fredag 30 november 2012

När är det morgon ?

Klockan är halv fyra. Morgon. Morgon så här dags? Näe det kanske är natt ?
Natt eller inte, sitter här i alla fall. 
Lugnt. Ja vad är att vänta ? Skulle var mera konstigt och oroväckande om det inte var lugnt o fridfullt vid den här tiden. Ute, två grader kallt, ca en decimeter snö. Skönt att få sitta här inne.  
Det värsta med att jag sitter här är att min skönhetssömn går om intet. Inte bra, verkligen inte bra alls. Bäst att återvända till sängen en stund.






måndag 26 november 2012

Hej Tomtegubbar slå i glasen !





Hög tid att fixa glögg ! Nedan har ni de sorterna som jag ska värma mig med fram till jul. Haha... inte kommer de att räcka ända tills dess... Det finns mer att köpa på "Apoteket".


Blossas årgångsglögg, erkänner att jag tycker att det är kul med en "samlingsflaska". Glöggen har olika smak för varje år, en del säger att vissa år glöggen är hemsk. Nåt jag har missat... Visst en del år är den godare än andra, men jag tycker aldrig att det varit hemsk. 2012 års smak är en blandning av Yuzu och ingefära. Yuzu är en citrusfrukt från östasien, den smakar som en kombination av grapefrukt och mandarin. Ingefära.... ja det vet ni. Om den är god ? Vet inte, har inte smakat än, 1 advent är alltid premiär.


Whisky är njutbart alla dagar i veckan. Så du bara måste glögg med maltwhisky vara ett säkert kort. Återstår att se om det stämmer eller om det var synd att blanda ihop de båda ?

måndag 19 november 2012

Det drar ihop sig

Nu riktigt längtar jag till adventsveckorna och jul. Den största anledning är att familjen kommer vara samlad i år, ja och så tycker jag att det är en härlig, härlig tid på året. Våra två Tokyo boende är i Sverige, London tjejen kommer hem likaså o vi andra är där vi brukar vara - hemma i Sverige. Mysa o umgås. Kramas, klämma o känna på dem lite.
En söndag till och därefter är det dags - 1 advent. När jag vaknade i natt gick hjärnan i gång direkt. "Det ska göras, så ska det vara, två sådana och tre där o bla bla bla". 
När jag nu i vaket tillstånd tänker igenom allt igen, går det upp för mig att min "halvsovandes" kreativa hjärna verkar planera betydligt mycket mer än vad den vakna kroppen skulle klara av.
Blir jäkligt intressant att se VEM hjärnan tänkt be göra´t .




Nej, missförstå mig inte. Jag känner ingen stress eller press att hinna göra en massa saker inför advent, Lucia eller jul. Pysslar o grejar lite med det jag kan och vill, det som blir gjort blir gjort och förvånande blir det jul även om det nu INTE skulle bli gjort enligt planerna. Gäller även Er som läser....

söndag 11 november 2012

Saknad

Mors Dag, Fars Dag kan inte hjälpa det, med det ger mig ett hugg i hjärtat. 
Många, många har tyvärr inte sina föräldrar kvar i livet. Ingen skillnad om man är gammal eller ung, man kan mista dem när som. Tyvärr.
Idag när jag var vid graven hos pappa såg jag ganska få personer som besökte kyrkogården. Men ganska nära, några stengångar bort var det en kille, man,  som satt böjd vid en grav. Han kan nog varit ca. femtio-femtiofem år gammal. Han tittade upp lite när jag passerade honom, såg att han såg mycket rörd ut. När han straxt kom i fatt mig vid containern där man kastar skräp såg jag att han torkade tårar. 
Försökte titta bort men han såg att jag sett det o sa: - Jag verkligen avskyr den här dagen. Det går visst aldrig över.
Jag log lite "tröstande" och försökte säga nåt men fick inget fram. Lika bra det, vad skulle jag säga ? Han försvann och kvar stod jag. 
Inte vet jag, eller kommer att få veta, om mannen känner så varje gång han besöker sin fars grav eller om det just var denna dag som betydde något särskilt ? Många känner ångest, vill inte så gärna gå till kyrkogården. Medan andra, mig inräknat, tycker att det är en fin plats som ger ro och frid. Men visst om jag fått välja hade det inte varit dit jag gått för att "träffa dem".


torsdag 8 november 2012

Drömma sig bort med Mr. Bond för en stund

Jag har alltid gillat Bond. James Bond menar jag då förstås.
Filmerna är lite av en egen genre med egen finess, snits och charm. Finns det någon dålig Bondfilm ? 
Sen är det det där med att gilla eller ogilla själva Bond, vem han nu är som innehar rollen o de olika filmerna. Själv gillade jag Daniel Craig, han som spelar Bond nu, så där till en början. Men nu... mer än gillar jag honom. Fulsnygg på något sätt. Kan inte sätta fingret på´t.
Jaja det ÄR väl tur att smaken är som baken ! Eller hur ?
Var den gångna helgen och såg den sista filmen i ordningen - SKYFALL. Påkostat som vanligt, Bond som sig bör en riktig gentleman fast lite ur sin Bondform. Se den å ni förstår.
Bondlåten gillar jag skarpt. Något jag inte förstod var texten till låten, vaddå "at Skyfall" ? Fast efter att ha sett filmen så fattar man. Jätte bra låt o text när man som sagt förstår innebörden.




Nytt på bloggen

Ibland har jag länkat och några gånger haft bilder från Lindström, bonton.se. Det är komiska bilder med text om allt möjligt. Allt från specifika händelser till vardagens problem och roligheter dyker upp på Hans Lindströms hemsida.
Nu har jag lagt till Dagens Lindström ute till höger. Kolla in hans fyndigheter.

onsdag 7 november 2012

Efter regn kommer solsken och tvärtom

Onsdagen den 7 november 2012, klarblå himmel och strålande solsken. Sju timmar bakåt, många mil bort vill jublet inte sluta. Barack Obama är återvald president i USA. Opinionsiffror, professorer och statsvetare visade och sa att Obama var riktigt illa ute, att han troligen skulle förlora valet. Men istället visade det sig att det var tvärtom.
Alla röster är inte räknade i skrivandet stund, men ändå står Obama för en oväntad stor och klar seger.

"Fina historier" droppar in - 
  • Ung gravid kvinna, Galicia Malone, på väg till BB för att föda, som bara var tvungen att "svänga förbi" och rösta innan det bar av till sjukhuset. 
  •   Äldre man dog men återupplivades av sjuksyster som också var på plats i en av vallokalerna för att lägga sin röst.
Grattis till Obama och amerikanska väljare för ett gott val !

Sen var det det här med "upp som en sol o ned som en pannkaka".
Inga roliga pressmeddelanden som möter Sverige på förmiddagen. Husqvarna varslar 600 personer, var av 300 i Sverige. Efter det en ännu större bomb, Ericsson varslar 1550 personer, alla i Sverige.
Teknikföretagarnas konjunkturprognos för 2013 som publicerades i måndags var inte någon munter läsning. Produktionen väntas gå tillbaka 3 % under året. 
Hoppas nu verkligen inte att detta är en stor boll som satts i rullning. Med minnen från 2008/2009 då det nästan var och varannan dag kom pressmeddelanden om företag i svårighet och om varsel. 
Nu spelar det inte någon roll längre.....att solen skiner.



DN1, DN2, SVT, SVT1, SVT2, Teknikföretagen