torsdag 23 april 2009

Morgonreaktioner

Återupplever början av nittiotalet genom att hämta och se dagens morronblaska framsida. Aha upplevelsen gör att jag tänder till på alla cylindrar.
Vad är det med media ? Visst, jag förstår att det är både viktigt och kanske roligt att vara först med nyheter. Men i vissa lägen är det bättre att hålla igen.

Det jag möttes av på framsidan av Östgöta Correspodenten på nittiotalet och idag, var att det nu är försvarsindustrin Saabs (Linköping, kanske även andra ställen?) tur i industri Sverige att lägga varsel. Varslet i sig är givetvis mycket tråkigt men det som är betydligt mycket tråkigare och rent av upprörande är att anställda inte är informerade ännu. Det sker i dag, under förmiddagen.
Att höra på radio eller läsa i media innan man själv fått höra eländet på sin arbetsplats, om sin arbetsplats, är bara för mycket.
Var med om det på nittiotalet. Man åker till jobbet, utanför grindarna står radio, TV och tidningar som gamar för intervjuer. Skäms !

Nu vidare till nästa rubrik, fast nu är det DN. "Hemort avgör chans till förtidspension"
Det är flest i region syd som fått varaktig sjukersättning godkänd än i övriga Sverige. Så klart att det måste "mätas" hur många och var de som får sin ansökan godkänd bor. Det ska mätas i allt!
Det viktiga är väl i sammanhanget att ALLA behandlas lika av FK i deras bedömningar.
Eller ?
"För att klara det nålsögat tycks det delvis handla om att bo på rätt plats i Sverige, visar statistik som bekymrar Försäkringskassan", enligt DN.
Tanken som slår mig är:
Är det just att "faktiskt någon klarar sig igenom dagens nålöga" för att få stadigvarande sjukersättning" eller är det skillnaden och just antalet som bekymrar FK ?

Media: C, DN

1 kommentar:

  1. Hur kan man se det som "en chans" att leva på sjukersättning? Som om det vore något positivt?

    SvaraRadera