torsdag 19 februari 2009

Det får inte bli "Åtta år med Reinfeldt"

När jag läst boken har jag känslan av att den är skriven av tre stycken författare med förmåga att se in i framtiden. Fast det hela handlar naturligtvis om att veta och vara insatt i politik, förd på olika sätt, och resultaten där av.
Alliansens politik, den sittande regeringens politik. En politik som systematisk monterar ned bit efter bit av en väl fungerande modell.
Får en klump i magen.

Det samhälle jag vill leva i ;
Ett jämnlikt, med gemensamt ansvarstagande , inte ett "sköt ditt och strunta i andra samhälle". Ett samhälle med små skillnader med trygghet för alla.
Här beror det naturligtvis på värderingar, vilken samhälls- och människosyn man har, om man tycker det är rätt eller fel.

Jag frågar mig (hemska tanke!); Tänk om det blir ytterligare fyra år med Reinfeldt & Co vid makten ? Hur mycket kommer då att ha förändrats, raserats till valet 2014 ?

De förändringar som Alliansen hittills genomfört i de tre hörnpelarna, den breda fackliga organisationen, välfärdtjänster och socialförsäkringssystemet, som författarna påpekar är grunden i den svenska välfärdsmodellen.
Det är inga nypåkomna punkter. Utan är helt i linje med deras målsättning av förändringar som skulle genomföras om de kom till makten. Inga hemligheter men heller inget som framgår klart och tydligt. Inget "de fyra" basunerade ut i valrörelsen, varken angående sänkningen av A-kassans ersättning eller höjningen av medlemskapet av den samma eller den nya sjukförsäkringslagen eller.....
Det har bara börjat !

I boken "Åtta år med Reinfeldt-Vad varje väljare bör veta om höger Alliansens politik", skriven av Stefan Carlén, Christer Persson och Daniel Suhonen, finns allt svart på vitt.
Boken skrevs innan valet 2006. Nu upplever vi det, till punkt och pricka.


Visste alla som lade sin röst på höger Alliansen vad det innebar?

De väljare som hade"tröttnat" på den röda regeringen och lade sin röst på det "nya arbetarpartiet" hösten 2006. Det har nu gått upp för många vad "nya arbetarpartiet" innebär.
Många ångrar sitt val.
Gör bara INTE om misstaget hösten 2010 !

Läs boken ! Den är saklig, inte svårläst. Den ger en klar bild över olika sätt att föra politik på. Sen är det upp till DIG;

VILKET SAMHÄLLE VILL DU HA ?


Bloggat om ämnet sen tidigare; Motvallsbloggen, Ett Hjärta RÖTT, Tobbes Blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar