söndag 1 november 2009

Väntan på advent och Jul

Lyssnar på låten från inlägget innan. Kan se bilden av snön yra runt, tänker på Jul. Snart dags, 52 dagar kvar till Julafton.
Kommer Julen 2009 att bli en vit en´?
(vit ~ läs snöig)

Tobbe längtar, både till Jul och till första advent då han får hänga upp alla sina slingor i träd, buskar och hus. Nästan att man skulle ta en tur till Boulevarden och kolla in. Bara inga färgade blinkande slingor återfinns, är rent av allergisk mot sådana.
Jag längtar till Jul jag också, en trevlig tid. Mysigt.
Sorgligt för de som inte har Julen som en trevligt tid att se fram emot. De finns, de är tyvärr ganska många.

Sedan en tid tillbaka har jag letat upp Jul bloggar som börjar få fart ordentligt i oktober månad. Helt "övertokigtgladaiJulpersoner" med massor med ork och idéer inför Julen. Tycker att det är jätte mysigt och roligt att kolla in dessa bloggar, bara man kunde få lite av deras ork..... En favorit är Julhuset.

Skrev i ett tidigare inlägg om Blossas årgångsglögg 2009. Den som Systembolaget själva tyckte "inte höll måttet".
Glöggen finns nu på många systembolag till trots, det var helt enkelt lika bra att ta hem den populära flaskan än att hålla på med alla beställningar som butikerna fick.
Årets årgångsglögg kommer säkerligen sälja lika bra som alla andra år. Tänk så fel man kan ha...

2 kommentarer:

  1. STORT tack för tipset om Julhuset. Helena, du är en klippa --- som inbjudes att ta del av de blinkande lamporna på Elvis Presley Boulevard/Hjalmar Brantings väg 3.

    SvaraRadera
  2. Tack för att du påminner om julen , det behövs i mörkret o blåsten

    SvaraRadera