måndag 10 augusti 2009

En felbedömning på ca 25 000 personer....utförsäkras.

I en ny prognos, som försäkringskassan lämnat till regeringen, visar att den beräknade kostnaden för sjuka och förtidspensionerade kommer att minska drastiskt. Från 108 miljarder till 81 miljarder 2012.

Tänk att Alliansen har lyckats så väl med att göra folk friskare, inte tagit lång tid alls. För det är väl så ? Att svenska folket tillfrisknat från diverse sjukdomstillstånd. Mycket tack vare att sjukförsäkringsminister Husmark-Pehrson slängt med sitt trollspö. Fast enligt samma prognos, som finns att läsa på Riksdag & Departement, kommer betydligt flera att bli utförsäkrade. Antalet har dubblerats Från tidigare ca 25 000 till 50 000.
Att det funnits sjukersättning med tidsbegränsning måste ha varit något klokt i, eller? För de som fortfarande inte är friska eller fortfarande är mitt uppe i medicinsk rehabilitering, de blir utan ersättning under 2010 & 2011.
Friska är de DEFINITIVT INTE ! Det står även i försäkringskassans titel till prognosen: ÖVER 50 000 SJUKA UTFÖRSÄKRAS 2010.

Utförsäkras.

Dessa personer uppmanas gång efter gång, av Husmark-Pehrson själv och andra, att inte oroas. Att INTE oroas för att bli utan ersättning.
Nu sitter sjukförsäkringsministern och funderar på hur de utförsäkrade ska tas omhand. "De ska inte stå helt utan ersättning. De ska erbjudas " någon" form av stöd, säger hon." ???
Vilken ersättningsnivå på det "nya stödet" blir en budget fråga.

Bra, ta bort det ena lägga till det andra ! Men en förbättring av sjukförsäkringen, jajamen det är det !

Alliansen gör och lyckas med det som var planerat. A-kassa och sjukförsäkring är inget man ska känna trygghet i. Förtroendet för våra system urholkas, sakta men säkert.

Bloggar: Resursbloggen
Media: Riksdag&Departement

1 kommentar:

  1. Det är ju det man undrar över bland annat, vilken ersättningsnivå det blir. Det ryktas ju även att det skall vara samma ersättningsnivåer för alla inom vad det också ryktas att det numera skall heta, sjuk och aktivitetsgarantin.

    Det kan mycket väl vara som så att man höjer för de sjuka (i förhållande till socialbidraag i alla fall) men sänker för övriga arbetslösa inom aktivitetsgarantin! Ställa grupper mot varandra igen!

    Rykteskällan:

    http://www.nyheterna.net/opinion/godtycket_fortsaetter

    Min blogg på temat:
    http://vansterparlan.blogspot.com

    SvaraRadera