tisdag 30 juni 2009

Almedalsveckan

Va, vad menar ni ? Skulle jag prata strunt ?
Bla, bla, bla

måndag 29 juni 2009

Kvällsnjutning på altanen

Det är väl skönt för er att få vara med mig ute, ute sittandes på altanen ? Fast när ni läser detta kanske ni sitter inne? Inte "inne" som i fängelse utan inomhus. Någon läsare kanske sitter "inne", i fängelse alltså ? Näe, några sådan läsare har väl inte.... utifall - kommentera gärna ! (HAHA)

Kommentarer är det mycket ont om (bra svenska !) här på bloggen. Ganska så många läsare besöker men inte många har något att tycka eller kommentera. Läste just det angående kommentarer på bloggar att de behövdes inte. Vadå behövdes inte ? Att kommentarerna inget sa om hur populär eller bra bloggen var/är. Kanske inte.
Det är alltid kul att få lite mothugg, att någon tycker som en själv eller en kommentar om någon bild eller så. De enda gånger som jag alltid fått någon att skriva kommentarer är när jag skrivit om sverigedemokrater eller om piratpartiet. De är trevliga människor, de kommenterar.
Andra också. Ja, ja, ni som brukar kommentera, ni vet - ni är trevligast !

Nu är det verkligen ljuvligt. Snacka om badväder !
Lika härliga kvällar, sitta ute och njuta efter en grillmåltid. Kan det vara bättre än så här ?

Lika skönt och härligt ljuvligt är det inte överallt. Såg nyheterna i går kväll, inslag från Bagdad. Nya självmordsbombningar. Alla dessa civila människor som dödas och skadas, till vilket ändamål då ? Bilder från överfulla sjukhus med lemlästade människor. Skador som behöver annan vård än det någonsin kan ges där. En del av de skadade behandlades i korridoren och det var inte "lättare" skador.
Hemskt.

Läser man en tidning eller kollar runt på nätet efter nyheter så finns det inte stopp för allt elände som pågår dygnet runt i alla världens hörn. Faan sitta här och njuta av det fina vädret och ha det skönt. Eller annars är det just det man ska ?

Almedalsveckan fortsätter, imorgon är det Maud Olofssons tur att tala.
Risk för åska, hagel och driv is alltså . Ve och fasa !
Tro att det får bli att lyssna på radion, kan bara inte mé att se ná.

Låt i repris (x3)- men den stämmer in på världen vi lever i.

lördag 27 juni 2009

Varken tid eller lust

Inte för att det saknas ämnen att blogga om, utan för att lusten (blogglusten...) inte finns.
Det strålande sommar vädret som äntligen gjort Sverige så härligt gör att jag hellre sitter ute och lapar sol och läser. Läser, läser och läser.
Tidningar och böcker, allt som är värt att läsas (och tyvärr sånt´som inte är det !) Förslag på litteratur välkomnas ! Visst datorn är ju bärbar men den prioriteras ändå bort . Kommer kanske inte att vara precis dött här över sommaren, men inläggen kommer nog att vara lite spridda.

"De´ska va´gött å leva" - och det är det just nu !
Ha en trevlig helg, en härlig sommar och semester .
Vi hörs när vi hörs !

onsdag 24 juni 2009

Ta vara på Er i sommar !

"INGET ANNAT SPELAR NÅGON ROLL"

- att vi tar hand om varandra
- att vi bemöter andra som vi själva vill bli bemötta
- hellre fria än dömma
- Carpe Diem , gör saker som Du planerat och vill göra - VÄNTA INTE
- TA HAND OM DIG !


Så får du lyssna till världens bästa låt !

Ser man på - leverans av klösmöbel !

Skööönt ! Det kom en klösmöbel till sist i alla fall, jag blev inte lurad.
En efterlängtad klös-liggpelare av katterna (precis som om dom visste och fattade !)
Men minsann förstod de med en gång när delarna plockades ur kartongen att det var något till dem. Husse fick mycket god hjälp att bygga ihop den !

Hmmm, vad ska det bli av de här grejerna då ?

Ja det artar sig !

Nästa stolpe ska du sätta här.

Vem har hängt dit en boll här ? Varför ?


Herre jösses vilken tid det tar. Ett omgång Yatzy under tiden ?

Nästa hylla på plats.

Jaha, det var så här det blev, å här kunde jag hoppa in...

Vart tog brorsan vägen ?

Men varför hänger det en boll där nere ?

Men ge hit den då !

Måste ta igen mig och tänka ut hur jag ska få bort bollen.
TACK HUSSE, VI HADE INTE KLARAT DETTA UTAN DIG !

tisdag 23 juni 2009

Nu ÄR det sommar !

Vädret har slagit om, det är sommarväder i hela landet. Nu är det ljuvligt - Gunnar Wennerbergs ord stämmer "Här är gudagott att vara" . Hoppas vädret består så här fram till, ska vi säga, slutet av september ?

I dag börjar sommaren på riktigt, Morden i Midsomer med ­kommissarie Tom Barnaby i spetsen startar i SVT. Tror att antingen älskar man serien eller så är det raka motsatsen. Jag älskar.
Inspelat i ett bedårande landskap med vitkalkade stugor, halmtak och rosenbuskar. Helt idylliskt vore det förutom alla mord förstås.
Många vet inte att Midsomer inte ens finns. Det är en påhittat namn, plus även de flesta andra bynamn. Området som det är inspelat i är South Oxfordshire, åtta mil nordväst om London. Med byn Long Crendon som ~ Midsomer.

I kväll är det äntligen dags !

DN

Sommarens vidrigaste varelser

bild: scanpix

Usch, för fästingar !
Jag är inte rädd för att få någon på mig. Men har jag varit ute i skog och mark letas det ordentligt på kroppen, ska jag erkänna. De är sååååå äckligt vidriga. Kolla bara bilden på den full sugna fästingen på bilden ovan. Plus det att de faktiskt sprider farliga virus och smittor. Nu varnas det för ännu farligare fästingar. Sibirisk TBE.

Fästingen, ett djur som inte har någon som helst funktion i livskedjan. En parasit i riktig bemärkelse. Gud MÅSTE haft en dålig dag när den skapades!


DN, SvD

måndag 22 juni 2009

Jag har blivit blåst

Att jag är katt ägare har väl inte gått någon bloggläsare förbi. Ägare av två luddbollar som den nedan. Sätter in EN kattbild, de ser ändå likadana ut ;D, så ni ser ingen skillnad ändå...
Nedan på bilden är det Elliot som ligger på deras stora klösmöbel.
Jag har beställt en möbel till, det är den har jag blivit blåst på. Beställde den för fyra veckor sedan ! Sista beskedet jag fått är att den levereras från Tyskland direkt till min dörr. Fast det är det där med NÄR den levereras till min dörr ?
Snart ger jag upp. Det värsta är ju att jag betalt i förväg. Hmmmm

Nästan som ett husdjur är nåldynan nedan. Håller på runt altanen så katterna blir helt galna. En kväll bökade han/hon med regnvattenrännan i rabatten så den lossnade. Bråkstake !

Sjukvårdssystem i förfall

Det gör ont i hjärtat. Oerhört ont.
Att ha anhöriga som är mycket sjuka och döende är svårt nog. Att deras sista tid sedan blir en kamp inte endast för livet, utan för att få "rätt" vård på "rätt" ställe. Att varje människa får/har möjlighet till bra vård i dessa skeenden är en självklarhet. I våra hjärnor, men inte i verkligheten.

Läs Inger Edelfeldts egen berättelse om hennes mors sista tid ; Nej, inte denna karusell.

Det gör ont i hjärtat. Oerhört ont

GOD MORGON SVERIGE

söndag 21 juni 2009

Levande legend

Lite skillnad på musik från föregående inlägg, men bra även detta, javisst !
Wanda Jackson var på Berns och spelade i går kväll.
Hon var med när det hela startade med Elvis, Jerry Lee Lewis, Gene Vincent och Johnny Cash.
Alltså för en tid sedan....






Är det samma drag i Götet ikväll ?

MIDSOMMAR 2009

Dan efter dan efter dan. Å jag är trött, seg, lat och armarna värker som faaan.
Det sistnämnda är jag ärlig till att erkänna - HELT självförvållat. Spelade kubb. Många matcher blev de´, var tvungna att ge förlorarna en chans. Men den tog de aldrig !
Mimmi, My & jag stod som stora segrare när kvällen var slut. Lite synd och Nellie som var i laget med El Toro och Söte bror. Gick inget vidare för dem. Bättre lycka nästa gång !?

Långt innan kubbmatcherna startade var det naturligtvis sill & potatis som hägrade. Att det är SÅ gott. Lite potatis och en fiskbit !?


Nationalrätt ?


Till fikat var det marängtårta med jordgubbar. På bilden har vi INTE börjat ta av den ännu fast det ser så ut. Den saknade biten är bortskuren pga att någon, NÅGON (MY!) satte sin fot i den ! Hur det gick till, ja det kan man undra......


Va´tusan, ska Nellie dra ned eller håller hon upp ?

My- tårtklivaren. Glad ändå !

Svenska flaggan i fokus Mimmi håller i glatt samtal.



En trevlig Midsommar anno 2009. Tack allihop !

torsdag 18 juni 2009

Dan före dan

Dagen innan Midsommarafton. Just för tillfället skiner solen, faktiskt. Men ingen värme. Annars idag har det varit hällregn. Visst risk för blöta i morron också, kanske både på det ena och andra sättet.
Bäst är nog att hålla sin under tak för att slippa få snapsen alltör vattnig.

Varit och gjort inköp i mataffären under dagen. Mitt blodtryck höjdes rejält.
Var bland frukt & grönt och skulle ta till mig lite jordgubbar. Varför ska kärringarna plocka runt bland och i kartongerna, inte ett par kartonger utan ALLA. Och inte är det EN kärring heller utan den ena efter den andra gör likadant.
Jösses !

Munhuggning som kallas debatt

Såg lite på gårdagens slutdebatt från riksdagen.
Repliker fram och tillbaka mellan blocken och partier. En debatt kommer aldrig riktigt ned på sakfråge nivå, så av den anledningen får man inga direkta svar.
Att Reinfeldt & co varit ansvarfulla och kloka i arbetet med att ta Sverige ur den pågående krisen, poängteras både av statsministern själv och av näringsministern. Skönt... utifall någon skulle ha missat det !
Hon, näringsministern, har kommit fram till att det var frågor av vikt som gjorde att Piratpartiet gjorde stor framgång i EU-valet. Därav föreslår Maud att de ska föra en diskussion med PP. Har näringsministern helt missat det starka motståndet mot Ipred och FRA ?

Äntligen lite "tag" i Mona & co. Frågade och kunde slå tillbaka lite mot Alliansen i vissa frågor. Dags att dra i gång ordentligt inför nästa höst, först ska riksdagen ha sommarlov.

tisdag 16 juni 2009

Lrä dig stva för tusna !

På SvD i dag finns att läsa en artikel om att vi stavar dåligt i Sverige. Vissa ord är visst svårare än andra.
Ord som typ; abborre, noggrann, tvungen och diskussion.

Läser också om utbildningsminister Björklunds förslag på nya skollagen. Om den går igenom så är det bäst att lära sig stava ordentligt, - och räkna, - och lära sig språk, - och alla andra ämnen som du kan tänkas behöva ha läst när du ska söka in till tex. högskola.
Du måste veta i sisådär femte-sjätte klass om du behöver ha matte A eller B. Glöm att du ska kunna läsa in det senare, glöm Komvux !
Du ska vet vad du vill bli i 12 års åldern och planera där efter. Vilken tallevante....
Orkar inte ta in mera av hans dumma idéer Usch.

Tillbaka till stavning. Det är inte så himla lätt. Till och med när man använder sig av rättstavnings program kan det bli fel eller att ord ens inte finns. Utanförskap är ett sådant exempel.
Näe, en bokstav fel hit eller dit är väl inte så farligt.... inte enligt från Nalle Puhs klok bok.

"Min stavning är ruskig. Jag stavar egentligen bra,
men det ruskar så att alla bokstäverna kommer på fel plats."

Prinsessor i hagen

bild: AB

Kalvarna har fått gudmödrar. Undrar vilka som är lyckligast, kalvarna eller sessorna ?

lördag 13 juni 2009

Regn, regn, regn

Faan vad blött det är !
Jag fortsätter att tjatat om hur dåligt väder det är, har just inget för mig. Älskar sol alltså gillar jag mindre när det är sådant här skit väder. Förresten gillar mindre, jag rent av har panikkänslor över detta väder som råder !
SMHI har till och med mage att skämta om den nederbördsrika väderleken.
"INGEN BRANDVARNING UTFÄRDAT, ENLIGT SMHI..."
Mycket kul !
Sitter i min panik och kollar på resor till breddgrader där solen är ett "säkert kort". El Toro velar, jag med. Fasen, slänga iväg en hoper med pengar bara för att vädret är dåligt NU. Det vackra vädret är på ingång och det kommer att bli HELT UNDERBART varmt och skönt ???
Om jag bara visste. Fan vad blött det är !

Blött var det igår också. Mimmi som ni ser nedan in förra inlägget tog studenten. Hon och alla andra studenter var blöta både på insidan och ut sidan, de var gladast i hela stan !
Det smittade av sig, alla var glada och struntade i att det var strilande istället för strålande. En verkligen lyckad dag !

Jaha, vad göra när det är dåligt väder. Shoppa ? Det tycker El Toro. Han är inte som andra karlar eller annars är det kanske jag som inte är som andra kvinnor. Jag gillar inte att shoppa, jo ibland. Fast det ska gå fort. Inget slö tittande här och där. Man ska veta vad man är ute efter och köpa det, sen åker man hem. Punkt slut.
Istället för att shoppa skulle man ta och åka till Kisa. Vara med på Amerikaveckan som pågår. har läst programmet för veckan, finns mycket intressant att ta in.
TOBBE skriver om veckan på sin blogg, han medverkar även själv i morron.


TREVLIG HELG PÅ ER !

torsdag 11 juni 2009

Landshövding - NEJ tack !


Lars Leijonborg avgår, skönt för honom. Och andra ? Nu ska han göra något annat, vet inte vad. Vet han själv ?
Han vet i alla fall att han inte vill bli landshövding. Bra, mycket bra ! Det vill till mera än Leijonborg för att efterträda Björn Eriksson.

onsdag 10 juni 2009

Kommer ihåg det som om det var igår....

Enligt tradition, årskurs nio har maskerad med avslutningsmiddag. De utklädda har nyss marscherat genom centrum och visat upp sig med musikkår & drillflickor . FINT !
Jag hann att se änglar, militärer, sjuksköterskor, bovar & banditer och hela Simpsons familjen. Sist men inte minst i finaste limousinen, en vit förstås´, kom lärarna. Som värsta "innefolket" vinkandes till åskådarna på gatorna.
Eftersom vi länge i min håla endast haft en högstadie skola, nu två, och de flesta "ungar" passerat genom samma skola så känner man igen många av lärarna. De lustiga är att de är i gång- fortfarande !
Är inte så gammal.... men det är dock 23 år sedan jag gick ut nian. *%#?&¤#**¤%

Pissenisse där uppe gjorde ett uppehåll medan ungdomarna marscherade genom stan, tack det var vänligt !
Solen lyser med sin frånvaro, verkligen. Kallt som i ett helvete- fast tvärtom. ?
Nu vidare mot nästa marsch, dags för resten av grundskolan att ha avslutning, lite vila först innan det bär av igen.

Snabba pengar

– Systemet förutsätter att vårdens kvalitet bevaras. Annars är det jättefarligt.

Ja, tacka tusan för dé !
Den medicinska kvalitén måste vara viktigare än antalet mottagna patienter. Att tjäna en hundring extra för varje patient läkaren tar emot, där ser man, till och med en liten slant har sådan effekt. Och ut från närakuter i Stockholmområdet kommer patienter som inte förstått vad läkaren menat eller sagt. -Det gick så fort.
Stackars patienter.
Det konstiga tycker jag, om man nu ska ha sådana här system, varför bara läkarna får ta del av bonusen ? Sjuksköterskorna då ?


Undrade igår var sommaren tagit vägen.
Det kalla och regniga vädret ska tydligen fortsätta. Kallt både på dagen och natten. Fasen, minusgrader i Juni. Usch !
Näe det blir att kolla in resor söder över, för att få lite värme. Saken är bara den att det har många andra också gjort.

DN1, DN2

tisdag 9 juni 2009

Sommar & Semester

klicka för större bild - bonton. se

Skolavslutning & Student


Skolåret är slut.
Små och stora rusar ut i sommaren. Ja, sommaren vart tog den vägen ? Visst, det är grönt och skirt, alldeles ljuvligt. Men temperaturen ?
Där jag befinner mig, och det är inte norr över, är det ju isade kallt. Nu, enligt almanackan!, ska man vara klädd i kjol och baraxlat, utan att behöva frysa ! Brrrrr

Jag har nöjet att få vara med på grundskoleavslutning och gymnasie"utsläpp" , i dagarna tre. Men det blir långbyxor och tjock tröja !


måndag 8 juni 2009

Nu börjar arbetet i EU

På väg till röstlokalen i går blev maken och jag tillsagda av grannen; Ni röstar väl RÄTT nu ?
Rätt eller fel ? Smaksak !?
Kan vara svårt att avgöra vad andra tycker är rätt eller fel, men i det här fallet vet jag att sympatierna på hur politik ska föras är den samma som mig själv. På ett rätt sätt, alltså RÖTT.

Får gratulera Mp och PP till framgångarna. Särskilt PP. Har kollat runt lite på hur valresultaten är runt om i Sverige. På vissa platser, speciellt högskoleområden, har PP fått över 35-42% av rösterna. Inte långt till **(Egen majoritet ! )** lite svårt med siffror
Något att ta sig en funderare på för andra partier till riksdagsvalet 2010. PP kan komma att hamna i en vågmästar roll. Men det gäller att visa var man står i andra frågor, inte endast FRA och Ipred.
Skönt att SD inte nådde ända upp, fast ändå skrämmande att de ligger så högt som de gör.
Glädjande att flera har röstat nu än i valet 2004, en ökning med 6,7%. 3 107 343 av 7 088 303 röstberättigade, 43,8%. Fast bättre kan vi !

Nu ska personkryssen räknas, några nya ansikten blir det nog in i europaparlamentet. Kan inte hjälpa det, men jag skräms av Marit Paulsen. Om hon har den effekten på flera än mig vet jag inte. Hon och gamle räven Alf Svensson kan ta varandra i hand. Ja om nu Alf istället "tar" Ella Bolins plats för Kd.
Huhhh för vem det än blir som tar platsen...


DN1, DN2, DN3
SvD1, SvD2
AB

söndag 7 juni 2009

Känner Ni dofterna ?

nyplockad bukett med Liljekonvaljer
Nyponros

Syren

Syren i massor
ahhhhhh- känner mig som Ferdinand

lördag 6 juni 2009

T R E V L I G H E L G

Tjoo och tjim, Sverige firar nationaldag ! Grattis !
Visst firas det runt om i landet och i länet. Men det är inget som lockar, hur många är egentligen ute och firar ?
Är väl som vilken dag som helst, speciellt som idag när dagen inträffar på en lördag.

Trevlig helg !

torsdag 4 juni 2009

Alliansen- filmens skäckfigurer

Varje morgon/förmiddag lyssnar jag på P3s program "Morronpasset". Det brukar vara en salig blandning på innehållet. Mycket bra dock, det är väl just blandningen som gör´t.
Igår gästades programmet av både statsministern och vice statsministern, inom två timmar. Att programledarna planerat in besöket av de båda denna vecka och sedan ta semester på fredag, kanske har sin naturliga förklaring. ??
Vice ministern talade bla. om hur mycket hon gillade att spela teater. Hon framhöll rent av att hon spelade teater hela tiden ! Vidare kommentar helt överflödig..


För att spela teater är det bra att vara lite "pajas". Enligt Maria-Pia Boëthius, i hennes krönika i senaste DA, är Maud Olofsson eller ingen i Alliansen några pajasar. De är alldeles för dö tråkiga till kallas pajasar.
Fast som förklaringen kan pajas stå för annat än roande;
de upplevs inte alltid som roande, utan har ibland använts som skräckfigurer, exempelvis i filmer.
Den film som pågår nu med Alliansen pajasarna i huvudrollerna, ja varsågod att namnge filmen !


Några dagar kvar tills valet i EU avslutas. Har du röstat ? Ok. Annars dags att ta beslut.
Slutdebatt ikväll i SVT.
Om du inte bestämt dig på vilket parti och eller på vem om du tänkt personrösta. Kolla in DNs guide. Där hittar du alla partier och namn med länk.

SVT, DA

onsdag 3 juni 2009

Sommarpratare

Brukar lyssna på sommar så ofta jag kan och kommer ihåg att programmet är... Alltid roligt med "kända" pratare men oftast är det någon okänd som gör det bästa programmet. Vem blir favoriten i år ?

Årets sommarpratare är dessa:
Juni:
20 › Ingvar Kamprad 21 › Tomas Ledin 22 › Hanna Hellquist 23 › Helena von Zweigbergk 24 › Alexander Stubb 25 › Malin Åkerman 26 › Kjell Lönnå 27 › Linda Olsson 28 › Eric Bibb 29 › Hans Alfredsson 30 › Sofia Jannok
Juli:
1 › Erika Bjerström 2 › Joe Labero 3 › Cecilia Frode 4 › Lena Philipson 5 › Herman Lindqvist 6 › Jonas Gahr Støre 7 › Nour El-Refai 8 › Roger Wallis 9 › Malin Baryard 10 › Christian Lindberg 11 › Jonas Björkman 12 › Prinsessan Birgitta 13 › Sara Paborn 14 › Katerina Janouch 15 › Håkan Nilsson 16 › Ann Heberlein 17 › Elizabeth Gummesson 18 › Kristian Luuk 19 › Per Olov Enquist 20 › Madeleine Westin 21 › Johan Lindeberg 22 › Lasse Berg 23 › Malin Sävstam 24 › Kerstin Hessius 25 › Morgan Alling 26 › Ola Salo 27 › Petra Mede 28 › Arash Labaf 29 › Mathias Dahlgren 30 › Laleh Pourkarim 31 › Peter Englund
Augusti:
1 › Alex Schulman 2 › Anders Wall 3 › Sverre Sjölander 4 › Anne Sofie von Otter 5 › Jerry Williams 6 › Johan Eliasch 7 › Jörn Donner 8 › Bodil Malmsten 9 › Anders Lundin 10 › Nahid Persson Sarvestani 11 › Owe Thörnqvist 12 › Frida Hyvönen 13 › Günter Graffenberger 14 › Laila Bagge 15 › Jan Guillou 16 › Sommar 2009 i backspegeln


SR

tisdag 2 juni 2009

Avskedslåt

Lily Allen har tillägnat låten nedan som en avskedslåt till George W. Bush och hans tid som USAs president. Kan även användas till andra statsmän och regeringar.

Dags att ändra på kartan - Allt blått blir RÖTT

Vid tillfället för riksdagsval 2006 byttes Vodafone till Telenor. Allt Rött blir Blått; var reklamen. Om det hade någon inverkan till att valutgången blev som den blev, vet jag inte. Men nu är det dags att starta med EU-valet och sedan forsätta hösten 2010 med att ändra tillbaka.
ALLT BLÅTT BLIR RÖTT.

Av 27 EU regeringar är 18 borgerliga.
Jag läser att Jan Eliasson uppmanar oss till att ändra på EU-kartan, jag håller med. Rösta för förändring !
Framför allt rösta. Att ha rösträtt är likamed en plikt att använda den.
För varje rösträtt som inte läggs är det någon annan som får mer att säga till om. Någon som inte tycker som du...

SvD, DN