torsdag 4 december 2008

Det blir bara mörkare

Finanser i kris, arbetsmarknaden likaså och ingen ljusning i överskådlig tid.
En minister kommer med väderprognoser om hur vinter ska bli, en annan rycker på axlarna och säger; "Vi är redo för ett mörkare Sverige, ännu står inte de varslade på gatan"

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Är det inte lite sent att göra något om människor har blivit ställda på gatan ?

December springer fort fram, snart Jul och Nyår. Efter nyår kommer nästa grupp, de som kommer bli utförsäkrade från sin sjukpenning. De som "klarar av" ett arbete någonstans på arbetsmarknaden.
Med de nya A-kasse reglerna har inte många sjukskrivna rätt till denna försäkring, men ändå de ÄR arbetslösa. Socialen nästa, nej först måste du se till att du inte sitter på några tillgångar som tex. villa, bil eller annat. Plus att det är hela familjen inkomst som bedöms. Tuffa tider väntar, minst sagt.

Bara en sådan sak, som att en helt främmande person som du aldrig har träffat och som dessutom med sitt avslag även kör över läkare, specialister och professorer bestämmer att ; "Nej, du är inte sjuk nog för att få ersättning från Försäkringskassan" , kan få vilken frisk människa som helst sjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar