torsdag 17 september 2009

Sjukförsäkringen - en het sak

Vice ordförande i riksdagens social-försäkringsutskott Veronica Palm (S) och ordförande i den samma Gunnar Axén (M) har bloggduellerat i eftermiddag på Aftonbladet sida.
Olika frågor har ställts. Svar har getts i form av att från Alliansen sida, Gunnar Axén, drar regler och satsningar som de gjort. Samma malande varje gång. "Ingen kommer att bli utförsäkrad." "De som är förhindrade att delta i arbetslivsinriktad rehabilitering kommer kunna få fortsatt stöd via sjukförsäkringen."

Hur kommer det sig då att det redan är människor som med läkarutlåtande i sin hand har fått sin sjukpenning indragen ? Där FK gjort en helt annan bedömning än den försäkrades egna läkare. Det ifråga sätts både den sjuke och läkare och gör bedömningen - Frisk - och drar där efter in ersättningen. I gårdagens intervju (AB) som gjordes med Gunnar Axén säger han angående den manifestation som genomfördes på Mynttorget i Stockholm ; "Det hela måste röra sig om missförstånd eller helt enkelt att inte reglerna har förståtts."

Dessa personer med indragna ersättningar är inte påhittade !

Att då sedan tro att INGEN av dessa 50 000 pesoner som står på tur INTE kommer att bli utförsäkrad. Det är som att tro på Tomten !
Men inget annat svar ges: INGEN KOMMER ATT BLI UTFÖRSÄKRAD !

media: AB1, AB2, AB3,
bloggat: Veronica Palm, RESURS1, RESURS2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar