måndag 31 augusti 2009

Jag räknar ned till dagen D

Sitter och läser om dagens chatt som socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrson haft med AB läsare.
Läsare som är sjukskrivna, en del med tidsbegränsad sjukersättning precis som jag och de flesta undrar samma sak. Hur kan ministern säga att reglerna fungerar bra och att reglerna inte är för hårda ?

Inte EN, inte TVÅ, inte heller TIO, ETT HUNDRA, ETT TUSEN utan ca FEMTIO TUSEN människor vet inte vad som kommer att ske fortsättningsvis när sjukersättningen upphör. Alla dessa människor kommer inte att vara "friska" vid tidpunkten, så mycket vet jag, men vara för friska för att vara sjuka enligt reglerna. Eller hur blir det nu... ?

Människor har fastnat i långtidssjukskrivningar, sägs det. Jag har inte fastnat, jag kämpar för fullt varje dag för att jag ska kunna leva en vanlig normal fungerande vardag. Jag hoppades på att kunna komma tillbaka till någon form av arbete framöver, bäst nu att jag sätter fart. Inte gå här och dra.... min hälsa måste förbättras jäkligt fort för jag har ju en tid att passa.

Eller kanske att jag ger jag upp istället ?

Media: AB
Bloggar: RESURS, Utredarna, NAMNLISTAN FÖR HUMANARE SJUKREGLER

Jag fyller ju inte förrän imorron....

När brevbäraren nyss anlände med dagens post, var det som om de mörka molnen på himlen skingrades och solen tittade fram, hon hade paket med sig. Paket till mig !
Ett paket innehållandes denna fina röda kossa. Tack snälla Torbjörn !
(undrar om han vet att jag fyller år imorron eller om det var en tillfällighet med koskickandet just nu.... ?)

En 39-åring är inte mycket att fira och det ska jag inte heller, fira alltså om nu någon skulle undra.


Tack igen TOBBE !

fredag 28 augusti 2009

Musiktävling- inget att ha ?

Britterna har haft någon slags omröstning om bästa gitarr riffet.
Rösta kan man ju göra i all evinnerlighet, eftersom vi har olika smak. Men vad blir resultatet ? Säga att det ena är bättre än det andra. Ja då MÅSTE man ju vet vilka som är de bästa.... och sedan rösta....

Det finn bara två alternativ och det ena vinner ändå med häääääääästlängder !

Här är alternativ ett.....


Alternativ två - THE WINNER !
TREVLIG FREDAG & HELG !

Nästan smått otroligt


Jag var skogmänniska igår, lite skogsvakt kan man säga. Så att inte sällskapet gick vilse. Var en levande kompass helt enkelt. Det var en trevlig utflykt. Det som är smått otroligt är att jag hittade svamp.

JAG HITTADE KANTARELLER !

Tack pappa, du var nog med där från ovan och såg till att jag sprang på dem.

torsdag 27 augusti 2009

Regeringen - Ett Lyft ?

Corren ledaren kallar det "Vältajmad satsning mot arbetslöshet". Man kan väl kalla det vältajmat i den mån att det regeringen var bara "tvungen" att agera. Att det sedan är hela 148 dagar sedan KI-Konjunkturinstitutet manade regeringen till åtgärder mot arbetslösheten, nja kalla det tajming ?

"Det är en show som regeringen gör" svarar lärare Anders Göransson på frågan om han som lärare kunde framföra något till regeringen under deras besök på St Eriks gymnasium.
Show inför valet 2010?

Bloggar: AlliansfrittSverige, Peter Andersson 1, 2, Kulturbloggen, Nemokrati,
Media: Corren, DN

onsdag 26 augusti 2009

Annorlunda hyvel

TOBBE spanar efter kossor (och nu även björn har jag läst...), han har även uppmanat andra på sin blogg att göra det samma. TACK, MYCKET SNÄLLT !

Nils Dacke undrade om det verkligen fanns ko osthyvlar ? Visst, den köpte jag när jag och resesällskap besökte Kisa i somras. Där stannade vi till på Johannas café, förutom mycket gott fika, fanns det lite av varje av slöjd och hantverksaker till försäljning. Hade vid besöket även nöjet att träffa ägarinnan själv, Johanna alltså, och även Torbjörn. Jag åker inte till någon ny plats utan att försöka få med mig en ko av något slag. Lyckades även denna gång !





tisdag 25 augusti 2009

Om hjärnor, sex och ägglossning

Generellt säger kvinnor att de älskar sin partner fortlöpande genom förhållandet, dels för att bekräfta kärleken och bli bekräftad av sin andre hälft.
Män säger det EN gång och därmed är det sagt. Hårt draget...

Läser i Illustrerad Vetenskap om att vi kvinnor föredrar olika sorters män beroende vart i månadscyklen vi befinner oss. Det har gjorts forskning i ämnet. ??? Ibland undrar jag verkligen hur dessa forskare kommer på just ämnena de forskar i och om ? Och sedan får de betalt för det också !

Enligt artikeln så dras vi kvinnor som sagt till olika sorters män, olika tid i månaden. Till den största delen vill kvinnor ha en trevlig, bra, lugn och trygg familjefar. Någon att lita på. Ju närmare ägglossning kvinnor kommer ju mera maskulint och macho ska det vara. Helt plötsligt har kvinnfolket helt glömt bort det lugna och trygga. Vilt, don Juanaktigt typ James Bond föredras istället.

Resultatet har tagits fram genom att kolla hjärnverksamheten när bilder av olika typer av män visats. Bilder av män med utpräglat maskulint utseende visade ökad aktivering i hjärnan runt tiden för ägglossning. ÖVERKURS : Det specifika området som berörs i hjärnan heter ; gyrus cinguli och det är den främre delen som berörs.

En annat forskningsresultat som publiceras är den om skillnaden mellan den manliga och kvinnliga hjärnan när det gäller sexuell attraktion.

Hos män kunde man helt klart förknippa en del av hjärncentrat med sexuell upphetsning. Hos kvinnor var det omöjligt att lokalisera området.

Kan inte låta bli att skratta. Jaha, vad ska man dra för slutsats att detta ?
1. Området för litet...? 2. Smarta för att behöva utnyttja hjärnan till en sådan sak...? 3. Kvinnor kanske inte styr sexuell upphetsning med hjärnan, någon annan del... ?
Ja , inte vet väl jag.
Om jag lärt mig något; Ja. Om jag har någon nytta av det; Nej, elller kanske....
Mycket rolig läsning i vilket fall !

Källa: Illustrerad Vetenskap

Att säga sanningen eller inte... ?

Ett medelålders gift par gör sej i ordning för att gå till sängs. Frun ställer sej naken framför den stora spegeln i sovrummet.
- Älskling, säger hon, jag ser en gammal kvinna i spegeln. Ansiktet är rynkigt, brösten hänger nästan till midjan, och min rumpa säckar en kilometer. Jag har feta ben och armarna är sladdriga.
Hon vänder sej till sin man och säger: - Säg nåt positivt, så jag mår bättre!
Han tänker allvarligt en stund och så säger han: - Det är i alla fall inget fel på din syn!


Påminnelse igen

Se vidare under tidigare inlägg DAGS ATT SKRIVA PÅ

måndag 24 augusti 2009

Sensommar delikatesser

Hallon & Blåbär = Drottningsylt

Lingon = Lingonsylt

Svärfars egen odlade gurkor = Saltgurka, pressgurka & Ättiksgurka

Egen odlade tomater = goda att äta precis som de är

söndag 23 augusti 2009

DAGS ATT SKRIVA PÅ !

Är just DU insatt i hur sjuk försäkringsreglerna som infördes 1 juli 2008 fungerar ? Hur de egentligen fungerar ?
Du kanske inte är sjuk idag, men vad vet du om morgon dagen ?

Enligt Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson blir svenska folket allt friskare och friskare. Härligt ! Ohälsotalet sjunker kraftigt.
Media skriver flitigt vad ministern och de nya reglerna åstadkommit. Men om de personer som inte längre har någon ersättning från FK pga de nya hårda reglerna, fast de inte är friska !, de skrivs det inte fullt om så mycket. Varför ?
De finns! De finns i flertal ! De är tyvärr inte svåra att hitta ! De kommer att bli flera !

Sjuksköterskan, pedagogen, coachen, terapeuten Margareta Tiger startade en namninsamlings lista för humanare sjuk skrivningregler. Om DU INTE redan har skrivit på den- då är det dags att göra det. Listan ska överlämnas den 16 september till samtliga partier i riksdagen. SKRIV UNDER OM DU INTE REDAN GJORT DET !

Ledning för oppositionen- mot val 2010

Ny Sifo undersökning presenteras idag.
1911 st väljare tillfrågade, Oppositionen i ledning med 48,1 mot Alliansen 45,2. Hoppas trenden håller i sig och byts mot trend till slutligt val resultat.

Enligt undersökningen skulle i dagsläget Sd ha en vågmästar roll med sin ökning till 4,2%. Tror ändå inte att när vi är framme vid valdag, att Sd då kommer över fyraprocents gränsen. Men om... ?


Media: AB, SvD, GP1, GP2, GP3

torsdag 20 augusti 2009

Statsministern förklarar

Statsministern har varit ute bland "vanligt folk". Herr Reinfeldt har varit på besök i Haninge, på arbetsförmedlingen.
Där träffade han arbetslösa, kom med goda råd om arbetssökning och annat. Jädrans kille, den där statsministern !

På arbetslösa Sirkka Kolehmainen fråga om hur hon ska klara sig eller vad hon ska göra när hon snart är utförsäkrad från A-kassan svarade statsministern;

-Jag kan naturligtvis inte din privatekonomi men a-kassan är tänkt att vara en brygga mellan två jobb. När du använt upp de här dagarna flyttas du till ett annat system med något lägre ersättningsnivå, tanken är att du under den tiden ska ha haft möjlighet att anpassa dina kostnader. Om bryggan aldrig tar slut så är det ingen omställningsförsäkring utan en försörjningsförsäkring.

Media: Metro
FORT, FORTARE - USAIN BOLT !

Med livet som insats

Att vara på väg till vallolkalen och tänka både en och två gånger; Törs jag, ska jag ? Att vara rädd för att terrordåd vid eller i vallokalen ska ske. Då har jag förståelse för att man väljer att inte gå och rösta.
Det verkar som om de värsta farhågorna, tack och lov inte har besannats idag, om att stora våldsdåd skulle ske i Afghanistan, Kabul under valdagen. Många har varit och röstat och går nu glada omkring med sina bläckblå färgade fingrar.

Vad har svenska folket för ursäkt när alla inte lyckas dra sig till valurnorna under valdagen ?

AB, AB 2, DN, DN2

onsdag 19 augusti 2009

TV4 - reklamkanalen nr1

väntar du på målgången ? Den får du se imorron !

Att överhuvudtaget TV4 är med och få sända friidrotts-VM är helt galet, med reklamuppehåll mitt uppe i det som är intressant och spännande.
Upplever som om andra reklamkanaler kan passa in reklamen medan TV4 bryter precis när som. Det är klart, TV4s reklam regler och mängd reklam ändrades av regeringen 2007. Regering å regering eller vad man ska kalla den....

tisdag 18 augusti 2009

KRAFTIG MINSKAD SJUKFRÅNVARO = FRISKARE MÄNNISKOR ?

I ett av Jonas Sjöstedts blogg inlägg finns en mycket bra beskrivning av media. Media som dag efter dag hyllar borgerligheten på sina ledarsidor, .
Han liknar dem med en skiva som hakat upp sig, tjatar samma sak om igen, om igen, om igen, om igen....

Finns flera skivor som hakat upp sig. Skivan om hur väl och lyckosamt Alliansens införande av sjuk försäkringslagen juli 2008 har slagit ut.

Hur sjukfrånvaron minskat kraftigt, att alla sjuka har en kortare väg tillbaka till ett friskare liv med hjälp av tidiga och aktiva rehabiliteringsinsatser och hur mycket friskare svenska folket har blivit tack vare extra resurser till landsting och utbyggnad av psykiatrin.

Förstår att det måste tjatas om, tjatas om, tjatas om...
Tas det om tillräckligt många gånger kanske flera tror att det faktiskt ÄR sant. Sant att folk har blivit friskare, att de tidiga och aktiva rehabiliteringsinsatserna gjort under. I dag är det riksdagsledamoten, sittande i social försäkringsutskottet, Gunnar Axén som kör den upp hakade skivan på debattsidan i Corren. Han har kört den förut och kommer med all säkerhet att köra den igen.

Men nej Gunnar, det blir INTE SANT hur många gånger du än tjatar om, tjatar om, tjatar om....


Bloggar: Jonas Sjöstedt, Resursbloggen, Vänsterpärlan
Media: Corren

Nu är det som det ska - nästan....

Semester har blivit arbetsvecka, skolan har fått tillbaka sina elever och även på Corren har äntligen saker & ting kommit till rätta.

Å andra sidan - Torbjörn Gustavsson krönikör är tillbaka efter semester. SKÖÖÖNT !
Hans vassa åsikter är åter i tryck och som han själv uttryckte idagens spalt - "Säga som det är" är hans motto om saker och människor.

Välkommen tillbaka TOBBE !

måndag 17 augusti 2009

Skämt

Kan man verkligen skämta om ALLT ?
Jag svarar nej medan andra säkert säger ja - men vissa saker/ämnen är mera osmakliga än andra att skoja om.

Är det för jag själv inte varit med eller blivit direkt utsatt för tex. terroristdåd som skrattar gott åt Jeff Dunhams "Achmed- the dead terrorist", eller vad ? Amerikanare skrattar.... och 93 miljoner visningar på youtube säger en del.
Kanske just för att Achmed är död som det gått hem i USA ?

Hela inlägget kommer av helgens banderoll som var gjord av Hammarbys supporter klubb.
– Alla är jävligt ledsna, det här är ett olyckligt misstag, säger Frank Ågren, Hammarbyare och ordförande i Supporterunionen.
Misstag, dåligt skämt- de kan kalla det vad de vill. Skrivet är skrivet och vare sig den som skrivet banderollen är ung, full eller arg är det till något försvar.


9.58

Det är inte mycket man hinner på 9 sekunder och 58 hundradels sekunder.

USAIN BOLT, han killen från Mars med skolios och ADHD- HAN HINNER SPRINGA 100 METER !

söndag 16 augusti 2009

Skogens guld- men VAR ?

Älskar att vara och gå ute i skogen.
Jag är plockare av både blåbär och lingon till husbehov. Mycket gärna, väldigt gärna skulle jag plocka svamp också. Bär går bra att hitta, men svamp - NEJ !
Ser dem bara inte, hittar dem bara INTE.

Träffar vänner och bekanta eller höra andra berätta; Oh det är SÅÅÅÅ mycket svamp. Man behöver bara gå ut så hittade vi 10, 20,30..... liter. Oh, vilket svamp år !
Blir så jäkla trött, för mig är det ALDRIG svamp år ! Min käre far, han plockar säkert svamp även i himmelen där han nu befinner sig, var en riktig plockare. Av allt vad skogen ger, men speciellt svamp. Gula kantareller.
Han var en sån där som jag nu är så avundsjuk på. Som hittar svamp, som aldrig behöver leta ens.
Kan nog säga att jag ärvt pappas bärplockargen.
Men varför har jag inte blivit berikad även med svampgenen ?

Dåliga tider, inte på Gekås !

Säger man Gekås kanske inte alla hänger med. Men Ullared, då vet de flesta !
Där visar minsann låg konjunkturen inte sitt ansikte, utan där slås nya besöksrekord och försäljnings siffror.
Jag har varit där i sommar och hjälpt till, fast det brukar jag vara så jag kan inte säga att jag hjälpt till med att höja besökssiffrorna. Endast försäljnings summan....

27 Juli hade varuhuset 25 000 besökare, nytt rekord.
I kronor ökade försäljningen under juli månad med 83 miljoner SEK. Totalt såldes det för 400 miljoner. Helt galna siffror !
Det blev även besöksrekord under samma månad, 533 000 människor.

Media; SvD, E24

torsdag 13 augusti 2009

Vilken tur ni har som inte är sjuka !

Att vara sjuk i dagens Sverige är att vara utanför, i utanförskap.
Jag befinner mig inte detta utanförskap vare sig för att jag vill eller har valt detta själv. Hoppas ni som inte är sjuka eller skadade kommer att förbli friska. Men det är inte det "endaste", som det inte vore nog med att vara just sjuk, som man måste utstå som sjukskriven. Man måste vanligen också ta skit, hånas, nedvärderas till ingenting både av andra människor som man personligen möter och framför allt av media.

Det löper som en eld på DN, SvD ledarsidor och andra borgerliga tidningar, med spalter om hur bra sjukförsäkringen har fungerat och fungerar. Hur uppskrämda vi sjukskrivna och andra som brydde sig blev/är när de nya sjukförsäkringsreglerna skulle genomföras. Enligt SvD ledarsida var det vänstern och socialdemokraterna som varnade för de förskräckliga följderna, men det var också andra som höjde ett varnande finger. Varningarna helt i onödan, enligt många. Dessa människor måste leva med skygglappar.

Eftersom nu skribent Claes Arvidsson, SvD gör sig rolig över konsekvenserna för de som blivit utförsäkrade, men forfarande är sjuka, undrar jag; Vad är det som får dig och andra skribenter att göra spe och håna dessa människor ?

Att inga siffrorna stämmer med beräkning av antalet utförsäkrade och sjuka som behövt söka socialbidrag är väl bara bra, men kanske det är bättre att räkna när även tiden för de med tidsbegänsad sjukersättning gått ut 2010-2011. Fram tills dess kan kanske även herr Arvidsson lära sig att räkna, eftersom hans siffror också är felaktiga.

Blogg; Resursbloggen, 2
Media; SvD, Corren

Snälla ungdomar

Nu ska jag hämta personal som ska utföra hushållsnära tjänster hemma hos mig. Äh vad tusan, kalla det barnarbete. För det är just vad det är !

Det kunde jag ge mig på !


Och under den tiden passerade en del av livet...

måndag 10 augusti 2009

En felbedömning på ca 25 000 personer....utförsäkras.

I en ny prognos, som försäkringskassan lämnat till regeringen, visar att den beräknade kostnaden för sjuka och förtidspensionerade kommer att minska drastiskt. Från 108 miljarder till 81 miljarder 2012.

Tänk att Alliansen har lyckats så väl med att göra folk friskare, inte tagit lång tid alls. För det är väl så ? Att svenska folket tillfrisknat från diverse sjukdomstillstånd. Mycket tack vare att sjukförsäkringsminister Husmark-Pehrson slängt med sitt trollspö. Fast enligt samma prognos, som finns att läsa på Riksdag & Departement, kommer betydligt flera att bli utförsäkrade. Antalet har dubblerats Från tidigare ca 25 000 till 50 000.
Att det funnits sjukersättning med tidsbegränsning måste ha varit något klokt i, eller? För de som fortfarande inte är friska eller fortfarande är mitt uppe i medicinsk rehabilitering, de blir utan ersättning under 2010 & 2011.
Friska är de DEFINITIVT INTE ! Det står även i försäkringskassans titel till prognosen: ÖVER 50 000 SJUKA UTFÖRSÄKRAS 2010.

Utförsäkras.

Dessa personer uppmanas gång efter gång, av Husmark-Pehrson själv och andra, att inte oroas. Att INTE oroas för att bli utan ersättning.
Nu sitter sjukförsäkringsministern och funderar på hur de utförsäkrade ska tas omhand. "De ska inte stå helt utan ersättning. De ska erbjudas " någon" form av stöd, säger hon." ???
Vilken ersättningsnivå på det "nya stödet" blir en budget fråga.

Bra, ta bort det ena lägga till det andra ! Men en förbättring av sjukförsäkringen, jajamen det är det !

Alliansen gör och lyckas med det som var planerat. A-kassa och sjukförsäkring är inget man ska känna trygghet i. Förtroendet för våra system urholkas, sakta men säkert.

Bloggar: Resursbloggen
Media: Riksdag&Departement

söndag 9 augusti 2009

VEMS påhitt är det ?


Så här ser potatis ut, så här SKA den se ut även när jag lägger den i min påse i affären !
Den ska vara jordig och FIN.

Någon, är det EU blir jag ännu tokigare!, har kommit på idén att potatisen ska vara tvättad när den säljs i affären. Har försökt att hitta någon lag eller regel som säger att det ska vara så, utan att lyckas.

Enligt SMAK - Sveriges Matpotatis kontroll, är det bara fördelar med tvättad potatis.

Tex: bättre arbetsmiljö och hygien för de som packar potatisen.
För butiken: Mindre svinn i form av dålig potatis, sten och jord. Det är lättare att hålla rent och snyggt, bättre hygien i butiken Trevligare och mer säljande exponering.
För oss kunder: Det blir lättare att avgöra potatisens kvalitet i butiken. Bättre kvalitet med mindre att kasta och ett mer rättvisande kilopris. Enklare och renare att plocka potatisen.
Ingen risk för spridning av jord till andra livsmedel i kundvagn, på kassans rullband eller i varukassen. Enklare och snabbare tillredning hemma i köket. Mindre åtgång av vatten och energi vid sköljning och skalning.

Eftersom inte alla butiker säljer tvättad potatis så kan det inte vara någon lag. Det sitter heller inte fast kilo vis med jord på potatisen som man får betala för. Och att påstå att det bättre hygien i butiken är bara skit snack !

Här om dagen när jag var i en av stadens matbutiker och handlade bla. potatis höll jag på att kräkas mitt i potatisbehållaren. Den luktade så jäkla ruttet så man kunde inte vara kvar runt den. Tvättad, skadad potatis !
Ja, ja, den blir skadad och ruttnar även när den har jord på sig- jag vet. Men jag inbillar mig ändå att det inte luktar så himla illa om den. Fel eller rätt ?

Jag tömde tillbaka potatisen i behållaren. Det blev ingen potatis köpt.
Usch och fy tusan för tvättad potatis !

Siktat från/på tomten

Ibland kan det dyka upp lite udda saker runt husknuten- en luftballong minst sagt på farligt låg höjd. Det var nära till både trädtoppar och hustak. Men den klarade sig att ta sig fram mellan hindren och lyckades landa på en åker där den fick assistans och lyfte igen.

Den här golvprydnaden, kanske inte så udda men ack så speciell, är min luddboll Elliot. Han är som en isbjörnsunge, knubbig och satt. Skönt att lufta magen.

Det här ser också ut som en luddboll....


Lite udda ändå måste jag säga, att kottens sovstil är. Eller vad tycker ni ?
Fasen, trodde krabaten var död först, men den låg bara där på altanen helt utslagen och sov.

torsdag 6 augusti 2009

Ger mig ingen optimis(m)

Finansminister Borg ser ljusare framtid i sikte - "Risken för depression har brutits"
Fast jag känner precis samma depression när jag ser ministern, inte ett uns mera optimistisk känner jag mig.

Inte heller när jag läser Thomas Idergard, ansvarig för Timbros välfärdsprogram, debatt inlägg i DN blir jag optimistisk. Snarare depression där också. Genom att kommunerna sparar i verksamheter som fritid och kultur räddas välfärdservicen genom krisen.
De bitarna är väl också välfärdservice ?

Känns som det är lite dålig stämning...



Bloggar: AlliansFrittSverige
Media: DN, DN2, SVT

tisdag 4 augusti 2009

Det var länge sedan jag fyllde 20 år....

... men Jimmy gjorde det igår.

Gissa vilken butik han stod utanför innan ens klockan var 10.00 ? Ledtråd: Affärsskylten är grön med gul text, jag vet jag hittar själv dit.
Det var Jimmy och några abstinens darrande som hängde på låset ! Ja, första gången kommer aldrig igen......


Framdukat för fest

Här testar födelsedagsbarnet sin nya present, sugrörs glasögon eller vad man ska kalla dem. Inte nog med att man (kanske) blir onykter och snurrig i huvet´av det man dricker utan även att drycken far runt vid ögonen innan den når munnen.

Snäll 20-åring sitter och lyssnar när gästerna HURRAR och sjunger ljuvlig "JA MÅ HAN LEVA"


Undrar om lille plutten mår lika bra idag som igår.... ?

måndag 3 augusti 2009

Det var semestern dé


Måndag, vardag igen.

Semestern slut, bara grabbarna och jag vid frukostbordet. El Toro äter sin på arbetet.
Ja, ja blicken framåt. Det är bara så där 47-48 veckor kvar till det är semester igen !
Allt har sin tid, tillbaka till vardagen. I mitt tidigare inlägg Första dan, längtade jag efter semester. Jag längtar efter vardag också. En normal vardag, en sådan som alla har.... ?
Har skapat mig min egen vardag. Att inte veta hur "man fungerar" från dag till dag gör att var dag blir olika. Kanske skönt det ? Ger ju lite variation i vilket fall.....

söndag 2 augusti 2009

Välfärd á 2009

Värna försäkringen- skriver DNs ledare. Jag blir illamående.

Utförsäkrade-citat DN
"Gemensamt för dem som utförsäkras är att de alla varit borta från arbetsmarknaden under en mycket lång tid. En del betydligt längre än två och ett halvt år. De har uppenbarligen haft bekymmer både med rehabilitering och jobbsökande." "Bara de som inte kan arbeta ska ha rätt till ersättning."

Det är så att jag bara vill skrika.
Tyvärr kommer en del av de som inte kan arbeta också att bli utförsäkrade. Som det skrivs på Resursbloggen, finns det inget skydd i lagen för "riktiga sjukdomar".

Varför ska sjuka få trampas på, hånas och häcklas ? Många känner skam över att vara sjuk/sjukskriven. Det är ingen av oss som valt detta frivilligt.
Social försäkringsutskottets Gunnar Axén skriver lugnande på sin blogg; Många oroas i onödan.
Vilken jävla (o)tur !?

Resursbloggen , 2, 3

Visning av samlingen


Bonde kommenterade och ville se min kosamling. Kossor i form av tavlor, krukor, gosedjur, prydnadssaker, sparbössor och många andra former.
Varsågod, Bonde och ni andra ! Här är en del av huset kossor.....

Tips från TOBBE- Elvis Presley Milk Cow Blues Boogie


Tacobjudning

Somliga hel koncentrerade på maten, andra verkar påverkade av Tequiladoften....