tisdag 25 augusti 2009

Om hjärnor, sex och ägglossning

Generellt säger kvinnor att de älskar sin partner fortlöpande genom förhållandet, dels för att bekräfta kärleken och bli bekräftad av sin andre hälft.
Män säger det EN gång och därmed är det sagt. Hårt draget...

Läser i Illustrerad Vetenskap om att vi kvinnor föredrar olika sorters män beroende vart i månadscyklen vi befinner oss. Det har gjorts forskning i ämnet. ??? Ibland undrar jag verkligen hur dessa forskare kommer på just ämnena de forskar i och om ? Och sedan får de betalt för det också !

Enligt artikeln så dras vi kvinnor som sagt till olika sorters män, olika tid i månaden. Till den största delen vill kvinnor ha en trevlig, bra, lugn och trygg familjefar. Någon att lita på. Ju närmare ägglossning kvinnor kommer ju mera maskulint och macho ska det vara. Helt plötsligt har kvinnfolket helt glömt bort det lugna och trygga. Vilt, don Juanaktigt typ James Bond föredras istället.

Resultatet har tagits fram genom att kolla hjärnverksamheten när bilder av olika typer av män visats. Bilder av män med utpräglat maskulint utseende visade ökad aktivering i hjärnan runt tiden för ägglossning. ÖVERKURS : Det specifika området som berörs i hjärnan heter ; gyrus cinguli och det är den främre delen som berörs.

En annat forskningsresultat som publiceras är den om skillnaden mellan den manliga och kvinnliga hjärnan när det gäller sexuell attraktion.

Hos män kunde man helt klart förknippa en del av hjärncentrat med sexuell upphetsning. Hos kvinnor var det omöjligt att lokalisera området.

Kan inte låta bli att skratta. Jaha, vad ska man dra för slutsats att detta ?
1. Området för litet...? 2. Smarta för att behöva utnyttja hjärnan till en sådan sak...? 3. Kvinnor kanske inte styr sexuell upphetsning med hjärnan, någon annan del... ?
Ja , inte vet väl jag.
Om jag lärt mig något; Ja. Om jag har någon nytta av det; Nej, elller kanske....
Mycket rolig läsning i vilket fall !

Källa: Illustrerad Vetenskap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar