måndag 4 januari 2010

Den sjuka arbetsförmedlingen

God fortsättning på nya året. Hur vida 2010 blir ett gott år, det är ingen som vet ?

Året börjar med ångesten fast i halsen. Årets första dag och ca 17 000 personer utförsäkrades från sjukförsäkringen.
Ja det är i Sverige detta händer. Året är 2010, lägg på minnet gott folk !


Dessa 17 000 SJUKA personer har idag, fyra dagar in på nya året tvingats till arbetsförmedlingen för anmälan till att delta introduktionsprogrammet som erbjuds alla som utförsäkras pga att sjukdagarna tagit slut. Programmet som tänkt ta sjuka tillbaka till arbetslivet. Hur många som avstått sin "möjlighet" och hur många som idag gått till AF lär väl visa sig imorgon då siffrorna redovisas. Att röster från de sjuka också kommer att höras imorgon är något jag räknar med.

Men allt detta görs ju för att hjälpa oss sjuka, det känns sköööööönt....
För visst sjutton måste det hjälpa en sjuk till tillfrisknande, både snabbare och fullt ut, att bli utslängd från försäkringen ? Eller varför görs det på det här sättet annars ?
Att det ska finnas en bortre gräns för hur länge man kan/får vara sjuk är absurt. Rent av idiotiskt. ( NEJ Gunnar Axén - vi behöver INTE jämnföra med andra länders tidsgränser för sjukskrivning) Att ha regler som kräver att bedöma någon som "inte sjuk nog" eller "du har varit sjuk för länge" - Det ÄR sjukt !

GP, GP2, GP3

2 kommentarer:

 1. Bra sagt - det behövs ebart enkla ord att beskriva svåra situationer, men det är något våra "kunniga och duktiga" politiker inte begriper. De använder sig enbart av det svåra och ibland nästan obegripliga byrokratiska språket för att vi små enkla, vanliga och vänliga människor inte kan begripa vad de menar. Sen kan de hävda att de har varit tydliga - under den tiden kan flera av oss sjuka dö i väntan på rättvisan. Cynism och hyckleri plus en stor dos förakt för sitt folk - det är det vi får av makteliten som vi helhjärtat röstade på år 2006.

  SvaraRadera
 2. BLÅTT BLOD OCH LILJEVITA HÄNDER…

  - En studie av Försäkringskassorna, och kampen mot den allt mer cyniska regeringens högermuppar >motbjudande och Inbundna, sjuka arbetslinje, som fick den snälle 63-åringen (Arne) i Kalmar kommun, att få sitta i sitt utfrusna hem och invänta döden, tills guds änglar hämtade hem honom, till dom öppna dörrarnas paradis…
  Till minne av den snälle 63-åringen, sjunger vi sången: OVAN DÄR … Rosor Aldrig Dör…


  http://www.youtube.com/watch?v=TK8dldiCrQo&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=LHUsV7oOh84

  http://www.youtube.com/watch?v=jT1xCQLHqck&NR=1  Revolversvarvaren

  SvaraRadera