försäkring så måste de som tecknat försäkringen förstå vilka villkor som gäller och faktiskt själva känna ansvar för det. Det är ingenting vi politiker har inflytande över, privat utformade försäkringar."

Försäkringsbolag har väl alltid och kommer säker fortsättningsvis även att gå på FK beslut. Det räcker inte med, vilket det borde, att man har ett läkarintyg som klart och tydligt visar det medicinska tillståndet.
Att Axén som är "folkets" val som politiker svarar på detta oerhört dumma sätt, när han mycket väl vet att det är pga Alliansens reform som vi sjuka hamnat i denna situation, är mycket nedlåtande.
Jag tycker att regeringen och utbildnings minister Björklunds förslag på att lärare ska ha behörighet och legitimation även skulle gälla politiker på något sätt.....

SR1, SR2, Peter Andersson, Martin Moberg, Litentanta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar