onsdag 7 november 2012

Efter regn kommer solsken och tvärtom

Onsdagen den 7 november 2012, klarblå himmel och strålande solsken. Sju timmar bakåt, många mil bort vill jublet inte sluta. Barack Obama är återvald president i USA. Opinionsiffror, professorer och statsvetare visade och sa att Obama var riktigt illa ute, att han troligen skulle förlora valet. Men istället visade det sig att det var tvärtom.
Alla röster är inte räknade i skrivandet stund, men ändå står Obama för en oväntad stor och klar seger.

"Fina historier" droppar in - 
  • Ung gravid kvinna, Galicia Malone, på väg till BB för att föda, som bara var tvungen att "svänga förbi" och rösta innan det bar av till sjukhuset. 
  •   Äldre man dog men återupplivades av sjuksyster som också var på plats i en av vallokalerna för att lägga sin röst.
Grattis till Obama och amerikanska väljare för ett gott val !

Sen var det det här med "upp som en sol o ned som en pannkaka".
Inga roliga pressmeddelanden som möter Sverige på förmiddagen. Husqvarna varslar 600 personer, var av 300 i Sverige. Efter det en ännu större bomb, Ericsson varslar 1550 personer, alla i Sverige.
Teknikföretagarnas konjunkturprognos för 2013 som publicerades i måndags var inte någon munter läsning. Produktionen väntas gå tillbaka 3 % under året. 
Hoppas nu verkligen inte att detta är en stor boll som satts i rullning. Med minnen från 2008/2009 då det nästan var och varannan dag kom pressmeddelanden om företag i svårighet och om varsel. 
Nu spelar det inte någon roll längre.....att solen skiner.DN1, DN2, SVT, SVT1, SVT2, Teknikföretagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar