onsdag 30 december 2009

Bokslut 2009 - Ett nytt år och decennium väntar

Inte långt kvar av 2009. Press och media är överfyllda med återblickar både på det gångna året och decenniet. Det bästa och det sämsta. Från smått till stort.

Sven-Otto Littorin talade om i slutet av 2008 att 2009 skulle bli "ett skitår". Ser 2010 ut att bli ett bättre år ?
Svaret och tron på det kommande året är olika, beroende på vem man frågar. Jag hoppas att "vår bästa tid INTE är nu", utan jag har hopp om förbättring och förändring.
Hopp om att jobb-, finanskris vänder uppåt.


"Inga flera skitår...." har den förträffliga bloggen Ett Hjärta RÖTT som inläggs rubrik. "2009 var året då kulisserna föll, bluffarna avslöjades och de borgerliga bubblorna sprack….". Jag ser framåt och spär på med - "och den 19 sept 2010 blir Alliansens fall".


Peter Swedenmark, LO-tidningen, har betygsatt några ur regeringen. Att Husmark-Pehrsson ens får ett betyg är överraskande. Fanns inte sträck i ämne förr ? Ett C var det sämsta som man kunde bli tilldelad, så låt gå .....

Det är ganska så dåligt odds på att sjukförsäkrings frågan kommer att vara ett viktigt och hett ämne under nästa år och till valet en kanske avgörande fråga. DNs Hanne Kjöller anser att det är en strid om verklighetsbeskrivning när det kommer till ord som utförsäkrad och regeringens "nya" ord omförsäkrad.
Både Hanne och Husmark-Pehrsson verkar ha svårt med just vad och HUR verkligheten är. Men den kanske kommer ifatt även dem. Stackarna.
Mindre än trettiosex timmar till nytt år, ett år som från första dagen kastar ut tusentals sjuka från sjukförsäkringen. Sedan en jämn ström utförsäkras - månad efter månad. Februari ut, då är jag där.


"Är du socialist, Olof Palme? ", undrade centerledaren och den borgerlige statsministern Thorbjörn Fälldin i den avslutande partiledardebatten inför riksdagsvalet 1982.
Olof Palmes svar håller än, idag den 30 dec 2009.


"Jag är en demokratisk socialist med stolthet och glädje".........
.... "Det handlar om solidaritet och omtanke människor emellan."


Att under 2010 återfå detta - solidaritet och omtanke. För detta kalla, ohumana, "skyll dig själv" samhället måste bort. Reinfeldt påstår att svenska folket inte förstår regeringens politik- det är möjligen helt tvärtom. Folket har vaknat och förstått hur och vad den går ut på.

GOTT SLUT PÅ 2009 & GOTT NYTT 2010
LÅT OSS HOPPAS ATT DET INTE BLIR ÄNNU "ETT SKITÅR"

1 kommentar:

  1. Inget skitår utan ett Gott nytt år önskar jag dig !

    SvaraRadera