onsdag 10 juni 2009

Snabba pengar

– Systemet förutsätter att vårdens kvalitet bevaras. Annars är det jättefarligt.

Ja, tacka tusan för dé !
Den medicinska kvalitén måste vara viktigare än antalet mottagna patienter. Att tjäna en hundring extra för varje patient läkaren tar emot, där ser man, till och med en liten slant har sådan effekt. Och ut från närakuter i Stockholmområdet kommer patienter som inte förstått vad läkaren menat eller sagt. -Det gick så fort.
Stackars patienter.
Det konstiga tycker jag, om man nu ska ha sådana här system, varför bara läkarna får ta del av bonusen ? Sjuksköterskorna då ?


Undrade igår var sommaren tagit vägen.
Det kalla och regniga vädret ska tydligen fortsätta. Kallt både på dagen och natten. Fasen, minusgrader i Juni. Usch !
Näe det blir att kolla in resor söder över, för att få lite värme. Saken är bara den att det har många andra också gjort.

DN1, DN2

1 kommentar:

  1. Detta bonussystem är bra. Sjukvården kostar pengar som allting annat, och man skall hushålla med resurserna. Det är inte meningen att självupptagna patienter som ältar och ältar och tar upp tid ska kunna undantränga andra. Dessutom premieras vakna och alerta patienter, som helt rätt och riktigt får bättre vård. Sjukvården är offentligt finansierad, och man ska inte slösa med skattebetalarnas pengar på något område, för då blir ju följden att allting annat får bära den kostnaden i stället. Sen finns det bortskämda och verklighetsfrämmande gnällare, som mer än gärna tar sig ton i media, men dem skall man ta med en rejäl nypa salt.

    - Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera