måndag 20 april 2009

Snart 1 Maj


Läser att Pappers avdelning i Djupafors i Blekinge inte kommer att medverka i årets 1 Maj demonstration, orsaken - LO basens turer i AMF-affären.
Med de summor det rör sig om och Wanja Lundby-Wedin hantering och (inblandning?) i pensionaffären, så är det inte så konstigt att missnöjet vill visas av medlemmarna.

Visst det hela blir en smula konstigt, LO basen sitter kvar på sin post. Trots att det fanns och finns stark kritik mot henne. Att kunna bygga upp och återfå medlemmars förtroende - är det möjligt ? Wanja själv som så ofta och hårt kritiserat orättvisor och att klassklyftorna måste motarbetas.
Och att AMF-vd Christer Elmehagen bedöms skyldig till avtalsbrott och ska betala tillbaka pengar till bolaget är bra, men ändå , skadan redan gjord. Stor skada.

Vad blir det då av 1 Maj, Arbetarrörelsens dag ? Om vi är så irriterade och arga på att vår LO bas sitter kvar, glömmer vi då bort vad 1 Maj egentligen står för och betyder ? Ja jag vet, betydelsen för 1 Maj är inte den samma som för 20-30 år sedan.

citat DA: Stort eller litet – Pappers uteblir – och symbolvärdet är stort.

Media: DA, E24, AB, SvD

1 kommentar:

  1. Wanja och politruckerna vill att du demonstrerar 1:a Maj för därmed vill dom bevisa att du stöder dem.
    Om du däremot är missnöjd med att miljoner i pensionspengar betalts till en direktör och hennes patetiska bortförklaringar och undanflykter visar du det genom att stanna hemma,
    Heder at Pappers 151:s rakryggade beslut att inte delta

    SvaraRadera