tisdag 18 augusti 2009

KRAFTIG MINSKAD SJUKFRÅNVARO = FRISKARE MÄNNISKOR ?

I ett av Jonas Sjöstedts blogg inlägg finns en mycket bra beskrivning av media. Media som dag efter dag hyllar borgerligheten på sina ledarsidor, .
Han liknar dem med en skiva som hakat upp sig, tjatar samma sak om igen, om igen, om igen, om igen....

Finns flera skivor som hakat upp sig. Skivan om hur väl och lyckosamt Alliansens införande av sjuk försäkringslagen juli 2008 har slagit ut.

Hur sjukfrånvaron minskat kraftigt, att alla sjuka har en kortare väg tillbaka till ett friskare liv med hjälp av tidiga och aktiva rehabiliteringsinsatser och hur mycket friskare svenska folket har blivit tack vare extra resurser till landsting och utbyggnad av psykiatrin.

Förstår att det måste tjatas om, tjatas om, tjatas om...
Tas det om tillräckligt många gånger kanske flera tror att det faktiskt ÄR sant. Sant att folk har blivit friskare, att de tidiga och aktiva rehabiliteringsinsatserna gjort under. I dag är det riksdagsledamoten, sittande i social försäkringsutskottet, Gunnar Axén som kör den upp hakade skivan på debattsidan i Corren. Han har kört den förut och kommer med all säkerhet att köra den igen.

Men nej Gunnar, det blir INTE SANT hur många gånger du än tjatar om, tjatar om, tjatar om....


Bloggar: Jonas Sjöstedt, Resursbloggen, Vänsterpärlan
Media: Corren

2 kommentarer:

  1. Bra att du tipsar om Jonas blogg, mycket läsvärd. Din önskan om mina Correntexter på bloggen är uppfylld, så klart!!!!

    SvaraRadera
  2. Det värsta är ju att samtliga riksdagspartier står bakom detta sjuka system och att samtliga riksdagspartier anser att sjuka inte ens skall ha rättshjälp när de tvingas överklaga för sina liv! Vänsterpartiet oppurtunisterna inräknat!
    Ut och jobba tills du faller ihop och räkna inte med att du har några rättigheter är tidens melodi för de sjuka

    SvaraRadera