torsdag 13 augusti 2009

Vilken tur ni har som inte är sjuka !

Att vara sjuk i dagens Sverige är att vara utanför, i utanförskap.
Jag befinner mig inte detta utanförskap vare sig för att jag vill eller har valt detta själv. Hoppas ni som inte är sjuka eller skadade kommer att förbli friska. Men det är inte det "endaste", som det inte vore nog med att vara just sjuk, som man måste utstå som sjukskriven. Man måste vanligen också ta skit, hånas, nedvärderas till ingenting både av andra människor som man personligen möter och framför allt av media.

Det löper som en eld på DN, SvD ledarsidor och andra borgerliga tidningar, med spalter om hur bra sjukförsäkringen har fungerat och fungerar. Hur uppskrämda vi sjukskrivna och andra som brydde sig blev/är när de nya sjukförsäkringsreglerna skulle genomföras. Enligt SvD ledarsida var det vänstern och socialdemokraterna som varnade för de förskräckliga följderna, men det var också andra som höjde ett varnande finger. Varningarna helt i onödan, enligt många. Dessa människor måste leva med skygglappar.

Eftersom nu skribent Claes Arvidsson, SvD gör sig rolig över konsekvenserna för de som blivit utförsäkrade, men forfarande är sjuka, undrar jag; Vad är det som får dig och andra skribenter att göra spe och håna dessa människor ?

Att inga siffrorna stämmer med beräkning av antalet utförsäkrade och sjuka som behövt söka socialbidrag är väl bara bra, men kanske det är bättre att räkna när även tiden för de med tidsbegänsad sjukersättning gått ut 2010-2011. Fram tills dess kan kanske även herr Arvidsson lära sig att räkna, eftersom hans siffror också är felaktiga.

Blogg; Resursbloggen, 2
Media; SvD, Corren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar