onsdag 11 november 2009

Brev från Försäkringskassa & Arbetsförmedling

Sitter med en hel bunt papper framför mig. De är från försäkringskassan och arbetsförmedlingen. "Nya regler för ersättning när sjukersättningen tar slut"

Jodå jag ser fram emot den dagen när ersättningen ska ta slut, tro inget annat. För när den dagen kommer måste det enligt min mening vara av den anledningen att min hälsa blivit betydligt bättre, inte helt hundra bra, men tillräckligt frisk för att jag inte ska vara kvar i sjukförsäkringen. JIEPPPIE !

Men jag vaknar upp denna gång också, ingen dröm detta alltså.

Men inte på någon av sidorna står det något om att jag är frisk. Det som står är att "de som varit sjuka länge ska få hjälp att komma tillbaka till arbetsmarknaden".
HALLÅ -- JAG ÄR INTE FRISK FÖR ARBETSMARKNADEN. Jag planerar INTE att lämna någon försäkring.

Bunten av papper innehåller även ett brev från regeringskansliet.
I det brevet står "åtgärdspaket för återgång till arbete för personer som har varit långvarigt frånvarande från arbetsmarknaden på grund av sjukdom"
HALLÅ -- JAG HAR VARIT OCH JAG ÄR FORFARANDE FRÅNVARANDE PÅ GRUND AV SJUKDOM.

Sist, men inte minst, brev från arbetsförmedlingen. "Vi finns vid din sida- Varmt välkommen till oss på arbetsförmedlingen"

Jo att det finns kunniga och utmärkta arbetsförmedlare och arbetscoacher på arbetsförmedlingen, det har jag läst... Så nu har de att ta hand om inte endast friska arbetslösa utan även sjuka sjukförsäkringslösa. Vem vet, kanske genom healing och neurolingvistisk programmering kommer alla bli friska ?
Vad icke friska personer har på arbetsförmedlingen att göra, det går över mitt förstånd. Kan hända att mitt förstånd är ett litet ett, men ändå.

Media: DN, AB1, AB2
Bloggat: PeterAndersson, EttHjärtaRÖTT, Utredarna1, Utredarna2
intressant.se

2 kommentarer:

  1. psykopater hela högen som tror att människor blir friska bara för att sjuklönen minskar.

    SvaraRadera